Pytanko : Jak przejme np. Sparte to potem w nowej kompani bede mogł nią grac??
Wersja do druku
Pytanko : Jak przejme np. Sparte to potem w nowej kompani bede mogł nią grac??
Jak masz DLC miasta Greckie to juz na poczatku a tak to nie masz takiej mozliwosci
Nie musisz kupić dlc na steamie.
Towary handlowe (marmur, drewno itd) dają cokolwiek poza chęcią handlu? Tzn. czy warto szukać frakcji z towarem którego nie mamy?
Teoretycznie dają. Posiadanie wszystkich towarów handlowych jest w jednym z warunków zwycięstw. Nie jestem tylko pewny czy liczy się import, czy tylko produkcja.
Witam wszystkich
Moje pytanie brzmi czy można mieć więcej połączeń handlowych niż tylko jedno ? Jak tak to w jaki sposób to zrobić ? Aktualnie 30 Tura
Pozdrawiam
Tak, można - po spełnieniu odpowiednich warunków. Za mało szczegółów podałeś (jaka frakcja) bym mógł napisać dokładnie jakich.
Można. W oknie dyplomacji proponujesz umowy handlowe (ciężko je uzyskać w pierwszych turach). Musisz też przy tym pamiętać, że szlak handlowy musi mieć połączenie tzn. pomiędzy tobą a kooperantem. Jeżeli na drodze jest prowincja wroga...dupa, szlak nie przechodzi (przynajmniej u mnie).
Witam . Gram Rzymem na poziomie normalnym, zdobyłem całą Hiszpanie i północną Afrykę. I mam następujące pytanie, czy da się wywołać wojnę domową aby zmienić ustrój na cesarstwo ?
Dokładnie to między waszymi stolicami - zaznaczonymi na mapce dyplomacji symbolami frakcji. Jeśli na drodze szlaku handlowego od granic/portu do stolicy państwa znajduje się jakakolwiek obca (nie tylko wroga) prowincja - to handlu nie będzie.Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
Podobno się da. Ale nie wiem jak - nie gram Rzymem.Cytat:
Zamieszczone przez jokx