Ja ostatnio ogladałem japoński horror Dark Water, moja mini recenzja na moim blogu: http://igorks.blogspot.com/2009/11/dark-water_24.html
Wersja do druku
Ja ostatnio ogladałem japoński horror Dark Water, moja mini recenzja na moim blogu: http://igorks.blogspot.com/2009/11/dark-water_24.html
Kapitana Alatriste chciałbym bardzo ale nie wiem jak to zrobić... :)
Niedlugo obczaję ten film. Dzięki za info ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pinotchet
W lutym 2010 na ekrany wejdzie ''Wilkołak'' z Benicio Del Toro i Anthonym Hopkinsem. Film zapowiada się ciekawie, klimatycznie niczym dawne horrory o wampirach i wilkołakach osadzone w mrocznym gotyckim XIX wieku.
Del Toro pasuje na wilkołaka ;) Może być ciekawie, o ile nie będzie to horror w stylu amerykańskiego widmo, tylko taki most pomiędzy klasykami (klimat, dobre ujęcia) z nowoczesną filmografią (efekty specjalne, dobrze dobrane oczywiście).
Frost/Nixon [2008] reż. Ron Howard
Bardzo dobry dramat polityczny ukazujący kulisy i przebieg słynnych wywiadów Davida Frosta z byłym prezydentem Ameryki. Świetne aktorstwo Michaela Sheena i Franka Langelli (nominacja), bezbłędny scenariusz i niezwykłe napięcie sprawiają że film ogląda się jak jakiś ciekawy thriller. Ciekawe jest to że kwestie dwóch głównych adwersarzy niemal dokładnie pokrywają się z tymi rzeczywistymi. Polecam najpierw obejrzeć film a później sięgnąć do oryginalnych nagrań.
8+/10
Polecam i Pozdrawiam
Co sądzicie na temat filmu Hobbit"czyli tam i z powrotem" .
Reżyseruje gościu od labiryntu Fauna.
Premiera 2010.
Moim zdaniem będzie to dobry prequl Władcy pierścieni.I prawdopodobnie ostatnie ekranizacja Książki Tolkiena :( .
Jak by chcieli sfilmować niedokończone opowieści czy Silmarion,wyszło by dziwnie.
Jestem wielkim fanem filmu Władca Pierścieni. Może i w pewnych momentach różni się wizja reżysera od książki, ale nie mniej jednak jest to wspaniały film. Czekam z niecierpliwością na prequel.
Z Hobbitem to nieźle kręcą, raz miał wyjść chyba dwa lata temu, potem podzielony na części i pierwsza z nich miała ustaloną premierę na 2011 - 2012 ... nie wiem kiedy to wyjdzie, ale czekam. Również jestem fanem ekranizacji Lotr'a. A wyreżyserowanie Sillmariliona to było by coś ponad moją wyobraźnie ;p
Del Toro... nie wiadomo czego się spodziewać. z jednej strony kiepski Hellboy- z drugiej calkiem niezle hiszpanskojezyczne horrory z dziecmi...
a ja polecam Watchmen- takiego spojrzenia na superbohaterów nie było. 2,5h pełnych akcji i wyobrazni niepoprawnej politycznie.