Ilość dywizji dla mnie też porażająca. Skoro Niemcami żeby fabryki mi wyrobiły miałem w szczytowym okresie ich koło 150-160, a i tak były braki w zaopatrzeniu. Z tymi siłami udało się podbić cały świat.
Wersja do druku
Ilość dywizji dla mnie też porażająca. Skoro Niemcami żeby fabryki mi wyrobiły miałem w szczytowym okresie ich koło 150-160, a i tak były braki w zaopatrzeniu. Z tymi siłami udało się podbić cały świat.
Armia składająca się ze 118 dywizji, to w zdecydowanej większości Konne Wojska Milicyjne służące trzymaniu za mordę lokalnych partyzantów. Każda z tych dywizji to pojedyncza brygada kawalerii. Utrzymuję politykę maksymalnej eksploatacji okupowanych terytoriów. Dzięki funkcjonującej na zapleczu żandarmerii, nie mam jakichkolwiek problemów z ruchami oporu. Część dywizji to regularne wojsko stanowiące obronę prowincji nadmorskich, zagrożonych desantem.
Jako państwo komunistyczne prowadzę wojnę z aliantami od `38 roku. Mam za sobą niezwykle wymagającą kampanie w Jugosławii i Grecji, gdzie alianci skoncentrowali wielkie siły, w celu powstrzymania mojej ekspansji.Wcześniej wypowiedziałem wojnę Czechom. Nie mając przewagi strategicznej, chciałem uprzedzić za wszelką cenę Niemcy - co się nie udało - Sudety przypadły Hitlerowi. Druga wojna światowa wybuchła w 1940, po uznaniu przeze mnie roszczeń do Gdańska.Spoiler:
Do Kominternu dołączyłem tylko z powodów politycznych, jak słusznie zauważyłeś wisiała nade mną groźba konfliktu z wszystkimi frakcjami. Komintern nie jest wplątany w jakąkolwiek wojnę.
Kampania jest nieukończona, jak wszystkie zaprezentowane na screenach.
http://i.imgur.com/DzdYPz6.jpg
Spoiler:
A czyli to po prostu kwestia doboru strategii, ja stawiałem na szybkie zwycięstwa z jak najmniejszą liczbą przeciwników. :)
Chciałbym poruszyć bardzo ważną kwestię z naszego punktu widzenia. W dodatku The Great War traktującym o IWŚ nie ma Polski, co oczywiste. Można byłoby natomiast zagrać np. Rosją i wchodząc w zakładkę (z głowy) "zarządzanie poddanymi" wyzwolić Polskę zaznaczając jednocześnie "graj jako". Problem w tym, że nie ma Polski! Jest Litwa, Łotwa, Finlandia i wszystkie okupowane wtedy przez nich państwa, a nie ma Polski. To samo jest u naszych pozostałych zaborców. Mógłby ktoś potwierdzić, że też tak ma?
Koledze zal4 chodziło raczej o to, że nie można wyzwolić Polski Drakenie.
To też słusznie. Primo Rosjanie bardzo szybko tracili ziemie w dawnym Królestwie, dwa wcale nie byli chętni obiecywal nam niepodległości. No i trzy, już prędzej Prusy albo Austria powinny miec taka możliwość. I najważniejsza rzecz - to tylko mod. :)
Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda aktualnie sprawa z ai w tej grze? Grałem zaraz po wydaniu gry no i ai było trochę słabowite. Jest aktualnie lepiej w tej materii?
Zalezy o co pytasz?
O pasywność komputera i niewykorzystywanie okazji do ataku :rolleyes: Pamiętam, że jak grałem zaraz po premierze to strasznie mnie to denerwowało.