Pirx, przekazuję Ci pełną kontrolę nad Czwartkami z Antykiem, gdyż zamierzam poświęcić się Wtorkom w Starym Świecie. Oczywiście będę wpadać do Was od czasu do czasu.
Wersja do druku
Pirx, przekazuję Ci pełną kontrolę nad Czwartkami z Antykiem, gdyż zamierzam poświęcić się Wtorkom w Starym Świecie. Oczywiście będę wpadać do Was od czasu do czasu.
Spoko. Domyślałem się takiego rozwoju wydarzeń. ;) Ale wpadaj koniecznie, jak już trochę okrzepniesz z pierwszym Warhammerowym zapałem.
Już nawet przygotowałem listę nacji na wszystkie czerwcowe Czwartki. Tak, tak, nauczyłem się robić losowania z użyciem Excel - ja, beztalencie techniczne. :lol2: (nie zapomnę tej znamiennej ciszy, kiedy spytałem Dona, czy jak zainstaluję u siebie na kompie Warhammera, to będę mógł również grać na tym Warhammerze w Budda Play... :o ).
A swoją drogą, to wielkie dzięki za prowadzenie Czwartków przez tyle miesięcy. W dużym stopniu dzięki Twojej konsekwencji ta inicjatywa przetrwała trudny okres na Romku.
tez dzisiaj sie zjawie :))
Było trochę problemów natury technicznej (np. mam już pewność, że nie będę hostował bitew), ale generalnie udało się rozegrać kilka bitew.
Pojawiły się też 4 zupełnie nowe osoby na Czwartkach: Pan Cement (w ogóle nowa twarz), Paweł Groźny, Nieśmiertelnik i Nieznajomy. Dzięki za przybycie Panowie.
Mam nadzieję, że w następny Czwartek pójdzie nam sprawniej z hostowaniem bitew i więcej pogramy.
Uwagę zwraca fakt, że w składzie Pan Cement, Nieśmiertelnik i ja udało się nam pokonać w 3v3 tak uznane marki jak Temer, Nieznajomy i Herr Pszemek.
To zapewne zasługa maszyny losującej, której wadliwe działanie zirytowało biednego Temera. :)
Tak, Temer znowu niestety wylosował coś innego niż nację Grecką. Co prawda nawet chciałem mu podpowiedzieć numerek na Ateny albo Spartę, ale tak się złożyło że właśnie te nacje wylosowała moja drużyna. ;)
W sumie trochę go rozumiem, bo mi się trafiały głównie: Partie, Armenię i Kolchidie...
A powiedzieć że ich nie lubię to trochę mało.
To wiadomo czemu wygraliście. :)
Literówka...
To w sumie możemy też grać na przemian z bitwy z losowaniem nacji i bitwy, gdzie każdy bierze co chce. ;) W sumie to wszystko dla ludzi.
Dobra, to w kolejny Czwartek gramy najpierw bitwy z dowolnym wyborem nacji, a potem z losowaniem. Zapraszamy Temer. ;)
PS: te sformułowanie jest bardzo wymowne: :P
Wybaczcie panowie żem się zawinął po pierwszym nieudanym hostowaniu, lecz musiałem ogarnąć zgłoszenie z osobą która się pojawiła.
Chciałem również zaproponować byśmy grali z artylerią, w czwartkach oraz wszędzie indziej. Uważam iż cena do jakości już sama zniechęca do jej używania (stąd nie rozumiem bana na nią xD). Wprowadzało by to urozmaicenie rozgrywki, a z tego co mi wiadomo dobre pozycjonowanie artylerii czyli umiejętność posługiwaniem się nią może nagrodzić dobrego gracza.
Ja osobiście w bitwie bardzo lubię wsparcie jednego oddziału skorpionów lub balist.
Granie w tej formule jest tak fajne, że mogę stawać nawet Epirem na podstawce, choć w takim układzie pewnie partnerzy z teamu nie będą zachwyceni.....
Myślę, że tak testowo moglibyśmy jedną, dwie bitwy Czwartkowe zagrać z max 1 art na gracza. Co myślicie?
Byłoby to coś nowego na Romku. Z drugiej strony teraz to jest norma na Warhammer. Więc nie dla wszystkich byłoby to zaskoczenie.
W sumie to dobry pomysł.
Lecimy z artą xD
Czyli tak - na najbliższy Czwartek szykujemy:
- 2 bitwy drużynowe z dowolnie wybieranymi nacjami i max 1 art na gracza,
- 2 bitwy z losowanymi nacjami i może z max 1 art na gracza, jeżeli nam się spodoba.
Wiecie, nie wszyscy mają warhamera xD
Btw na start można dać max 1 art, ale wydaje mi się że lepiej bez ograniczenia.
Tylko nie bierzcie artek satcjonarnych hehe :)
Dalczego nie? :P
arta + noob kwadrat, chyba wracam na Czwartki :D
I jak tam dzisiejszy czwartek :) ?
Ta art to mi sie nie podoba ;)
Bo to jest tak ugadujesz się z partnerami i całą arte dajesz w jedno miejsce lub dzielisz na pół i szybko po rozpoczęciu bitwy rozbijacie wrogie arty, a następnie celujecie po generałach.
Zobaczymy jak to wyjdzie. Będzie ograniczenie max 1 art na gracza, więc nie będzie tego aż tak dużo na polu bitwy. Poza tym obecność arty całkowicie nam może zmienić optykę pola bitwy i zamiast oklepanego 3x 1v1 moze wyjść coś ciekawszego.
Arta zawsze powodowała zbędną pasywność. Poza tym czy warto jest wziąć artylerię w chwili gdy można wystawić dobrą jednostkę jazdy czy piechoty? W 1vs1 nie. W 3vs3 może być już warte przemyślenia.
Mi też pomysł z artylerią średnio się podoba pamiętam jak to wyglądało gdy w rome 1 z kumplami graliśmy z artylerią...ale zobaczymy. Liczę też na jakąś bitwę bez arty , w końcu mam czas w czwartek żeby się pojawić :D
Zagramy z artą 2 bitewki, każdy bierze co chce. Jak się spodoba, to gramy tak dalej. Jak się nie spodoba, to zagramy inaczej. Demokratycznie zdecydujemy i tyle. ;) Na pełnym luzie. Ja już chłodzę browar hehe
Fajny czwartek sie szykuje a ja dziś dlugo nie pogram :/
Zobaczymy jak wyjdzie z artą, jak się nie spodoba to po staremu zagramy ;)
Tylko niech tym razem od początku będzie dobry host xD chociaż i tak zamierzam posiedzieć do końca a nie zawinąć po 20min :P
Dobra, czwartki wypadły WYŚMIENICIE. :)
Co prawda początek tego nie zapowiadał, bo z pierwszą grą wystartowaliśmy po 22 (tutaj też pstryczek w nos Nieznajomemu, on wie za co), a i tak okazało się, że musimy zaczynać od nowa, bez arty (przy użyciu płonących pocisków wyskoczył błąd synchronizacji i wywaliło hosta). Ale potem już poszło z górki, do tego stopnia, że graliśmy 3v3 do 2 w nocy i po każdej kolejnej bitwie były teksty w stylu "ale późno, hmm, to może jeszcze jedna?". ;)
Było ekstra. Ostatni raz się tak dobrze bawiłem na Nocnym graniu hehe i może to nie przypadek, bo wczoraj również browar sie lał. hehe
Najbliższe dwa tygodnie mnie nie ma, więc moje obowiązki przejmuje Arroyo - dzięki Arroyo. :)
Ano wczoraj poszedł maraton :D
No wiem, tez chcialem bardzo grac ale inaczej wyszlo. Sorka za zamieszanie
Rano byłem jak zombi ale warto było. Brakowało mi tych maratonów do 2 w nocy :D
Pirx może pochwalisz się wczorajszymi screenami :champagne:
Chodzi Ci o ten ze Swebami, czy ten z Bojami? :D Ja właśnie zatankowałem kawkę, bez tego nic bym dzisiaj nie ogarnął. hehe
Moze bysmy zrobili na czwartkach maly turniej 2v2 :) brakuje mi tego :p
W wakacje na pewno będziemy organizować jednowieczorne turnieje - 1v1 i 2v2. A może nawet byśmy spróbowali 3v3? ;)
Wszystko tak naprawdę zależy od ludzi. Jeżeli będzie chęć, to się ogarnie.
W sumie oba. Bojowie jako dowód geniuszu taktycznego,opanowania i nienagannej aparycji Twojego Mistrza i potęgi teamu Chorągwi Rycerskiej :D
Drugi jako materiał szkoleniowy gry Swebami i tego co można nimi zrobić. Ja nie miałem o Ariowiscie pojęcia bo w lidzę unikałem grania frakcjami barbarzyńskimi ;)
Raczej Bojowie i Arwernowie jako wskazówka dla wszystkich uczestników SL (na szczęście już po ptakach ;)), że nie potrafię grać nacjami Mocarnymi. :P Ale faktem jest, że Mistrzu załatwił mnie bez mydła.
Widze ze ciekawie bylo i zlaliscie troche Pirxa :)
Fajnie ze beda turnieje a tym bardziej 2v2, znow bede mogl z rafjarem pograc ;)
3v3 tez spoko ale w naszym przypadku ciezko bedzie dobrac kogos 3ciego
A mnie? :D