Zauważyliście że w tłumaczeniu jest wiara: aryjskie chrześcijaństwo? :clap: Nie powinien być aby arianizm?
Wersja do druku
Zauważyliście że w tłumaczeniu jest wiara: aryjskie chrześcijaństwo? :clap: Nie powinien być aby arianizm?
Bo to jest samo konto. Dostajesz dostęp i nic więcej.
Witam,
nie chciałem zakładać nowego tematu więc trochę pospamuje tutaj :D
Wie ktoś może jak rozwiązać problem imigrantów w prowincjach? W prowincji bodajże Gothiscandza mając dwie osady na trzy mam straszny minus do ładu przez właśnie imigrantów prawie dochodzi do -20. Dodatkowo mogę powiedzieć, że gram Sasami na trudnym.
O tłumaczeniu to nawet gadać mi się nie chce...
Po paru dłuższych posiedzeniach stwierdzam że:
- SI poprawione. Wciąż cechuje je pewna nieporadność, w ataku nie ma na siebie pomysłu, ale broni sprawnie, logicznie, wie jak się bawić strzelcami. Z jazdą miewa problemy, bardzo koślawo manewruje.
- Mechanika walki - inny balans, inaczej wszystko działa niż w RomeII. Obecnie siedzę na normalu i ogarniam :P
- A jeśli chodzi o sama trudność, to wzrosła. We wczesnej fazie gry wróg na mapie kampanii reaguje szybko, sojusznicy i poddani potrafią wbić nóż w plecy, ale w logiczny sposób. Budynki są droższe, jednostki tańsze.
- Łupienie w końcu się opłaca.
- Granie hordą jest świetne.
- walki na morzu lesze niż w RomeII, tylko co do cholery robi tu grecki ogień?!
- jednostki ładne, ale klony.
- Nowe drzewo technologii jest chyba najlepsze w serii.
- Optymalizacja poprawna.
- Ogień się liczy, ale nie wywraca gry do góry nogami.
- Opcje zarządzani postaciami, armiami, rodem, państwem i nowy systetem prowincji to spory krok naprzód.
- Nowa falanga nie rozwala gry, coś tam robi, ale nie jest op.
Panowie jak przydzielać gubernatora prowincji?Gram Cesarstwem Wschodnim w samouczku to zrobiłem jednakże teraz niestety niepotrafię.
W oknie frakcji masz po prawej stronie zakładki. Jedna jest z urzędami, druga z gubernatorami a trzecia nie wiem z czym bo nie mogę w nią wejść.
Tak sobie pograłem parę oblężeń i ani razu nie spotkałem ludności cywilnej. Widział ktoś ich gdzieś? :P
Widziałem wielokrotnie, łażą sobie i uciekają jak przeciwnik podejdzie. Nawet są zabijani.
W osadach z murami czy w tych zwykłych też? Może uwagi nie zwróciłem.
http://muve.pl/pc/strategia/total-wa...a-pc-dlc/85053
To oznacza że na muve może jeszcze kupić grę z dlc?
W każdej chyba, bo w małej byli.
Hmmm dziwne, a w których miejscach? Bardziej wewnątrz osady czy na obrzeżach? No i czy mają broń?
W opisie szczegółowym jest: "Do wszystkich zamówień przedpremierowych na tytuł Total War: Attila dodajemy DLC Viking Forefathers Culture Pack" więc wydaje mi się że już nie.
Tak przynajmniej barbarzyńscy cywile wyglądają:http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=396388778.
Jakaś wioska portowa.Mają jakieś pałki,ale nie wiem czy atakują(łuczniczy ich za szybko zastrzelili).
@fifa91
Napisz maila do rafal.pakula@muve.pl to się dowiesz.
Muszę się następnym razem bardziej przyjrzeć, może za bardzo się skupiałem na wojsku.
Ja tylko raz widziałem cywili i to w custom battle jak oblegałem Rzym. W dodatku było ich całe 3 sztuki xD W innych bitwach o miasta nie doświadczyłem cywili.
Wychodzi więc na to, że to gatunek bliski wymarcia :D.
Cywile w bitwach spełniają rolę dekoracji. Niby mają broń, ale nie zauważyłem by z niej potrafili korzystać.
Dzwoniłem wczoraj na infolinię sklepu muve i z tego co się dowiedziałem to mają jeszcze trochę kluczy DLC, tyle, że nie ma gwarancji, że jak kupisz Attile to go jeszcze dostaniesz, ale im szybciej zamówisz, tym większa szansa. No i przewidywali, że do poniedziałku się już raczej wyczerpią.
Nie przesadzasz? Nikt tu nikogo do ludobójstwa nie namawia...
Nie przesadzajmy.. to tylko gra.. a jakby nie patrzeć to żołnierze też ludzie :D
Ja mam w wioskach pełno cywilów. Z jednej strony fajne to, ciekawie wygląda i jak trafią na wrogie jednostki do walczą (chociaż z efektem raczej kiepskim), ale z drugiej mogliby zachowywać się jakoś bardziej sensownie :p Najczęściej chodzą tam i z powrotem albo pracując w polu zaraz obok tłukących się armii :P
Mam też dwie uwagi. Pierwsza dotyczy oszczepników. W poprzednich częściach jak się ich ustawiało za jakimiś jednostkami to rzucali tymi pociskami po jakiejś paraboli we wrogów, wiadomo, jak już byli blisko sojuszników to zdarzało się, że ich też trafiali, ale jakoś to szło tutaj jak ustawiam ich za swoimi jednostkami to jeśli nie są 5 metrów wyżej to ładują im 90% pocisków w plecy. Nawet jak przeciwnik jest dość daleko pociski jakby lecą prostym torem nad ziemią :P
Jeśli chodzi o drugą uwagę to mam wrażenie, że wiele mniejszych miast są takie same. Gam zachodnim cesarstwem i przychodzi mi bronić po kilka miast co turę. Już trzecie albo czwarte jest dokładnie takie samo. Też Wam się powtarzają?
Więcej. W jednej i tej samej turze broniłem swojej sennej mieścimy i atakowałem stolicę po sąsiedzku. Były takie same tylko sobie mury warowne postawili! :)
Jak ktoś może, to niech opisze zachowanie broniącego się i atakującego AI w czasie walk o miasta. Zwłaszcza walki na murach i użycie machin.
Dzięki wszystkim
Fakt z miastami szczególnie mnie denerwuje. Miałem nadzieję, że po już całkiem fajnie zrobionych miastach w Rome 2 teraz oblężenia będą jeszcze lepsze, a tu kicha.
Co do AI tylko raz miałem okazję zobaczyć jak szturmuje z machinami i nie rzuciło mi się w oczy żeby się jakoś szczególnie zachowywał. Ruszył całą armią obstawiając taran potem wpadł wszystkim w bramę i ani drgnął by coś zrobić z moimi posiłkami stojącymi na jego tyłach albo kawalerią też tam zmierzającą. Jedynie harcownicy stojący z tyłu ( i tez głównie ładujący w swoich :P) coś tam postrzelali gdy byłem blisko. Przy miastach bez fortyfikacji zazwyczaj leci na najbliższy mu oddział blokujący drogę, ale zdarza mu się też pomyśleć i np. puści kawalerię gdzieś dalej żeby uderzyła na mieczników, a nie ustawionych przed nim włóczników, albo czasem pójdzie okrężną drogą i zaskoczy jakimś atakiem z boku. Często też zdarza mi się, że jak puszczam swoich by zaatakowali od tyłu albo wyeliminowali miotaczy to trzyma jakieś oddziały do osłony. Jeśli chodzi o obronę takich osad to działa całkiem sensownie. Obstawia ulice, stara się pilnować, by go nie zajść z innej strony, czasem też spróbuje ataku na tyły.
Mam pytanie,czy ci ,,separatyści" mogą rekrutować jednostki ,czy działają jak niewolnicy w Romie 2 ?
Edit. Ups ,myślałem ,że to zadaję w Pytaniach początkujących graczy.
Działają jak normalna frakcja
Do osób co mają wersje pudełkową, ile po zainstalowaniu gry ważą aktualizacje do pobrania?
Chyba coś koło 1gb pobierało.. o ile dobrze pamiętam
Separatyści mogą werbować jednostki i działają jak wszystkie inne nacje. Odróżnia ich to od reszty że nazywani są separatystami... TVN 24 choćby sobie pooglądaj a będziesz wiedział jak to się ma.
Z tymi separatystami to producent poszedł z czasem.. Nie uważacie tak?
@UP
Cytat:
Separatyzm (z łaciny separatio – oddzielenie) – dążenie do wyodrębnienia się jakiejś grupy z całości. Najbardziej typowym jest separatyzm narodowościowy, a jednym z jego przejawów secesja narodowa. Dążenie do odrębności pod względem narodowym, politycznym, etnicznym, religijnym; działalność mająca na celu wyodrębnienie mniejszości narodowych. Separatyzm jest dążeniem do oderwania się określonego terytorium od jakiegoś państwa i utworzenia odrębnej struktury państwowej lub przyłączenia się tego terytorium do sąsiedniego kraju.
Czy tylko u mnie złoto nie jest uwzględnione jako jeden z surowców wymiany handlowej? Czy to kolejne niedociągnięcie twórców gry?