Taka opinia krótko mowiąc jak bys mi strzelił kopa w twarz. Chciałem napisać cos wiecej ale juz mi tak rece opadły że nawet nie bede sie meczył...
Wersja do druku
Nie w twarz, ale w inną część ciała żebyś ją ruszył i poświęcił te dodatkowe 15min na obejrzenie przed komentarzem i przygotowanie porządnego materiału, zamiast narzekania, że ludziom się też nie chce ich czasu marnować na wydobywanie automatycznych ostatnich powtórek. To nie złośliwość, ale zwyczajna sugestia na pozostałe w tych mistrzostwach bitwy, jak w prosty sposób podnieść jakość komentarza o 200% ;)
Czesc osob woli tak a czesc woli tak...
BTW wiekszosc bitew obejrzalem zanim je nagralem poniewaz wiekszosc z was nie chciala ich przesylac poniewaz mowila ze sa nieciekawe i nie warto ich nagrywac... Oczywiscie okazało sie inaczej i tak naprawde tylko jedna bitwa ktora byla przeslana byla slaba... hmmm dziwne?
Druga sprawa mowisz zebym poswiecil dodatkowe 15 minut oprucz tych kilku wieczorow ktore posiwecilem na przygotowanie tych filmików ktore ogladacie? Powiedz to osobom ktorym sie niechce zapisac powtórki...
:P
Nie jestem jakimś znawcą youtuberów, bo większość to osobowości narcystyczne albo żebrzący o subskrypcje(gardzę). Bardzo lubię zobaczyć jednak jak gra i komentuje Turin, a moim zdaniem w tym zestawieniu Tuff wypada bardzo dobrze i to taki nasz polski odpowiednik. W mojej opinii komentator ma mieć przede wszystkim przyjemną barwę głosu, być możliwie bezstronny i co najważniejsze, ma go pasjonować to o czym mówi. Tuff wszystkie te warunki spełnia. A czy tam się pomyli co do czaru czy umiejki, to dla mnie taki banał, że nawet nie warty wzmianki. Ewentualnie w komentarzach go poprawią. Jeszcze tego brakuje, żeby Tuff zaczął wymieniać wszystkie statystyki jednostek i połowę bitwy puszczał z "lotu ptaka", jak taki jeden zagraniczny i dość popularny gracz, lub przed każdym filmikiem reklamował np. produkty MSI. ;) Zrozumcie, człowiek na tym nie zarabia, robi to z pasją i kosztem wolnego czasu, a czyta później takie dość przykre komentarze. Pojadę może wytartym klasykiem, ale obecna młodzież ma niezwykle roszczeniową postawę, o braku szacunku nie wspominając. ;)
Takim dosyć szybkim, i moim zdaniem bardzo dobrym dla widzów ulepszeniem byłoby, dokładne przeglądanie jednostek na pauzie(slow-mo jeśli są małe armie) na początku bitwy z włączonym okienkiem informacji o nich (i). Nie chodzi tu o przeglądanie statystyk. W tym okienku bardzo dobrze widać nazwę jednostki i rolę jaką pełni, a w przypadku bohaterów czary/umiejętności/itemy jakie mają wykupione (tutaj duży minus do CA że nie da się zaznaczyć jednostki na powtórce). Pozwala to oglądającym lepiej ogarnąć kompo armii, a komentatorowi pomaga z nazwami jednostek i czarami jeśli ogarnia ich ikonki. Bo wie czego się spodziewać a i nazwy jednostek lepiej zostają w głowie.
Zabrakło jedynie stwierdzenia, że sam bym lepiej nie zrobił, to czemu krytykuję.
Ok, idę hejtować i być przedstawicielem roszczeniowej i pozbawionej szacunku do cudzej pracy młodzieży gdzie indziej.
No ale serio tak to wygląda, więc nie ma się o co gniewać i uciekać z forum. ;)
Panowie zeby byla jasnosc, ja sie staram o uwagi nie obrazac i poprawiac co potrafie... ale
Komentarz typu "do dupy ten filmik" jest do dupy, bo co ja mam z nim zrobic? Isc sie powiesc chyba?
Saper jakos mogl napisac konkret? Na steamie dopytalem dokladnie o ktory moment chodzi i wszystko jasne...
Tak samo jstrzab mowi co by chcial w filmiku zobaczyc i co poprawic konkretnie.
I ja, i ja też! I ja, ja, ja! Naczelny NRSZNRK (Narodowego Ruchu do Spraw Zwalczania Nagłych Ruchów Kamerą). Niezależny krytyk i główny recenzent relacji z powtórek z moim udziałem.
Panowie nie rozumiem o co tutaj ta cała dyskusja. Tuff to robi dla zabawy i trzeba to docenić bo rzadko spotyka się takie osoby. Niestety często są krytykowane nad czym ubolewam bo tutaj powinno się poklepać po ramieniu i powiedzieć co można zrobić lepiej. Tak jak Ci wspominałem Tuff nie ma co się przejmować bo krytykować jest bardzo łatwo, a o wiele trudniej jest powiedzieć coś sensownego lub zrobić samemu coś. Oczywiście żeby nie było, że krytykuje tutaj wypowiedz Czeremisa, ponieważ nie miał nic złego na myśli. Po prostu napisał to bezpośrednio, a tak naprawdę sam miał dobre wrażenie z tego co zrobił Tuff. Ja osobiście lubię konstruktywną krytykę, która pomoże wyeliminować błędy jakie się popełnia. Kończąc off topa uważam, że Tuff robisz rewelacyjną robotę i oby tak dalej.
Panowie koszyczki wyglądają następująco:
Finał A:
Finał B:Cytat:
1A - Konor
1B - SaperHeart
1C - Radek
2D - Herr Pszemek
2E - Hadvar
2F - Murky
3A - Szymblok
3D - Kuba10007
Cytat:
1D - Terion
1E - Incipit_Satan
1F - Arris
2A - Pudzian
2B - Czeremis
2C - Turek
3B - Pyrrus87
3C - Jsatrzab
Ładnie sobie Sapper poczyna. Przyznam szczerze, że faworytem tej grupy był dla mnie Czeremis. Wątpliwości zasiała już we mnie bitwa grupowa, gdzie zobaczyłem odważną grę lordem, świetne mikro i ciekawe kompozycje armii. Nie analizowałem na kogo mogę trafić w kolejnej fazie turnieju, ale z racji mojego miejsca jest zapewne całkiem prawdopodobne, że się spotkamy. Byłoby mi miło, gdyby dane nam było skrzyżować miecze.
Edit: Pisząc tego posta nie widziałem wpisu Sappera.
Super, Finał B sami znajomi mi gracze, a finał A to tacy o których nie wiem prawie nic (no, poza Saperem i Szymblokiem). Będzie ciekawie :)
Lista frakcji dostępnych dla gracza w Fazie Pucharowej:
p.s. sprawdźcie czy wszystko się zgadza. PozdrawiamCytat:
Konor - Imperium, Krasnoludy, Wysokie Elfy, Mroczne Elfy
Pudzian - Orki, Jaszczuroludzie, Mroczne Elfy, Skaveny + Chaos, Zwierzoludzie
SaperHeart - Krasnoludy, Zielonoskórzy, Jaszczyroludzie, Mroczne Elfy, Skaveny + Chaos
Czeremis - Wysokie Elfy, Mroczne Elfy, Skaveny + Chaos
Kuba10007 - Imperium, Krasnoludy, Zielonoskórzy, Jaszczuroludzie
Radek - Bretonnia, Zielonoskórzy, Jaszczuroludzie + Chaosu, Leśne elfy, Zwierzoludzie
Turek - Bretonnia, Krasnoludy, Wampiry + Chaosu, Leśne Elfy, Zwierzoludzie
Jsatrzab - Imperium, Bretonnia, Zielonoskórzy, Wampiry, Skaveny.
Terion - Imperium, Wysokie Elfy, Mroczne Elfy, Jaszczuroludzie, Skaveny + Chaos
Herr Pszemek - Wampiry, Mroczne Elfy, Jaszczuroludzie, Skaveny + Zwierzoludzie
Szymblok - Imperium, Bretonnia, Zielonoskórzy, Mroczne Elfy, Skaveny + Zwierzoludzie
Hadvar - Wysokie elfy, Mroczne Elfy, Jaszczuroludzie + Chaos
Incipit_Satan - Imperium, Krasnoludy, Zielonoskórzy, Wysokie Elfy + Chaos
Pyrrus89 - Imperium, Zielonoskórzy, Mroczne Elfy, Jaszczuroludzie, Skaveny
Arris - Krasnoludy, Wysokie Elfy, Skaveny + Chaos, Leśne Elfy
Murky - Krasnoludy, Wampiry, Jaszczuroludzie, Wysokie Elfy, Mroczne Elfy + Zwierzoludzie
@Turek
W dwóch grupach źle są policzone punkty.
U mnie nie powinno być wampirów :confused:
@Saper U Turka Leśne elfy dałeś przed + zamiast po :]
Tak, wkradł się błąd do punktacji (Hadvar i Satan mieli o jeden punkt za mało), który nic nie zmienia. Został już poprawiony. Po losowaniu przygotuję zbiorczy post z frakcjami wszystkich graczy w Przebiegu Turnieju :) Dzisiaj o 20:00 losowanie LIVE par do fazy pucharowej! Zapraszamy :D
I jak tam przed losowaniem? Emocje jak na grzybach? :D
Nie mogę znaleźć błędu, wydaje mi się, że jest dobrze.
Cytat:
Grupa F:
1. Miejsce - Arris - 7pkt.
2. Miejsce - Murky - 5pkt.
3. Miejsce - Stanowicz - 1pkt.
4. Miejsce - Famix - 0pkt.
Dobra, no to tak. Losowanie za nami. Terminy znacie, frakcje też, wszystko jest w Przebiegu Turnieju. Hadvar i Pszemek mają przedłużony termin o jeden dzień. Jakby się wkradł jakiś błąd do puli frakcji to piszcie. Powodzenia! :)
Zapisujcie bitwy panowie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja spojrzałem na to jakie frakcje zostały mi i jakie Czeremisowi :[ [*]
Nie da się ukryć, trafiłeś najgorzej ze wszystkich trzecich miejsc. Jednak co to będzie za radocha jak uda Ci się przejść dalej. :D
Żadna bo zostaną mi do gry frakcję które nie dość że są słabe same w sobie, to jeszcze ja nie potrafię nimi grać, a trafię na Teriona z dostępem do wszystkich frakcji WH2 :]
No ale w sumie wyjście z grupy po takiej przerwie i w zasadzie bez przygotowań jest już swojego rodzaju sukcesem.
Panowie Zapomniałem Powiedzieć na Streamie !!!
Osoby wychodzące z 1 miejsca w grupie w fazie 1/16 (w pierwszej rundzie) wybierają frakcję jako drudzy !!! czyli:
1A - Konor
1B - SaperHeart
1C - Radek
1D - Terion
1E - Incipit_Satan
1F - Arris
Kombinowałem w grupie, żeby mieć jak najmniejsze szanse na dostanie kogoś z grupy E i dostałem Hadvara :cool:
Witam gdzie mam zapisywać wyniki z rundy 1 ?
Dobre pytanie. :P Wpisz tutaj, najwyżej potem się przeniesie w odpowiedni temat, o ile taki powstanie.
Kowadło Vaula Radek (Wojownicy Chaosu) 1-0 Kuba100007 (Imperium)
Schwartzhafen Radek (Zwierzoludzie) 2-0 Kuba100007 (Krasnoludy)
Zaloze temat jak bede w domu. Wpisujcie tutaj poki co.
Moje typy na razie się sprawdzają. :D Ale że Kuba nie sięgnął po Jaszczury to jestem zdziwiony.