Dzięki ;)
Musicie ściagnąć UPC, na twc pisałem, że dla tej wersji nie zrobiłem pliku localisation.loc.
Wersja do druku
Dzięki ;)
Musicie ściagnąć UPC, na twc pisałem, że dla tej wersji nie zrobiłem pliku localisation.loc.
Po czym wogóle poznać, że udało mi się zainstalować EW2? Włączam zwykłą kampanię, mam kozaków i pancernych ale nic nowego poza tym... A miało być tak pięknie i kolorowo.
Z każdą wesją jest wszystkiego więcej, jeśli uważasz, że kilka miesięcy ciężkiej pracy Ci nie odpowiada odwiedź nas za kilka miesięcy...Lub zrób własnego moda gdzie wszystko będzie piękne....
Jestem otwarty na krytykę, ale uzasadnioną. Wytnij błędy i niedociągnięcia, a nie jakieś wypociny.
Gdzie sa obrazki z polskimi jednostkami i czy husaria ma lance lub szable zamiast tych kikutow?Cytat:
Zamieszczone przez mrowa2442
To już było tyle razy. Można im zmienić zapałkę na kopię, ale animacji już nie. Chyba wiesz jak by to wyglądało?
Co z Turcją? Zamierzacie zrobić swoje jednostki czy wrzucicie z Ottoman Empire Realism moda?
Pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy chłopaki!
Wiem... ale czy beda zamiast zapalek szable, bo widzialem ze ktos takowe zrobil...Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
O ile wolno spytać to kiedy następna wersja?? czy porzuciliście projekt na rzecz napoleona??
Miłobybyło jakby w następnej wersji była wersja polska,a jak nie to chociaż wrzućcie do polskiej wersji to co macie przetłumaczone,a reszte nazw pozostawcie po angielsku,aby możnabyło się połapać która jednostka jest którą a zarazem mieć polska wersje gry.
...
Za ok miesiąc.
Ja ew2 nie porzucę, chociaż z magpiem być może coś będę w przyszłośći na N:TW robił.
Polską wersję zrobię do 0.7.
apollo7100
Tak, ale zapałki są od szabel bardziej prawidłowe.
Rzadko tu wpadam 8-) , więc jak coś to zawsze możecie sprawdzić twc:http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1367
Czyli kończycie prace na rzecz innego/tego moda z tym, że pod NTW?
Nie 8-)
Skończę tego moda dopiero jak wszystkie frakcje będą miały zupełnie nowe rostery :mrgreen:
N:TW nawet nie kupiłem i nie zamierzqam dopóki cena nie będzie niska, tak tylko napomknąłem o moim odległym udziale w innym projekcie (chociaż magpie sam nie wie czy kupi N:TW, a aktualnie jest zajęty modowaniem pod R:TW).
Nowe jednostki są naprawdę dobre. :) Szkoda tylko, że nie można się nimi w pełni cieszyć grając np. Chanatem krymskim. Czy planujecie by pozostałe frakcje były tez grywalne? Uważam też, iż niektóre budowle powstają zbyt szybko. Przez to gra staje się za łatwa bo w krótkim czasie ma się zwrot poniesionych nakładów. Myślę tu głównie o budynkach w miasteczkach, kopalniach, szkołach itd. Zauważyłem też, że w modzie są dwa rodzaje milicji - Pierwsza która istnieje od początku gry mająca liczebność 160 i druga która można rekrutować mająca liczebność 400. Chyba coś tu nie tak?
PS. Teoretycznie jest to mój pierwszy post tutaj, ale praktycznie jest to powrót po ponad dwóch latach które miałem wyjęte z życiorysu :D
Moje konto przestało istnieć - przynajmniej tak sądzę. Pozdrawiam wszystkich ponownie;)
Pozdrawiamy 8-)
Sam myślałem podobnie z tymi budynkami, na razie jednak jestem skupiony na grywalności Prusi i RONu.
Przeprasza ale niestety UPC kojarzy mi się tylko z dostawcą internetu lub z firma mojej żony UPS :oops: Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie tego terminu a w szczególności z czym to się je. Natomiast co do moda - to co jednak pomimo braku owego tajemniczego UPC zobaczyłem - po prostu mnie powaliło (chyba z 5 rodzajów piechoty linowej dla Prus lekko różniącej się statami - poprostu cudo - każda inna wow, Pancerni, XVIII wieczna Husaria - kolorowa) Jak tylko ustalę co to jest to UPC będę grał dalej (dziś zawaliłem noc) :oops: :D To dużo lepsze od dlc .....Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
podsumowanie:
1) Co to jest UPC :oops:?
2) Czy po zainstalowaniu EW będę miał dostępne także wypociny panów z CA (narazie są ale nie mam UPC) - czyli dlc?
4) Czy narzędzia do modowania do N:TW są już dostępne i czy są kompatybilne E:TW (To oczywiście pytanie o rozbudowę mapy )?
Pozdrawiam Was serdecznie - i szczere gratulacje.
ps: wielkość jednostek jest ok i nie przeszkadza mi brak granatów u grenadierów ;)
edit już wiem co to jest UPC :) - rozumiem że należy go umieścić w tym samy folderze co packa :)
Dzięki, a granaty zostały usunięte celowo 8-)
Narzędzi jescze nie ma :(
Dla pełnych informacji o modzie zapraszam na twc:http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1367
ad1 wiem że celowo bo przeczytałem cały temat EWCytat:
Zamieszczone przez Salvo
ad2 moim zdaniem ta polityka CA jest błędna - każdy szanujący się gracz jeżeli nie kupi gry dla wersji podstawowej - bo coś tam :roll: to w przypadku serii TW kupi ją dla modów :)
ad3 wiem już znalazłem :D
A UPC tutaj :D http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=259541
Nie tylko Twoim 8-)Cytat:
ad2 moim zdaniem ta polityka CA jest błędna - każdy szanujący się gracz jeżeli nie kupi gry dla wersji podstawowej - bo coś tam to w przypadku serii TW kupi ją dla modów
Ale cóż....Musimy jechać na czym sie da :mrgreen:
Mam kilka pytań/stwierdzeń:
1)Dziwne - mod jest ale na starcie kampani mam jednostki z vanili bo liczebność ich wynosi 160 (myśle że jest to związane z dlc - jednostki te można rekrutawać grając na modzie ale mają max 160 np 88pp luda czyli są słabsze od zwykłej liniówki która ma 300 - 450 chłopa :roll: ) .
2)Sejwy z E:TW w wersji vanila po wgraniu moda działaja: jednostki stare (rekrutowane przed wgraniem EW) są w wersji przdmodowej a nowe do rekrutacji już w wersji EW :)
ps Strasznie mnie kręci rosyjska liniówka 450 chłopa - pięknie wyglądają :mrgreen:
ad 1 - czy to chodzi o brak tego startpos?
No i gra teraz wygląda tak:
EW+startpos z DM + AUM skin pack + 4xdlc...(Mam np dwa rodzaje jednostki huzarów Totenkopf :D - EW i dlc)
Gra mnie ponownie wciągneła (do tego stopnia że napoleon poszedł w odstawkę całkowicie) 8-)
Zgadzam się - to fajnie działa na komfort w czasie gry - "w razie czego mają jeszcze szable" :)Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
http://www.fototube.pl/pix/img7/org/...fdd0824873.jpg
Nie tylko ta jednostka nie ma nazwy. Wersja gry: 1.5 PL, moda 0.61.
http://www.fototube.pl/pix/img6/mini...408cebadb5.jpg
A UPC masz? :roll:
Jeszcze sprawa nacji amerykańskich - trzeba im zwiększyć liczebnośc w oddziałach bo EW ich nie obejmuje. Zmiany dokonujemy w patchpack4. Jednostki z DLC (dotyczy tylko tych co można rekrutować tylko 1 jak np 33 foot regiment, Hessian Grenadiers, 1st New York itd) też nie są objęte modem więc też trzeba wprwadzić modyfikację ręcznie (jednostki z DLC których można rekrutować więcej niż jedną nie wymagają modyfikacji .
UPC- nie wiem co to takiego, więc pewnie nie mam:(
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=259541 - proszę bardzo :roll: Wgraj najnowszego do data :mrgreen:
Przydała by się edycja pierwszego posta:)
Szkoda ze mod jest po angielsku :cry:
Ja w sumie grałem tylko w angielskie wersje (empire lepiej chodziło) więc mod po angielsku mnie nie przeraża. Ale za to co oferuje - to warto się przemęczyć :D
Witam.Właśnie ściągnąłem UPC i mam pytanie gdzie i jak to zainstalowac?? Jestem zielony w tych sprawach... :oops:
Resztę instrukcji masz w pierwszym poście.Cytat:
Zamieszczone przez germinal
kretu19955
Na pewno moznaby było, jednak jest to jedynie kosmetyczna zmiana wyglądu, a ponieważ empire potrzebuje porządnie rozszerzonych rosterow nie mam serca odrywać prisona od jego pracy, przy okazji zaprasam tutaj, chłop sie postarał:http://www.twcenter.net/forums/showt...=320966&page=2
Mod będzie po angielsku i po polsku, nowe jednostki dlc tez będą objęte zwiększeniem liczebności ;)
A czerwonoskórzy? Im też trzeba doadać bo są za słabi 8-) Conamniej x2.25 8-)
WieLki szacunek dla waszego dziela ale mnie cały czas meczy brak porzadnego rosteru naszych jednostek nie wspomnejuz o sygnalzowanym przeze mnie podziale na koronę i Litwę przecież Prus ,Anglii , Francji Austrii było już tyle modow ze można sobie je odpuścić a zrobić porządnie Polskę abybyl choć jeden mod z wypasionymi polskimi jednostkami?
W wersji 0.7 skupie się głownie na Prusach i RONie, będą teraz całkowicie nowymi frakcjami ;)
Świetna robota! Dlaczego nie dajecie tych screenów na tym forum? Wogóle jakoś tu pusto ostatnio na totalwar.org.pl... :(Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Mam nadzieję, że podtrzymujecie pomysł wrzucenia do nowej wersji jednostek z Ottoman Empire Realism moda. pozdro.
Mam dwa pytania. Czy prace nad modem nadal trwają i czy, aby grać muszę ściągać wszystkie wersje czy wystarczy, że ściągnę tylko najnowszą podajże 0.61.
Z przykrością informuję, że odchodzę z teamu:( Może będę jescze modować pod Empire/możę pomogę magpiemu pod rotn, ale na razie musze sobie zrobić przerwę.....A, i jescze z prisonem może coś porobię...Ale nie teraz...
Więcej tutaj:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=344016
Pozdrawiam wszytskich i dziękuję za wsparcie 8-)
Sorry, że nie dokończyłem moda, ale brak czasu i zmarnowanie Listopada i Października (gdy miałem najwięcej czasu, ale KLA nie zrobił wtedy żadnej jednostki :( ) skłoniły mnie do odejścia.
Jescze raz pozdrawiam
Up The Irons ;)
Salvo
Rozumiem cię,masz inne sprawy na głowie no i praktycznie sam zostałeś przy projekcie.
Planujesz wydać w najbliższym czasie wersje ostatnią 0.7 ? z polskimi nazwami jednostek?
No i wcale się nie cieszę :cry: - ale i tak dzieki modyfikacji EW gra jest znacznie ciekawsza niż przed rokiem gdy po kolejnym craschu Empire (niestety wraz z systemem XP) zaprzestałem gry w ten wiekopomny tytuł. Dzieki Salvo (choć nie ukrywam że licze ze bedziesz kontynuował swoja robotę). Szkoda że jestem zbyt tępy żeby zrobić własną jednostkę nawet według podręcznika :( (no chyba że byłby obrazkowy :lol: - wtedy mógłbym Cie wesprzeć
pozdrawiam jeszcze raz 8-)
Dzięki 8-)
Nie zamierzam już wrócić do ew2, ale z prisonem być może cos porobię ;)
Życzę kingowi powodzenia w kontynuowaniu projektu, mam nadzieję, że zmobilizuje się i jescze nas czymś zaskoczy i jescze raz dzięki za zrozumienie 8-)
Tak dla sprostowania. Miałem mniej czasu i więcej spraw na głowie niż Salvo we wspominanym październiku. Mimo to poświeciłem tyle w moda ile mogłem, więc pisanie o tym że nie zrobiłem w ciągu 2 miesięcy jednostki jest nie na miejscu. Nie chcę już wspominać z jakiego powodu opóźnił się preview Prus i ile czekałem, a także wielu sytuacjach kiedy ja miałem czas a Salvo nie, ale mimo wszystko się wtedy nie obrażałem. ;) Trzeba zrozumieć że ktoś nie zawsze ma czas wtedy kiedy my mamy i chcemy robić. Oblałem już jeden egzam przez tego moda i nie mam zamiaru ani jednego więcej. Mam wiele innych spraw oraz zainteresowań niezwiązanych z modem, więc nie będę mu poświęcał większości swojego życia. Tworzę mody od 5 lat, czasem z mniejszymi, czasem z większymi przerwami, jednak nie rezygnuję (chyba że jest to zależne od pracy innych). Siedziałem nad tym modem wiele razy po nocach, nie kładąc się spać, a potem szedłem na uczelnię lub do pracy. Wątpię czy ktoś inny tyle dał z siebie w tego moda.
Chciałbym żeby Salvo został w teamie i się nie obrażał. Trzeba zrozumieć że ja nie zawsze mam czas kiedy on ma i odwrotnie. Decyzja należy do niego. Jeśli sprawę przemyśli to opracujemy między sobą lepszy system pracy na wypadek gdyby jeden z członków nie mógł przez dłuższy czas modować. Da się wszystko zrobić, jeśli się tego chce... :)
zadam takie niestandardowe pytanie KLA
Ile jest jeszcze planowanych do wydania tych podwersji EW?
Czy wiadomo już kiedy finalna wersja ujrzy światło dzienne?
Kiedy będzie więcej regionów?
Czy da się zrobić więcej regionów na terenie Szwecji, Norwegii i Finlandii a także na terenach Ameryki?
btw znam się dosyć dobrze na Angielskim i takie jest moje pytanie...
Co musiałbym ewentualnie tłumaczyć na j.Polski? Skrypty czy jakieś nazwy jednostek itp?
Dziwne te pytania :)Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Nie mogę powiedzieć ile podwersji. Mogę powiedzieć że 3 na dziś dzień, jednak trzeba pamietać że nie mamy stałego grafika, nie jesteśmy CA któzy pracują w równych godzinach pracy i są teamem kilkudziesięciu osób gdzie można wszystko z góry zaplanować. jesteśmy modderami, tak więc pomysły przychodzą nam z góry np. dopiero za tydzień możemy wpaść na coś nowego, a jest nas kilku i nie pracujemy w stałych godzinach więc o szczegółowych planach nie ma mowy i nie można nas porównać z teamem EB lub Broken Crescent. :)
Żadna ekipa nie powie kiedy finalna wersja. Wszystko moze się zmienić od koncepcji moda po nasz czas. Dziś mam czas a za tydzień mogę go nie mieć z powodu uczelni, pracy lub życia. Takie terminy to mogą zapowiadać jedynie twórcy gier pracujący odpłatnie w regularnych godzinach. Na podstawie doświadczeń wiem że nie ma sensu zapowiadać konkretnych terminów ponieważ mała szansa by konkretnego zapowiadanego dnia to wydać. :)
Regionów nie można dodać. To CA utrudnia nam modowanie. Najpierw obiecali narzędzia a teraz milczą. Co do tłumaczenia zgłosiło się kilku tłumaczy, jednak na razie prac w tym kierunku nie ma.