Sojusz z Litwą :)
Wersja do druku
Sojusz z Litwą :)
Mongolia- krzyżaki 45, podbite 3/4 Litwy, około 10 tury, wojna z Zakonem, który ma 2x większą armię, sojusz z Niemcami walczącymi z Danią i Zakonem, pon z Nowogrodem, który kończy się za jakieś, hm 7 tur. Sojusz 3 państw który od początku gry zajmuje 3/4 mapy i koledzy jarają się, że wygrywają. Ja objąłem Mondziołów w 1 czy 2 turze i nie miałem większego wpływu na dyplomację
Nie potrzebujemy offtopu w tym temacie. Usunąłem.
Od 6 do 8.10 popołudniem nie będę miał dostępu do neta, więc prosiłbym o wstrzymanie turki na ten czas
obecnie mam problemy z kompem i brak dostepu do neta/medka - i tak jeszcze kilka dni, chyba ko30 i wko33 (ktore podobno oddalem) czekaja na mnie - zrobcie jak chcecie.
Wolna jest Polska w MKO 27
sytuacja dobra
Sojusz z silnym HRE, wojna z Litwą, Pon z Kijowem.
Po hasło do mnie Sabala lub Pitera .
Uwaga! Wyprowadziłem się do Akademika i mój aktualny laptop po prostu nie trawi mi żadnej gry -.- Tury jak będzie trzeba będę oddawał w weekendy lub w dni kiedy zajadę do domciu na jakiś ciepły posiłek ^^ Liczę, na wyrozumiałość i cierpliwość z waszej strony :**
Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
udało się naprawić kompa - juz jestem.
Ciągle Sycylia do oddania w WKO33 - sytuacja dobra, sojusz z Wenecją, wojna z Maurem.
Wolne są Niemcy w K45 sytuacja tragiczna, Dania w k44 świetna sytuacja.
Witam chciałbym przejąć Danię , będzie to moja pierwsza kampania więc będzie to dobre żeby zobaczyć jak się gra w KO
jeśli aktualne to prześlij mi klucze do miast i zamków :DCytat:
Wolna jest Polska w MKO 27
sytuacja dobra
Sojusz z silnym HRE, wojna z Litwą, Pon z Kijowem.
Po hasło do mnie Sabala lub Pitera .
nieaktualne, Polskę przejął maryniasz
Tutaj napiszę tak dla informacji dla wszystkich - nie mogę odpowiadać ani sprawdzać, co mi ktokolwiek pisze na GG, a widziałem, że ktoś (albo i parę osób) próbowało. Coś mi się sknociło od ostatniego update'u AQQ. W razie gdyby było to coś pilniejszego, posyłajcie na PW, ja nie, to zaczekajcie i niedługo powinienem to naprawić.
Wolne są Maury w mko 22 ( sytuacja średnia wojna z HRe,sycylią Francją) sojusz z Hiszpanią i Imperium Islamu . Frakcja do ogarnięcia :)
Ruś w WKO 33 sytuacja troszkę słaba ale do ogarnięcia , wojna z Bułgarią , pon z kijowem , sojusz z Litwą . :)
Nie "z Turcją", tylko z Imperium Islamu(!) (Egipt + Turcja) ;)
Wolna jest Anglia w Brytanii 40. Oprócz niej na mapie została tylko Szkocja (ja). Anglia jest w dobrej sytuacji. Finansowo i wojskowo stoi mniej więcej na tym samym poziomie co Szkocja. Tereny jakie posiada to początkowe, oprócz Carlisle i Newcastle. Dużą zaletą może być posiadanie terenów Walii. Zapraszam na solo ;) Po hasło do MG (Matisek) lub do Seby.
Państwo Nowogrodzkie jest wolne w KO Teutonic 43. Sytuacja kraju:
a)dyplomacja - sojusz z Zakonem, brak wojen
b)gospodarka - rozwijana dochód co turę (mimo utrzymania rosnącej armii i budowy budynków - ok. 6000 florenów in plus)
c)militaria - armia rośnie i jest unowocześniana.
Sytuacja ogólna dobra. Po hasło do mnie lub do MG.
Hasło do Danii wysłane na PW.Cytat:
Zamieszczone przez dentor23
Jest też pon z Polską.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Cytat:
Wolna jest Anglia w Brytanii 40. Oprócz niej na mapie została tylko Szkocja (ja). Anglia jest w dobrej sytuacji. Finansowo i wojskowo stoi mniej więcej na tym samym poziomie co Szkocja. Tereny jakie posiada to początkowe, oprócz Carlisle i Newcastle. Dużą zaletą może być posiadanie terenów Walii. Zapraszam na solo Po hasło do MG (Matisek) lub do Seby.
Cytat:
Państwo Nowogrodzkie jest wolne w KO Teutonic 43. Sytuacja kraju:
a)dyplomacja - sojusz z Zakonem, brak wojen
b)gospodarka - rozwijana dochód co turę (mimo utrzymania rosnącej armii i budowy budynków - ok. 6000 florenów in plus)
c)militaria - armia rośnie i jest unowocześniana.
Sytuacja ogólna dobra. Po hasło do mnie lub do MG.
jeśli nadal wolne to proszę o hasła.
Ogłoszenie parafialne z mojej strony
od 27.X (od rana) do 29.X (do południa) nie będę w stanie wykonywać żadnych tur, więc prosiłbym o wstrzymanie kolejki na ten czas
Cytat:
Ogłoszenie parafialne z mojej strony
od 27.X (od rana) do 29.X (do południa) nie będę w stanie wykonywać żadnych tur, więc prosiłbym o wstrzymanie kolejki na ten czas
a czy złożyłeś w tej intencji odpowiedni datek mój synu. :D
Cytat:
Wolne są Maury w mko 22 ( sytuacja średnia wojna z HRe,sycylią Francją) sojusz z Hiszpanią i Imperium Islamu . Frakcja do ogarnięcia
jeśli aktualne to prosze o namiary na PW
wko32- sojusz z Nowogrodem, wojna ze Szkocją mającą pare prowincji więcej, zabezpieczone granice, blokada morska dostępu do Skandynawii (Arthus zdobyte przez Szkocję).
Cele: Walka ze Szkocją o rebelianckie Oslo, prawdopodobnie pierwsi zdobędą je Szkoci, ale przyszły gracz będzie miał do niego bliżej innymi wojskami, z portu Oslo brakuje jednego pola żeby znieść blokadę morską broniącą Skandynawii) .
+
Litwa trzyma ostatni zamek, nie ma balist, mało groźna, granice można przeglądnąć na mapie ko, do Dani są aktualne, gra może być ciekawa dla doświadczonego gracza (potężna gospodarka, jeśli wygnać Szkotów z bliskich terenów to można się odgrodzić od nich flotą, sąsiedzi zajęci własnymi wojnami).
NIEAKTUALNE
wko31- Szkocja + Kastylia + Anglia z ostatnią prowincją, 4 irlandzkie prowincje, silna armia, 20 oddziałów, balisty AKTUALNE
wko33- wojna z niedoświadczoną turcją, jakieś 30 oddziałów, 7 prowincji, turcja najpewniej w najbliższej turze traci 20 oddziałów (ma jeszcze jedną 20 oddziałową armię zablokowaną na pare tur) NIEAKTUALNE
mko26- Litwa, wojna wschód vs zachód, czyli polityka od początku ustawiona, pierwsza linia frontu, pierwsze pare tur NIEAKTUALNE
Niniejszym informuję że nie będę miał sposobności by robić tury przez najbliższe dni (od 31 po 16:00 do 5.XI z południa), gdyby tura dotarłaby do mnie (w co wątpię bo ledwo co zrobiłem 3 a w pozostałych 5 KO gdzie gram jest jeszcze spora ilość graczy przede mną) to proszę o zachowanie cierpliwości aż do mojego powrotu.
Wolny jest Nowogród w WKO 33.
Sytuacja - wojna z Bułgarią, pon z Kijowem i z Polską, sojusz z Litwą.
Po hasło do Marata (Mistrz Gry) albo do Adiego87 (Litwa).
Nie będzie mnie przez 1-2 tygodnie. Proszę sojuszników o zrobienie tur. Nie będzie mnie na 90%. Może czasem uda mi się turkę zrobić ale wątpie.
Do wzięcia LItwa w mko26, stan chyba bdb, ciekawa ko między dwoma blokami, wschód vs zachód.
Sorki za moja nie obecnosc ale moj PC padl. Jesli KO nie zostaly mi odebrane jutro wszystkie kolejki zrobie. Za problemy przepraszam.
[quote]Do wzięcia LItwa w mko26, stan chyba bdb, ciekawa ko między dwoma blokami, wschód vs zachód.maryniasz
moge wziąć jakby co.
Ja już wziąłem.
Podbijam że wWko33 jest do wzięcia Nowogród. Opis sytuacji mogę opisać ja :D
Nowogród ważny! Pod wodzą Litwina powyższego atakuje on Kijów, pomagając Litwie stać się potęgą, miast wspólnie z Kijowem ją powstrzymać. :P (Nie jestem Kijowem)
nowogrod nie ma wojny juz z kijowem ;p broni sie przed bulgaria :D
Siema wariaty, jeżeli jest taka możliwość mógłbym przejąć jakieś max 2-3 państwa, oczywiście pod warunkiem braku jakichkolwiek protestów wobec mojej osoby.
Milanosie, będę szczery, cenię ciebie jako sojusznika i gracza ale mimo tego mam zastrzeżenia co do twej osoby, już kilka razy porzuciłeś bez słowa to forum wraz ze swoim KO.
PS.Czy mi się tak wydaje czy jak ostatnio byłeś aktywne w KO to pracowałeś za granicą ?
Dlatego pisze że zagram jedynie jeżeli nie będzie sprzeciwów.
Nie wtedy byłem już w kraju ale to były trochę dziwne czasy hehe można by powiedzieć że przez parę miesięcy codziennie zielone ^^, obecnie jestem zagranica.
No dobrze, zadam wtedy ostatnie pytanie, jak z dostępnością (kontakt i możliwość robienia tur) ? Możesz tylko wykonywać w określonych dniach w ciągu tygodnia czy jesteś omalże 24h/7d dostępny ?
Ty powiem ci tak moge wykonywac kazdego dnia bo poza praca nie mam nic a pracuje od srody do soboty wlacznie po 12 godzin
A chciałem, ot tak niedawno, do Ciebie pisać czy nie miałbyś ochoty wrócić do KO. ;)
Mysle, ze nie bedzie problemow, byles nie porzucil KO bez wyjasnien gdy zabraknie czasu.
Właśnie, zawsze lepiej napisać z wyprzedzeniem i poinformować, że frakcje są do przejęcia, ewentualnie dać hasła sojusznikom, niż znikać bez słowa.