-
Re: Broken Crescent 2.3.2
Witam, czy można gdzieś pobrać BC bez podawania maila?
Z tych linków na twc trzeba podać maila, a ja nie chcę potem tony spamu w skrzynce.
Mod bardzo dobry, trochę nuży po dłuższym czasie jak mamy już wszystkie jednostki- nie ma upgradów zbroi i broni (jest szczątkowy), nie ma nowych okresów z nowymi typami wojsk.
Są rózne gusta, mi bardzo podobał się z submodem Szarego Wilka.
-
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=448564 stąd mozna pobrać + patch i fiks z pierwszej strony. Mod bardzo zacny. czekam na wersję 2.4. Pozdrawiam.
-
Niestety właśnie tam trzeba podać maila do otrzymania pliku... :cry:
@down
dzięki, dlaczego wcześniej na to nie wpadłem, a już kilka miechów szukam alter. linków moda 8-)
-
To załóż sobie nowego dodatkowego maila, tylko na potrzeby pobierania modów. :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez wudang_clown
Tego nie wie nikt, choć spieszymy się, żeby wypuścić 2.4 z końcem września.
Coś wiadomo na temat daty?
Mam jeszcze pytanie do ciebie, jak działa mod po ostatnim fix-ie? jest stabilny?
Gdy wcześniej w niego grałem, to po kilkudziesięciu turach miałem zwiechę i nie mogąc sobie z tym poradzić, zaczynałem nowym państwem od nowa.
Jest taki submod "Grey Wolf", czy jest on kompatybilny z ostatnimi fixami? Może będzie zawarty w następnej wersji (ma fajne nowe jednostki)?
-
Mod z patchem 2.3.2 i koniecznie fiksem do tego patcha jest bardzo stabolny. Submoda Grey Wolf miałem, ale ten submod nie jest kompatybilny z patchami do Broken 2.3. Grey Wolf jest na czyste Broken 2.3 ale nie dział już z patchem 2.3.1 ani wyższym bo Broken. Co do 2.4 zaglądałem ostatnio na ich Forum na TWC na razie nie ma jeszcze tej wersji.
-
witam ej proszę czy ktoś pokaże jakie foldery pliki itd... musze mieć żeby odpalić broken crescent?
-
Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
witam ej proszę czy ktoś pokaże jakie foldery pliki itd... musze mieć żeby odpalić broken crescent?
Jak to jakie pliki? Musisz zainstalować Broken Crescent 2.3 pod Kingdoms tu masz link do downloadu i opisu jak instalować http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=448564 a potem patch 2.3.2 i fix do tegoz patcha 2.3.2.2 i gotowe.
-
Jest spolszczenie do tej wersji moda?
-
Nie ma . Spolszczenie jes tylko do wersji 2.02 tej pod zwykłego Medka. Pod 2.3 nie ma.
-
Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Irytujące jest to, że do każdego moda pada takie pytanie. Czy nikt nie uczy się języków obcych? Rozumiem Bellum Crucis, mało kto mówi po włosku ale angielski? :roll:
A żeby nie było offtopu: mod jest bardzo dobry, wystarczająco dobry żeby bawiąc się nim pouczyć się trochę angielskiego i historii. Do dzieła więc: odpalić i tłumaczyć jeśli się czegoś kompletnie nie rozumie. Można w ten sposób bardzo przyjemnie pouczyć się angielskiego ;)
-
Potwierdzam mod pierwsza liga, wróciłem do niego gram na nim wersja 2.3.2 i fix oraz z moim submodem, dawałem go kilka stron temu w tym temacie. Gram czarnoskórymi wojownikami z Makurii, walcząc z Egiptem Ajjubidów.
-
Egipt ma chyba najładniej zrobione jednostki w całym modzie, a na pewno jedne z ładniejszych jakie widziałem w modach do Medievala. Jedyna frakcja, którą chciało mi się grać aż do pełnego zwycięstwa kampanii long.
Bardzo podobają mi się również Ghoridzi, genialnie wyglądają jednostki Turków seldżuckich, chociaż nie do końca pasują do okresu. Jeśli komuś brakuje frakcji europejskich polecam Kingdom of Jerusalem z klasyczną ciężkozbrojną konnicą. Przepięknie zrobieni są Mongołowie, ale od nich co najwyżej można zebrać baty (frakcja nie jest grywalna). I można tak długo wymieniać, a skupiłem się tylko na tych, które sam lubię...
Klimat to bez wątpienia największa siła moda. Jednostki, frakcje, muzyka. Do tego eventy historyczne, mapa i orient, jakiego wcześniej nie znałem. Jeśli ktoś lubi mody pod medka, a tego jeszcze nie próbował to powinien koniecznie nadrobić zaległości.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gruzin
Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Irytujące jest to, że do każdego moda pada takie pytanie. Czy nikt nie uczy się języków obcych? Rozumiem Bellum Crucis, mało kto mówi po włosku ale angielski? :roll:
A żeby nie było offtopu: mod jest bardzo dobry, wystarczająco dobry żeby bawiąc się nim pouczyć się trochę angielskiego i historii. Do dzieła więc: odpalić i tłumaczyć jeśli się czegoś kompletnie nie rozumie. Można w ten sposób bardzo przyjemnie pouczyć się angielskiego ;)
Też doszedłem do takiego wniosku że moge przy graniu trochę się nauczyć angielskiego, teraz będe grał w tego moda po angielsku mimo że już jest spolszczenie uniwersalne do wszystkich modów.
-
Nie działa link do Fixa nr 2.3.2.2 na patcha 2.3.2 może ktoś wrzucić działający link.
-
-
Jak tak patrzę na te wszystkie mody to odnoszę wrażenie, że twórcy Total Warów chyba się nie starają. Pobieram moda i na pewno zagram bo tak się go chwali i super wygląda.
EDIT. Mod super ale mam prośbę. Araven możesz wrzucić swojego submoda na jakiś serwer? Bo chciałem sobie pograć z nim no ale nie działa link.
-
http://www.sendspace.pl/file/3675620d7588a8ab0ce3bfd link do submoda Aravena do Broken 2.3.2
Submod zawiera poprawę dochodów z kupców - dużą, free_upkeep w miastach i zamkach oraz w fortach stałych dla 2 jednostek. Zwiększa ilość surowców kopalnych - teraz obok złota i srebra, jest cyna, marmur, żelazo i siarka. Submod zawiera całkowicie nowy unit i statystyki armii od gamegeek2 wg zasad jakie będą w 3.0 oraz wzmocnionych Mongołów. Generalnie jak coś to pobrać i wypakować. Potem zrobić sobie kopię wszystkich podmienianych plików. I dopiero po zrobieniu kopii, proszę wrzucić submoda do katalogu mods i wszystko nadpisać. Miłej gry.
Konieczna nowa kampania - po podmianie plików usuńcie plik map.rwm z katalogu base z moda.
-
Dzięki wielkie Araven. Pobiorę niezwłocznie.
-
Świetny mod, mapa kampanii jest bardzo duża i poziom gry trudny, gram Jerozolimą i ciężko jak cholera, ze wszystkich stron Ayubidzi, rekrutować cokolwiek trudno (o rycerstwie nie mówię, mam te co było od początku dopiero stawiam kapitularz joannitów i będę mógł mieć aż 1 ich oddział ale to i tak bardzo dużo znaczy bo cuda wyprawiają na polu bitwy). I podobają mi się portrety dowódców, z Królestwa Niebieskiego widać wzięli z dobrym efektem, a muzyka? Miód, klimatyczna niezwykle, z przyjemnością jej słucham.
Ale najbardziej mi się podoba że każdy rycerz jest ważny, trzeba niejednokrotnie wielu piechurów poświęcić dla nich bo tylko nimi można tłuc 10 razy liczniejsze armie. Sprawdziłem w spisach i moja armia liczy nie całe 1500 ludzi, trzeba uważać :)
-
KOJ faktycznie jest trudne, taka była intencja twórców moda. Złap jak najszybciej Antiochię, poprawisz ekonomię (ale prawie na bank oznacza to wojnę z Armenią).
-
Próbowałem właśnie ale garnizon strasznie duży, zwłaszcza że Ayubidzi przypuścili potężny atak na armię Baliana z Ibelinu, który miał prawie połowę całych moich sił (około 600 ludzi). Wygrałem, ale straciłem około 200 a to dużo, nie da rady zdobyć już Antiochii. Jednak dzięki za radę.
Bardzo polubiłem tego moda.
EDIT : Udało się, Raymond z Trypolisu odniósł heroiczne zwycięstwo pod Antiochią, miałeś rację moja sytuacja gospodarcza mocno się poprawiła. Wywaliłem teraz Ayubidom taką kontrofensywę że się nie podniosą, trędowaty król osobiście prowadzi 200 rycerzy i mniej więcej tyle samo piechurów, prawie cała armia walczy na froncie, w twierdzach zostawiam po jeden czy dwa oddziały :D Silny byli na początku, teraz niewiele mają do gadania, inicjatywa jest moja, ale podejrzewam że dalsze wojny będą dużo trudniejsze ;)
Ciekawi mnie czy III krucjata w tym modzie jest, Rysiek i Filip by się przydali :D
-
Jest, jest, z czasem przyjdą ; ) Chociaż chyba trzeba zrobić ten budynek od pomocy papieskiej czy coś w ten deseń ; P
BC jest mega :D Najklimatyczniejszy mod w jaki grałem oraz jedyny w którym ukończyłem kampanię więcej niż raz :D
U siebie wgrałem tylko tego submoda na rekrutację jednostek także poza początkowymi regionami, bo za wolno się potem grało ; P Wiem, że to ułatwienie, jednakże jak jakieś miasto ma się z 80 tur to jednak coś tam powinno zacząć się asymilować, a idąc tokiem myślenia twórców to Jerozolima nie powinna móc robić wojska w ogóle, skoro są to tereny zdobyczne ;P
-
Cytat:
BC jest mega :D Najklimatyczniejszy mod w jaki grałem
Potwierdzam, mam go niedługo a już go bardzo polubiłem.
Cytat:
Jest, jest, z czasem przyjdą ; ) Chociaż chyba trzeba zrobić ten budynek od pomocy papieskiej czy coś w ten deseń ; P
Chyba w losowym czasie przychodzą bo mam rok 1192 i była tylko wiadomość parę tur temu że koronowali Rysia :) A ten budynek też mam.
I parę screenów z tego zacnego moda :) Kampania Jeruzalem jest świetna.
Portrety są świetne
[spoiler:33vtj1mm]http://img41.imageshack.us/img41/1380/0079x.jpg[/spoiler:33vtj1mm]
I widowiskowe screeny z bitwy
[spoiler:33vtj1mm]http://img811.imageshack.us/img811/5721/0080fs.jpg[/spoiler:33vtj1mm]
[spoiler:33vtj1mm]http://img694.imageshack.us/img694/183/0081yt.jpg[/spoiler:33vtj1mm]
[spoiler:33vtj1mm]http://img255.imageshack.us/img255/9554/0082md.jpg[/spoiler:33vtj1mm]
[spoiler:33vtj1mm]http://img14.imageshack.us/img14/8648/0083vv.jpg[/spoiler:33vtj1mm]
Uwielbiam ten moment kiedy konie po szarży stają dęba :)
-
Jak tu wygląda sprawa z ilością armii AI - w miare realistycznie, czy produkują armię za armią niewiadomo skąd?
-
Jest dość realistycznie, ai ma o wiele mniej woja niż w takim SS 6.4 np. Mod jest trudny ale bardzo ciekawy.
-
Do tego modu wystarczy tylko podstawka medievala?
-
Tak, co dziwne bo większość najlepszych modów jest pod Kingdoms, a tu takie świetne coś na podstawkę ;)
-
Dzięki. Szkoda że ten mod az tak dużo waży :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez natec7
Do tego modu wystarczy tylko podstawka medievala?
Wersja 2.3 wymaga Kingdoms. Niźsze wersje sa pod podstawkę.
-
Tez potwierdzam bardzo fajny i klimatyczny mod, chyba tez wogole nie mialem żadnego wywalania do windowsa (chyba tylko z raz na bardzo duza ilosc tur). Jedyne co troche mnie wnerwialo, to działania Mongołów, ktorzy szybko byli wykanczani gdzies na obszarze Iranu i okolicach.
-
Toranaga, spróbuj tego submoda do Broken 2.3.2, link do submoda JK&D 1.0 http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=574070 on ma bardzo silną Inwazję Mongołów, dodaje też sporo nowych budynków religijnych i ma inne poprawki. Pobrałem, ale jeszcze nie zagrałem ale zagram wkrótce.
-
Aravenie, jak pograsz możesz opisać wrażenia z tego submoda (zmiany)? Zainteresował mnie. Broken Crescent jest świetną modyfikacją i każde ulepszenie się przyda, pozdrawiam :) Ach i możesz podać jego nazwę?
-
Link w moim poście wyżej:
JK&D 1.0 submod, i co wprowadza:
- 4 new religions: Judaism, Zoroastrianism, Shiism, Ibadism
- Jizya (muslim tax on non-muslim)
- 15 new unique buildings (Fortress of Alamut, Buddhas of Bamyan, Al Azhar University and Mosque, etc...)
- 20 new buildings (mainly for new religions or communities)
- Historical Patriarchs and Catholicos for Eastern Christian factions.
- Coptic clergy for Makuria
- Minorities community and buildings (jews, parsis, assyrians, copts etc...)
- Makuria and KOJ have access to icon-artists.
- Makuria has access to coptic monasteries.
- 15 new titles (Wali title for muslims, liberator for christians reconquerors)
- 35 new ancillaries (Religious Banners, Muezzins, Minorities, Icons, Relics, Books, and many more)
- Vanilla trigger fixed/ Traits realism; (no more georgian who "hates scots" -Makuria in fact- now ayyubids hate more often franks etc...)
- Mongol Invasion is even more terrible.
- and a lot of little stuff and bug fixed...
-
Ok dzięki, rzeczywiście ciekawe się wydaje, uatrakcyjni nieco rozgrywkę :)
-
Najlepiej mi się gra Saracenami, mam Bellum Crucis i pytanie czy jeśli go ściągnę mody nie będą się gryzły?
-
Ja mam kilkanaście modów i działa jak na razie.
-
Ja mam oba i działają sprawnie :)
-
Wszystkie które instalujesz do folderu "mods" nie będą się gryźć, gryźć się mogą mody pod podstawkę.
-
Witajcie powiedzcie co robię źle .
1. Ściągam torent 3 pliki wersja gry 2.3 instaluję
2.wgrywam patcha 43.9 mega rozpakowany (nie wiem czy dobrze do folderu medieval 2 /mod
w tym momencie gra działa i jest ok
3. kopiuje pliki Daty Sub moda Aravena co poleca 37,3 mega rozpakowane "JK&D 1.0 submod, i co wprowadza:" w tym momencie gra sie psuję cykl powtarzam od jedynki usuwając pliki
4. w grywałem jeszcze 2.3.2.2 skrypt plik. To natomiast już robiłem za drugim razem to jest chyba plik 34 kilo czy jakoś tak .
Czy jest ktoś wstanie mi pomóc bo chciałem zacząć nowa kampanie te religie nowe i lepsze plemię makuri którym gram brzmi interesująco pozdrawiam
Ps błąd wygląda miej więcej tak jest intro daję nowa kampanię, włączam grę następnie filmik plemienia makurii muzyka leci naglę dźwięk błędu zmniejsza sie okno i coś tam po ang pisze daje OK igra się wyłącza
Może do sub moda trzeba mięć coś zainstalowanego ? ja szczerze nigdy nie posługiwałem się takimi rzeczami jak sub mody wziąłem zawartość i dałem kopiuj wklej pliki z "data" folderu sobie zabezpieczyłem.