-
Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 5- ARWERN
Logicznym było by pojawienie się spadkobierców Aleksandra, naprawdę liczących się frakcji tj Ptolemeuszy oraz Seleucydów. Wydaje się, że są oni absolutnie niezbędni. Co do trzeciej frakcji stawiam pomiędzy Germanami a Partią - w obu tych przypadkach Rzym miał cięzki orzech do zgryzienia. Takie są moje typowania, ale przyszłość zweryfikuje :)
-
Egipt się pojawi prawie na pewno.... Ktoś już coś pisał o "powrocie mumii" i że CA zarzekało się że nie zrobi takiej akcji jak w Rome 1 co może sugerować że "postarają się" (w cudzysłowu bo ze staraniem się u CA jest różnie...) dobrze odwzorować Egipt i umieścić go we frakcjach grywalnych.
Partia będzie na bank z powodów oczywistych.... chociaż CA jedzie na całej linii więc różnie może być.
Osobiście wolał bym żeby we frakcjach grywalnych byli: Seldzucy (czy jak to się pisze...) Partia i Egipt.
Ale wnioskuje że CA da do grywalnych frakcji Germanów zamiast tych Seldzuków.
-
Seleucydzi, Seldżucy to w Medieval II byli. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez MichalKruk
Partia będzie na bank z powodów oczywistych.... chociaż CA jedzie na całej linii więc różnie może być.
Partii może nie być w zwykłej wersji z oczywistego powodu - Rzymianie będą się z nią ścierali jako z jedną z ostatnich nacji, bo najdalej położoną od ich startowych terenów...
-
Niemcy chcą Germanów to w takim razie Polacy chcą Sarmatów! :D
-
No ba - to będzie pierwsza nacja, którą zagram jak tylko ukaże się mod starpos :mrgreen: No chyba że CA zapomni o sąsiadach Kolchidy...
-
No to mamy propozycje trzech kolejnych slotów: Egipt, Seleucydzi i Sarmaci :P Byłyby każde rodzaje nacji: śródziemnomorskie, barbarzyńskie, hellenistyczne i wschodnia :)
PS: Chyba wiem czemu jest tak mało prowincji. Nie jestem w 100% pewien, ale jeśli dobrze pamiętam to CA w wakacje coś mówili, że aby zawładnąć całą prowincją będzie trzeba podbić parę miast. W sensie, że 1 prowincja będzie dzieliła się na parę jakichś mniejszych podziałów
-
Wciąż mam minimalną nadzieję, że Germanów dadzą tylko w historycznych bitwach...Dziś dajta Selucydów!
Umieszczenie ich w gronie niegrywalnych frakcji jest również o tyle niedorzeczne, że na pewno wtedy nie byliby tak dopieszczeni, a wysoki poziom zaniedbania skutkowałby kwestionowaniem ich mocarstwowej pozycji...pewnie będą mieli z 3 słabe prowincje :/
-
Stresik jest co? :D Mam nadzieję, że dziś dadzą frakcję. To najlepszy scenariusz, choć są 4 możliwości:
- frakcja,
- zbroje Lusteda + odpowiedzi na pytania,
- same odpowiedzi na pytania Lusteda,
- nic! (choć w tym roku była raz taka sytuacja).
Powiem Wam, ze pozytywnie się nastawiłem. Dziś pewnie będą Germanie, choć liczę że Seleucydzi będą w grywalnych.
-
I tak będzie mod, który wszystko naprawi. W gruncie rzeczy zero :)
-
No i mamy germanów...
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_R ... bi_Faction
http://wiki.totalwar.com/images/1/1e/Suebi4.jpg
Cytat:
Suebi
caption
“Blood, Nobility, Courage.”
The Suebi are an indomitable Germanic culture dwelling to the north east of Gaul. Not a single people, but rather numerous tribes sharing a common language and similar religious beliefs, they frequently raid their Gallic neighbours across the Rhine.
Heavily reliant on infantry and ambush tactics, raiding is their predominant form of conflict. Lightly equipped, most Suebi warriors make use of the framea, a javelin-like spear, as swords are a rarity. Often unarmoured, apart from their rounded, oval or long, hexagonal shields, they wear cloaks, breeches or loincloths, and little else, in battle.
However, their fighting prowess is legendary and their warriors rightly feared. Even the stoutest centurion would tremble at the sight of a charging band of Berserkers – or feel the icy hand of fear clutching his heart when the sinister, black-painted Night Hunters spring from the forests.
Fairly isolationist, Julius Caesar wrote that there was a paucity of trade outside of the Germanic tribes themselves, occurring only if a surplus of loot or slaves were available. To distinguish themselves from their slaves, freemen and warriors wear a form of topknot that has come to be known as a Suebian knot. Their kings, chiefs and champions sport even more elaborate versions of this same hairstyle.
Given such ostentatious displays, standing out in battle is important. Kings and chiefs, although drawn from elite lineages, are elected, making their continuation of heroic traditions essential in uniting the tribes.
Under the right leadership, The Suebi have the potential to unite to a single purpose, and Britannia, Gaul, and Iberia could easily be swept away under the weight of their numbers…
Like other Germanic factions, the Suebi are masters of forest warfare and plunder. Stemming from a confederation of smaller Germanic tribes, they have a diplomatic edge when dealing with other barbarians and excel at fighting lesser tribes who dare to stand in their way. They feel disdain for outsiders, civilised cultures and other barbarians alike, and must contend with considerable resistance from those whom they conquer.
http://wiki.totalwar.com/images/d/d7...rkers_TWR2.png
-
Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 6 - SWEBO
Było do przewidzenia. Pisałem co dziś nas czeka. :)
Gdzie cięcia - Seleucydzi, Partia a może Egipt?
-
Ja bym dał coś z Ameryki, w końcu ponoć Kartagińczycy tam dopłyneli! :lol: Egipt będzie, nie ma bata. Także albo nię będą chcieli dawać nacji z krańca mapy i dadzą Seleucydów, albo Partów, nacje bardziej unikalną. Stawiam Egipt-Partowie ( co tak na prawde jest praktycznie pewne od dłuższego czasu ).
Mogli dać teraz Ptolemeuszy, dzięki czemu zapewnilibu sobie dalszy szum na forach i dyskusje pomiędzy zwolennikami germanów, a innych nacji.
-
To że wybrali Swebów z plemion germańskich, nawet dobrze o nich świadczy, biorąc pod uwagę datę rozpoczęcia gry (242 p.n.e). Bałem się że walną Cherusków. Sam wybór Swebów jako frakcji grywalnej nie uważam za zły. Kłopot w tym że jest za mało miejsc. Dla mnie na starcie powinno być grywalnych najmniej 12 państw. Sądzę że wywalą Partów, Ptolemeusze i Seleukidzi są zbyt wielcy terytorialnie aby ich pominąć. Partowie w 242 siedzieli gdzieś w stepach, więc można ich tymczasowo pominąć i dać dopiero w DLC.
Co do samego previewu, wyglądają przyzwoicie, nie ma falangi macedońskiej, więc kamień spadł mi z serca ;)
Jedynie co mi się nie podoba, to za dużo tych mieczników. Miecz, to był w tamtych czasach, w tym rejonie rarytas. Nie każdy mógł sobie pozwolić na taki luksus. W grobach kultury przeworskiej tylko 25% pochówków było z mieczami, reszta z włóczniami. A jeszcze co da samych mieczów, czy one są teflonowe? :D
Mają taki czarny kolor na klindze jakby teflonem je mazneli ;)
-
Też na początku dziwiła mnie ilość mieczy ale to są elitarni wojownicy ;) Na screenach z lasu teutoburskiego większość wojów miała włócznie ;)
-
Omg, to jest gra, a nie jakaś relacja historyczna. Czemu też dalej upieracie się, że grywalnych będzie tylko 8 państw ._.
-
Cytat:
Czemu też dalej upieracie się, że grywalnych będzie tylko 8 państw ._.
bo CA tak zapowiedziało? :D
czekam na kolejne barbarzyńskie frakcje :3 Sarmaci, Dakowie, Iberowie, Tracja...
-
Ale gra umieszczona w pewnych realiach historycznych ,a historyczność polepsza grywalność ;) 8 frakcji bo jest 8 slotów na frakcje ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Kuzyn
Omg, to jest gra, a nie jakaś relacja historyczna. Czemu też dalej upieracie się, że grywalnych będzie tylko 8 państw ._.
To dajmy im karabiny i łodzie podwodne...
Dobra, za tydzień w końcu jakiś ciekawy preview będzie.
-
Za tydzień pewnie będą Iberowie :lol:.
-
Akurat Iberów bym 100 razy bardziej wolał od Germanów :D
-
Fajnie. Dobrze, że będzie można poprowadzić Germanów bez kupowania DLC. Wg. mnie pojawia się jeszcze Seleucydzi, Ptolemeusze i Partia. Pytanie tylko która z frakcji będzie w edycji kolekcjonerskiej (vide Hattori, czy ród Saga).
-
czy mi się to tylko wydaje czy oni przyśpieszyli ogłaszanie nowych frakcji ?
-
Coś czuje, że za tydzień nie będzie nic :( Ewentualnie jakiś screen czy zbroje
-
Dla mnie skandal i takie tam... :D
Cytat:
Wg. mnie pojawia się jeszcze Seleucydzi, Ptolemeusze i Partia.
6 +3 nie daje nam ośmiu, a frakcji ma być 8 ;)
-
Przeczytaj cały jego post.... :P
-
Ktoś pisał o pojawieniu się zwierząt odnośnie tych jelonków to spójrzcie na to:
http://i.imgur.com/Jvbp4PB.jpg
http://static.ddmcdn.com/gif/paterso...ge-300x300.jpg
:lol: :lol: :lol:
-
To co, najstępne dwie frakcje to plemiona Dacji i Tracji? ;)
I twórcy nie będą musieli robić dodatku "BI" :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
No co ty KLA, nie poznajesz, że to Predator? Nowa jednostka specjalna Cherusków :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez legoras
To co, najstępne dwie frakcje to plemiona Dacji i Tracji? ;)
I twórcy nie będą musieli robić dodatku "BI" :D
O tak! Ja bym bardzo poprosił. Trakowie byli świetni w Rome I a Dakowie, chyba jako jedyni z barbarzyńskich barbarzyńców mieli konnych łuczników. W ogóle nie wiem na co narzekacie, jest Wrocław :D Bardzo podoba mi się pomysł, że gramy konkretnymi plemionami a nie Germanami, Brytami, Galami.
Ale mniej mi się podoba to co zamierza zrobić CA. W kolekcjonerce na pewno będzie ta 9 frakcja, podobnie jak było z Shogunem 2. Ale o ile Shogun większości raczej nie grzeje nie ziębi, o tyle przy Rome jest to niepowetowane zubożenie.
-
Ciekawe jak zablokują pozostałe nacje? Tak jak dodatkowe jednostki w Empire? :mrgreen:
-
Nie no, już się nauczyli chyba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
No co ty KLA, nie poznajesz, że to Predator? Nowa jednostka specjalna Cherusków :lol:
Wydaje mi się, że oznaczony przykład "zwierząt" został umyślnie bądź nie- , pokazany. Zwierzęta przypominają "postacie" znajdujące się po lewej stronie, na linii głowy piechura, pierwszego od lewej, przed koniem.
Wytłumaczeniem predatora, może być fakt iż jest on zbytnio oddalony od "kamery", która zastosowała to samo co, np. w ETW na niskich lub średnich ustw.graf. , z dalszej odległości wszystko zmieniało kształt, np. konie. A po za tym wędrując po lesie, gdzie mamy do czynienia z gęstym położeniem drzew, mamy możliwość acz bardzo rzadko, do zlania kolorów w obiektach oddalonych od nas o odpowiednią odległość, sprzyja temu również oświetlenie. Postać to może być nie tylko "predator" ale jeden z wrogów Rzymian, tylko, że zamiast skóry wilka ma skórę innego "zwierza" który nie zwraca uwagi swoją groźną postawa potencjalnych przeciwników.
Więc albo jest to "predator" albo planowany efekt na który daliśmy się nabrać i zrobiliśmy z niego obiekt pośmiewiska.
-
Skad wy te zdjecia macie?
-
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...6WLkF4qQnMq5Pg
CA już nie może zrobić małego dowcipu wklejając do screena Wielką Stopę w tle, bo większość ludzi nawet nie załapie żartu. Gratuluję wam.
-
Na szczęście mamy "Racjonalnego Voitka", on nam wytłumaczy wszystko, spijajcie mądrości kapiące z jego ust!
-
Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Dla mnie skandal i takie tam... :D
Cytat:
Wg. mnie pojawia się jeszcze Seleucydzi, Ptolemeusze i Partia.
6 +3 nie daje nam ośmiu, a frakcji ma być 8 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Hades
Fajnie. Dobrze, że będzie można poprowadzić Germanów bez kupowania DLC. Wg. mnie pojawia się jeszcze Seleucydzi, Ptolemeusze i Partia. Pytanie tylko która z frakcji będzie w edycji kolekcjonerskiej (vide Hattori, czy ród Saga).
-
Ja bym obstawiał teraz Seleucydów a na sam koniec Ptolemeuszy. Przed pokazaniem tych drugich zaserwują pewnie bitwę morską, raczej oczywiste którą konkretnie. Z drugiej strony mieliśmy Rzym i Kartaginę, Macedonię a teraz 3 barbarzyńców, gdyby teraz mieliby dać 2 kolejne państwa hellenistyczne to byłaby nieco dziwna kolejność więc może teraz Partia a Egipt na koniec ze względu na bitwę morską.
Choć wolałbym żeby zamiast Seleucydów dali kogoś innego, w ogóle granie tą frakcję do mnie nie przemawia. Wielka od początku, otoczona innymi państwami. Granie nią nie będzie pewnie przypominało tworzenia imperium a próbę utrzymania już istniejącego imperium w całości.
Cytat:
CA już nie może zrobić małego dowcipu wklejając do screena Wielką Stopę w tle, bo większość ludzi nawet nie załapie żartu. Gratuluję wam.
Ech ci tępi użytkownicy nie dość że nie łapią żartu to jeszcze wrzucają emotki typu " :lol: " tak jakby chcieli zmylić czujne oko moderatora stwarzając wrażenie że jednak żart załapali.
-
A może to German w skórze z kameleona? ;o
-
Cytat:
Zamieszczone przez JanHetman
A może to German w skórze z kameleona? ;o
A może Nieśmiertelnik w skórze CA :lol: