w takim razie to jeszcze gorzej muszę policzyć to jakoś na kalkulatorze ale wydawało mi się że jak zniknęła z pozycji dyplomacja/trybuty to stan był ok od pewnego poziomu te sumy były poważne i rujnowały kompletnie
Wersja do druku
w takim razie to jeszcze gorzej muszę policzyć to jakoś na kalkulatorze ale wydawało mi się że jak zniknęła z pozycji dyplomacja/trybuty to stan był ok od pewnego poziomu te sumy były poważne i rujnowały kompletnie
viewtopic.php?f=367&t=8785 przestudiujcie poradniki zwłaszcza ekonomiczny, gdzie wytłumaczyłem dochody i ukryte koszty i inne takie.
ale ujemna duża suma w polu dyplomacja/trybuty to nie są przecież koszty ukryte zakładając że gracz nie płaci trybutów to co to jest ? i dlaczego znika po poruszeniu armią ?
Araven poradnik nam tu nic nie pomaga.
Rozumiem gdyby miała to jedna osoba ( pewnie robi jakiś błąd albo źle liczy )
A nas tu jest dwóch i na innych forach też mają z tym problem.
Wysłanie do poradnika Kolejny raz to zwykłe zbycie.
Witam serdecznie. Gram Francją na BC 6.3 bez żadnych submodów. Gra niestety wywala do pulpitu na początku 117 tury. [klikam zakończ turę, każda nacja AI wykonuje swój ruch, error występuje gdy ma się zacząć moja tura]
Poprosiłem papieża o krucjatę na Londyn, w tej samej turze do krucjaty dołączyły moje 4 armie.
Czy znajdzie się jakiś specjalista który za pomocą loga/save'a [szczerze to nawet nie wiem gdzie log się znajduje] będzie mógł odgadnąć o co chodzi i jakoś temu zaradzić?
EDIT: Cóż, wczytałem zapis przed poproszeniem o krucjatę. Gra za każdym razem wywala miedzy 116/117 turą kiedy zaczyna się tura mongołów
ARC. Tu poczytaj. viewtopic.php?f=367&t=10261 Jak masz czyste Bellum przywróć na moment włoski text, wytnij obecny na pulpit. Potem wklej do moda text włoski nie nadpisuj. Nagraj na włoskim text i próbuj przewinąć.
lukas.b - Ja nie cudotwórca, to widocznie jakiś bug. Rzadko, ale niekiedy też tak miałem, ale po kilku turach się uspokajało. Nie było minusów nie wiadomo skąd. Jakbym umiał to naprawić to bym to zrobił. Ale to się pojawia bardzo rzadko. I nie wiem czemu. Dodajcie sobie konsolą tak straconą kasę. Usuwajcie plik map.rwm przed nowa kampanią. Edit. Może by pomogło usunięcie balanc_scriptu ale tylko w części dotyczącej kosztów oblężeń i armii w polu dla gracza. usunięcie bonusów dla ai do ich sakiewki króla za bardzo ułatwi grę. Nie wiem czy to coś da, ale jeśli komp to myli z kosztami wojsk w polu to może coś da. Po takiej operacji, nowa kampania konieczna. Ja w ostatnich kilku kampaniach po kilkaset tur, nie miałem problemu z moimi dochodami.
Niestety przywrócenie włoskiego text nie pomaga. Wywala przy mojej turze albo przy turze mongołów. Szkoda bo nawet zapis sprzed 2 tur nic nie daje. W obu ten sam błąd w 117. :(
Wstaw ten save na sendspace ok? Spóbuję jutro, ale nic nie obiecuję.
Dziękuję i rozumiem że ciężko będzie wyśledzić co powoduje ten błąd.
http://www.sendspace.pl/file/81c9fff020 ... cf3/zapisy
Wysłałem zapis z 116 i ze 113 tury. Co by się nie działo wywala w tym samym momencie.
Mam wrażenie że to coś związanego z pojawieniem się mongołów.
Niestety nie ma żadnego loga. Próbowalem kilka razy nic nie pomaga. Na przyszłośc rób dwa, albo trzy savy co kilka, kilkanaście tur. Ciągle na tej 117 wywala.