Spróbuj jak napisałem wyżej. Instaluj po kolei i sprawdzaj czy działa czyste Bellum, wyłącz Windows uruchom ponownie poczekaj aż się wszystko załaduje i dopiero instaluj Meagsubmoda II i tak aż zainstalujesz wszystko. Pamiętaj o usuwaniu map.rwm.
Wersja do druku
Spróbuj jak napisałem wyżej. Instaluj po kolei i sprawdzaj czy działa czyste Bellum, wyłącz Windows uruchom ponownie poczekaj aż się wszystko załaduje i dopiero instaluj Meagsubmoda II i tak aż zainstalujesz wszystko. Pamiętaj o usuwaniu map.rwm.
Czy jest jakiś sposób żeby tura w Megasubmodzie trwała mniej niz obecnie? Teraz ciagnie sie do 3 minut...da sie to jakoś przyspieszyć?
No i jak to zrobić?
viewtopic.php?f=367&t=11404 Użyj tych programów, jak to niewiele da. To dokupienie pamięci i modernizacja sprzętu pozostaje. Ale najpierw spróbuj tych programów z linku.
U mnie trwa 2 do 3 razy dłużej ;)
no i znowu crash .
gram Sycylią, rok 1189 bodajże, tura 70. megamod IV. kombinowałem już różnie , pare tur wstecz, usunięcie pliku rwm
jakis event w tym roku jest ?
moze ktoś przeskoczy mi tą turę?
http://wrzucacz.pl/file/7841379969049/syc6.sav
http://www.sendspace.pl/file/9561c51082bc734713946f2 spróbuj to wrzucić do katalogu głównego moda i nadpisz, potem usuń map.rwm.
Nim nadpiszesz zrób sobie kopię pliku export_descr_character_traits i campaign_script z kampanii Full.
Napisz czy pomogło. Jak się wczyta na moich plikach zapisz pod nową nazwą, rusz agenta i spróbuj zmienić turę. Ew. kombinuj tak ze starymi savami.
niestety ... nie pomogło .... wczytac sie wczytało ... pare tur wstecz, nowe save'y ...
coś mam pecha do Bellum .. 5 podejście ... 5 crash....
kolejnego renistala chyba nie zniosę :(
Nic nie poradzę. Mietek77 się nie odzywa, ja teraz nie gram w nic, czasu nie mam.
Spróbuj nową kampanię na tych plikach zagrać.
Też nie mogłem wczytać Twojego sava, pewnie mamy różne pliki export_descr_buildings
hmm , a w ktorym momencie generuje sie plik "autosave" ? , może to stanowi problem ...
Autosave po zakończeniu tury się generuje. Twórcy Bellum zalecali wyłączenie autosave.