Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Powiem więcej, właśnie temu aspektowi przyjrzą się twórcy moda w kolejnej wersji. Obecnie możesz straty w trakcie oblegania kogoś obniżyć mocno przez technologię oraz rozwój generała.
Jak ktoś widzi nowe wersje DeI tylko przez pryzmat (historycznych i koniecznych dla oddania realiów) jednostek...to cóż, widocznie reformy, rekrutacja regionalna, genialne opcje rozwoju generałów, usunięcie zepsutego trybu forsownego marszu, najrealistyczniejsze bitwy jakie można mieć obecnie na silniku Rome 2 to za mało to polecam zmianę gry, bo nie wiem co jeszcze można dodać, biorąc pod uwagę że mod nie doczekał się jeszcze pełnej wersji ;) Kolejna wersja ma zawierać także nowe opcje budynków i wiele, wiele więcej. Ekipa obmyśla także system który zastąpi obecny system wojny domowej na taki, która ma o wiele więcej sensu ;D
KAM masz zdecydowaną rację... nie pisałem jednak, że dokłada TYLKO nowe jednostki, a że GŁÓWNIE... co też w sumie nie jest do końca, jak napisałeś, prawdą... Fakt - nie można zapomnieć o tej regionalizacji rekrutacji... Co do rozwoju generałów to jest to świetna robota - chcesz mieć generała typowego do walki, nie ma sprawy, chcesz mieć sprawnego zarządcę, który podniesie jakość prowincji, także nie ma sprawy - wystarczy tylko rozwijać odpowiednie opcje...
Generalnie masz rację - źle patrzyłem na ten mod, nie analizując dokładnie całości, bo dopiero całość oddaje jego dopracowanie... No i jak napisałeś - to nie jest jeszcze wersja ostateczna...
stalowy karaluch dei sklada sie z 5 czesci ??? jakie to czesci bo ja mam tylko plik divide et impera :(
aha mam problem otoz submod na nie limitowana liczbe edyktow i ograniczenie agentow mam konflikty miedzy tymi modami
Cytat:
Zamieszczone przez Vorenus
stalowy karaluch dei sklada sie z 5 czesci ??? jakie to czesci bo ja mam tylko plik divide et impera :(
a skąd pobierałeś? ze STEAM (5 cześci), czy z TWCenter (1 cześć)?
no to git... bo z TWCENTER jest tylko jedna część - jedynie na STEAM z uwagi na jego ograniczenia mod musiał zostać podzielony na kilka części...
i jak pobrałeś z TWCENTER, wrzuciłeś do data, to managerze modyfikacji masz jedną kafelkę z Divide et Impera, a jak ze STEAM to masz ich pięć...
ale dlaczego mi te konflikty pokazuje moda na ograniczenie agentow inielimitowana liczbe edyktow
Muszą być konflikty skoro te submody zmieniają wartości w plikach od DeI.
mody razem dzialaja ale jest problem nie ma lektora kiedy mam te submody wgrane
kurde lektora nie ma w tym modzie ??? no bo ja nie mam na poczatku jest ten tekst po lewej stronie ale lektor milczy co jest :(
Lektor milczy, ponieważ tekst, którego chcesz wysłuchać, jest najprawdopodobniej zmodyfikowany lub dodany przez mod. Twórcy DeI nie dysponują profesjonalnym lektorem, który czytałby im nowe kwestie, a nawet jeśli, to silnik Rome 2 nie daje takiej możliwości.