Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Akurat gdyby na świat nie został wydany Robert Biedroń, to bym się tym wcale nie martwił - wręcz przeciwnie. Co do reszty zgoda. Choć współcześnie istnieje coś takiego, jak sztuczne zapłodnienie, więc nawet homoseksualista może dać nasienie, które potem zostanie użyte do zapłodnienia. Lesbijka też może zostać w ten sposób zapłodniona.
Raczej nikt nie twierdzi, że wszyscy ludzie powinni być homo ani że im większy odsetek homosiów w społeczeństwie, tym lepiej. Homosie zdają sobie sprawę, że są mniejszością. I niektórzy z nich twierdzą, że są dyskryminowani.
Jasne, że homoseksualiści zostali poczęci i wychowani przez pary hetero. Stwierdzenie o "zaraźliwości" orientacji seksualnej jest absurdem. Co więcej, liczne przykłady pokazują, że im mniej ktoś miał w dzieciństwie kontaktu z płcią przeciwną, tym wcześniej zawiera związki, w tym małżeńskie, i zakłada rodziny. Np. chłopiec, który dorastał bez matki, a jego jedynym opiekunem był ojciec, najprawdopodobniej wcześnie wejdzie w związki z kobietami i wcześnie się ożeni.
Co do adopcji - generalnie jestem przeciw adopcji, zresztą nie tylko przez pary homo, ale generalnie uważam adopcję za zło konieczne i ostateczność. Najlepiej, gdy dziecko niemające rodziców wychowuje ktoś z dalszej rodziny, jak dziadkowie, wujkowie, ciotki itd.
Adopcji dzieci przez pary homo jestem przeciwny, ale jestem za możliwością wychowywania biologicznego dziecka z wcześniejszego związku heteroseksualnego. Teraz dość często zdarzają się sytuacje, że przy orzekaniu rozwodu sąd przyznaje prawo do opieki matce, która potem zamieszkuje ze swoją partnerką i z dzieckiem. Nie wiem nic o ewentualnych negatywnych skutkach dla psychiki takiego dziecka, więc możliwe, że takich nie ma.
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Twierdzenie, że w rodzinie stworzonej przez parę homoseksualna wyrośnie dziecko o takich skłonnościach jest bezsensowne, ponieważ w rodzinie heteroseksualnej jest szansa, że ich dziecko będzie wolało osobę tej samej płci co ono. Bardziej można się skłonić, że dziecko wychowane przez tzw. "dwóch tatusiów" czy "mamusie" doświadczy w obecnym społeczeństwie szykan i prześladowań.
Postanowilem ze sie nie bede juz wiecej wypowiadal na ten temat bo kiedys zaliczylem bana za swoje dosc radykalne poglady ale mnie krew zalewa kiedy obojetnie kto zwiazek homoseksualny przyrownuje do rodziny :!: Nie profanuj tej instytucji marginalna anomalia spoleczna :twisted: Rodzina to zwiazek kobiety i mezczyzny od zarania dziejow i zaden najbardziej durny(postepowy) polityk lub karierowicz tego faktu nie zmieni.
A ja Ci zając powiem, że cokolwiek zrobisz to nie zmienisz faktu, że dwóch homo może tworzyć rodzine;) Tak samo jak dwóch homo +dziecko. Tak samo jak para homo + dwoje dzieci + dziadkowie + wujkowie itd. też będą tworzyć rodzine 8-)
Cytat:
A ja Ci zając powiem, że cokolwiek zrobisz to nie zmienisz faktu, że dwóch homo może tworzyć rodzine;)
No ale jeszcze nie w tym kraju na szczęście :D
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
A ja Ci zając powiem, że cokolwiek zrobisz to nie zmienisz faktu, że dwóch homo może tworzyć rodzine;) Tak samo jak dwóch homo +dziecko. Tak samo jak para homo + dwoje dzieci + dziadkowie + wujkowie itd. też będą tworzyć rodzine 8-)
Homo-dziadek :D dobre
Tak na powaznie to sa tylko i wylacznie Twoje marzenia ktore mozesz szerzyc tutaj lub na teczowych paradach pod oslona policyjnych palek ;)
Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Cytat:
A ja Ci zając powiem, że cokolwiek zrobisz to nie zmienisz faktu, że dwóch homo może tworzyć rodzine;)
No ale jeszcze nie w tym kraju na szczęście :D
)zjadlo polskie znaki a nie bede kompa resetowal)
I tu jest problem. Jeszcze. Trzeba pilniowac naszych wladz,zeby w ogole tego nie bylo a ludzie propagujacy zUo i relatywnosc moralna napietnowni i skresleni z zycia publicznego a partiom po sondazach. Nawet Tusku sie tego nie chwyci.A nawiedzeni homofile niech sami swoje dzieci oddadza gejom ,w ten sposob udowodnia jacy sa postepowi i ideowi.
I nie, 2 homo to nie rodzina. Kobieta i mezczyzna to jest malzenstwo + dziecko to rodzina.
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
Cytat:
I nie, 2 homo to nie rodzina. Kobieta i mezczyzna to jest malzenstwo + dziecko to rodzina.
A nie można nazwać takiego wyobrażenia rodziny stereotypem? Wychowani przez heteroseksualistów myślimy stereotypowo, więc ciężko nam uznać nam taki nowy model rodziny, mi jest ciężko wyrazić póki co opinie na ten temat. Nikt nie wie jakie dziecko wyrosło by z małżeństwo homoseksualistów, oni sami nie wiedzą tak naprawdę.
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
A nie można nazwać takiego wyobrażenia rodziny stereotypem? Wychowani przez heteroseksualistów myślimy stereotypowo, więc ciężko nam uznać nam taki nowy model rodziny, mi jest ciężko wyrazić póki co opinie na ten temat. Nikt nie wie jakie dziecko wyrosło by z małżeństwo homoseksualistów, oni sami nie wiedzą tak naprawdę.
W ogóle cała idea rodziny jest stereotypem, co udowadnia Olga Tokarczuk w książce "Moment Niedźwiedzia". Wg. Tokarczuk zastąpić należy rodziny grupami "bliskich krewnych", przy czym nieważna jest tutaj przynależność gatunkowa. Grupę "bliskich krewnych" może tworzyć przykładowo starsza pani (nieważne, czy pani homo czy pani hetero), 2 wieloryby i 12 kotów - o ile tylko mają wspólne zainteresowania, bo to jest przecież najważniejsze :!:
Cytat:
W ogóle cała idea rodziny jest stereotypem, co udowadnia Olga Tokarczuk w książce "Moment Niedźwiedzia". Wg. Tokarczuk zastąpić należy rodziny grupami "bliskich krewnych", przy czym nieważna jest tutaj przynależność gatunkowa. Grupę "bliskich krewnych" może tworzyć przykładowo starsza pani (nieważne, czy pani homo czy pani hetero), 2 wieloryby i 12 kotów - o ile tylko mają wspólne zainteresowania, bo to jest przecież najważniejsze
Postępowa myśl ;)