-
Hej,
Szybkie pytanie.
Da się jakoś tak ustawić kampanie, żeby w jej trakcie mieć dostęp do całego drzewka jednostek? Czy ten podział na Early/Late musi istnieć? Strasznie to wkurzające, że mam dostęp tylko do kilku jednostek, nawet mimo rozwoju miasta.
-
Ustawić się nie da, musiałbyś edytować plik export_descr_buildings by pousuwac warunki rekrutacji w danym roku.
Podział nie jest bez sensu, jest historyczny w miarę. Doraźnie graj na kampanii Late,
-
-
Skąd pobrać moda? Żaden link nie działa ;c
-
Na pierwszej stronie jest wielki czerwony napis zaczynający się od Araven: zapoznaj się z nim to uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie.
Musze przerzucić to do postu nr 1.
-
Witam. Mam problem z kampania gdyż w 48 turze pokazuje mi blad "encountered an unspecified error and will now exit" i wywala do pulpitu. Cofnołem już kampanie o 3 2 1 ture, robimy zawsze cos innego ale niestety to nie pomoglo. Powiem jeszcze ze blad wystepuje w momecie kiedy rebelia wykonuje swoj ruch. Da rade jakos ominać te blad ?
-
Strona 116 tego tematu, posty Marengo nr 1153 i 1154. Postępuj wg nich.
-
Witam, mam problem ze sławnym błędem "encountered itd." Występuje on przy przechodzeniu z tury 110 na 111, podczas ruchu rebeliantów. Próbowałem wczytywać wcześniej zapisaną grę kilka tur wcześniej, jednak nic to nie dało. Mam również problem z Rzymem. Gdy podejdę tam dyplomatą i odkryję Rzym wywala wyżej opisany błąd (nie dotyczy to innych miast). Podejrzewam, że problem z przejściem z tury na turę spowodowany jest pojawieniem się zakonu krzyżackiego, bo wyskoczył mi event paręnaście tur wcześniej, że został założony. Wersja moda 6.4, instalowane tak jak napisał Marengo, włącznie z Bug Fix Compilation 1.26 i teutonic order fix. Liczę na Waszą pomoc.
-
Witaj.
Sprawdzaj czy są nowe fixy.
Usuń plik map.rwm z kampanii w jaką grasz early lub late, potem wczytaj save i odpal grę, rusz agenta i zapisz. Włącz toggle_fow na moment. Próbuj kilka razy przejść feralną turę. Rób częste savy co kilka tur, pod różnymi nazwami.
Wklej treść pliku z logs jak nie jest długa. Jak nie masz w katalogu głównym moda katalogu logs, to go tam utwórz, po ctd zobacz co jest w środku.
-
map.rwm z data/campaign/early/world/maps/base usunięty. Okryłem mapę i ponownie, gdy w zasięgu kamery znalazł się Rzym ctd. Próbowałem wczytywać grę z 10 razy w tym z innego save, jednak to samo. Utworzyłem katalog logs w głównym katalogu moda jednak nic tam się nie pojawiło. Z ciekawości otworzyłem plik system.logs, który był w głównym katalogu moda.
W katalogu znajdują się również pliki wsadowe SS_campaign_map_reset i SS_events_dat_idx_reset. Z ciekawości bym je odpalił, czy nie zepsuje to jednak sejwów ?
I jeszcze jedna sprawa. W tej feralnej turze mam wrażenie, że jeden z heretyków ma zamiar gdzieś przejść. Może to powoduje błąd. Czy jest jakiś kod czy coś w tym rodzaju, aby go usunąć z mapy?