Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Witam gram w bellum 6.3 megasubmod2 i mam takie coś gdy wysłałem flote handlową w rejs i po trzech turach otrzymałem informacje że flota jest załadowana , pisze aby wrócić w pobliże stolicy więc wracam do Gdańska ale flota pomimo że mineło już 5 tur dalej pisze że jest załadowana. :shock:
Stolica na pewno w Gdańsku? Podpłyń bliżej portu.
Ew. Jeśli zwerbowałeś flotę handlową razem z wojenną, albo w momencie werbunku handlowej w porcie był okręt wojenny, lub równocześnie z werbunkiem floty najemnej, zwerbowałeś kupca, to gra może uważać twoją flotę handlowa za okręt wojenny.
Dzięki Araven oczywiście stolice miałem w Krakowie i po przeniesieniu do gdańska teraz wszystko działa.
Panowie, gratuluję. Doprowadziliście Bellum do perfekcji.
Mam jedno pytanie: co z darmowymi garnizonami? Według postu Wino w temacie z linkami jest to wprowadzone
Cytat:
A teraz precyzyjniej o tym co zawiera instalka Megasubmoda nr II:
(...) submod Aravena na darmowe jednostki w garnizonach;
U mnie jednak to nie działa :) Mam wersję IV, zainstalowane według intrukcji Aravena.
Zainstaluj sobie jakiś export_descr_buildings z darmowymi jednostkami z dodatków do Megasubmoda III. Są tam gdzie instalki Megasubmoda.
Dograłem pierwszy raz w tym modzie do 115 tury nic się złego nie spodziewając ze strony sąsiadów bo dochud mam na 3000 na turę, ale przeżyłem szok gdy zobaczyłem szpiegiem mongolskie wojska na terenach połowców pełnych 12 flag wojska i zabieram się do pełnej obstawiania granicy na wschodzie. :mrgreen:
Instalator megasubmoda wola ze nie mam uprawnien aby zainstalowac moda kiedy probuje zmienic sciezke,macie jakis pomysl?
@edit
ok nie bylo pytania,chyba powinienem isc spac a nie o grze myslec :)
Ponownie chciałem zagrać w BC, lecz musiałem instalować go jeszcze raz. Tak więc po instalacji MS II + patche - wszystko śmiga. MS III + patche + dodatki - wszystko śmiga. Jednak już po instalacji MS IV (z linku w którym jest MS III + IV) + dodatki przestaje śmigać i gdy chcę uruchomić nową kampanię gra powraca do wyboru jej rodzaju. Najlepsze jest to, że robię wszystko zgodnie z instrukcją już drugi raz i ciągle to samo :|
Są plany wydania wszystkiego w jednej instalce? Bo czytam, że już w sierpniu był taki zamiar, ale nic się nie ruszyło.
To może spróbuj II i na to Megasubmod IV połączony z III. Albo któryś dodatek z III nie działa z IV.
Nie gram od dłuższego czasu.
Zrobienie instalki zależy od Wino.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
http://www.sendspace.pl/file/9561c51082bc734713946f2 spróbuj to wrzucić do katalogu głównego moda i nadpisz, potem usuń map.rwm.
Nim nadpiszesz zrób sobie kopię pliku export_descr_character_traits i campaign_script z kampanii Full.
Napisz czy pomogło. Jak się wczyta na moich plikach zapisz pod nową nazwą, rusz agenta i spróbuj zmienić turę. Ew. kombinuj tak ze starymi savami.
zagrałem nową kampanię na twoich plikach no i ... pokoj ze wszystkimi , w kazdym prawie miescie namiestnik +2.3 jednostki i niestety z kazdą turą minus coraz większy na kasie...rozwiazalem pare jednostek niestety ,zadluzenie wzrasta... leci reputacji (zaraz baronowie wyskoczą...) , o co chodzi?
Wypływ kasy zaczął się odkąd pojawił się Valdemaro II z full armią.... ale jakos w jego cechach nie widzę -kosztujący więcej niż wyrobi królestwo :evil:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/298 ... 19649.html
powinieniem być kilka tysięcy do przodu na kazdej turze ,a dostaje po 2-3k in minus...