@Kam
Dzieki zaraz przetestuje,choc pewnie i tak skonczy sie odpaleniem Bellum z genialna szarza jazdy ;)
Wersja do druku
@Kam
Dzieki zaraz przetestuje,choc pewnie i tak skonczy sie odpaleniem Bellum z genialna szarza jazdy ;)
Bo średniowiecze to nie starożytność ;P W czasach Rome to nawet strzemion nie ma ;P
W Bellum na submodzie z moimi statami, czy czystym? ;)
Z twoimi,przeciez pisalem ze genialna :-),odpalam Romka, daje mu kolejna szanse,jak sie nie wczuje to wracam do mojej Aragonii ;-)
Pobrałem, protestowałem i twierdzę, że nic lepszego w tej chwili nie ma, niż ten mod :) wreszcie trochę realizmu .Żeby jeszcze AI w bitwach było lepsze...Cytat:
Bo Radious i staty bitewne to syf, on się nie kieruje za bardzo realizmem, czy balansem. Logiczne bitwy w TW są tylko na tym modzie:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... d-20-10-13)/page31
Spokojnie możesz mieć wgrane pozostałe mody od Radiousa z wyjątkiem bitewnego oczywiście.
Dokładnie :) Niby krąży kilka podobnych modów, ale tak naprawdę nic nie zmieniają lub dodają swoje odchyły, a ten faktycznie poprawia rozgrywkę :)
Pytania do was, czy u was po nowym patchu AI zaczęło dawać logiczne oferty, czyli np: PŁACI graczowi za umowy handlowe i PONy? Lub czy u was piechota wroga używa wreszcie wszystkich dostępnych formacji jak falanga hoplitów, zwykła, czy ściana tarcz? Oraz czy u was też AI wreszcie robi logiczne armie, czyli prawie nie ma w nich strzelców, jest masa ciężkiej piechoty i jazdy? Natomiast samo AI atakuje tylko jak może wygrać, czyli nie walczy się z 8-10 oddziałowymi stackami, tylko 2-3 armiami łącznie liczącymi po 5-6 tysięcy?
Bo u mnie tak wreszcie jest i gra Seleucydami po nowym patchu póki co sprawiła, że Rome 2 daje mi najgrywalniejszą kampanię w TW :) Nie wiem ile w tym faktycznie zasługi CA, a ile mojej własnej kombinacji kilku modów.
Ja może z nieco innej beczki. Właśnie dowiedziałem się , że osoby posiadające grę do końca października będą mogły pobrać dlc za darmo. Sam nie kupiłem własnej kopii gry ponieważ zostałem odrzucony przez niepochlebne opinie fanów serii w dniu premiery. Jak to wygląda na dzień dzisiejszy po dodaniu paru frakcji oraz wydaniu 5 patchy ? Czy wartą ją nabyć ?
Pytam jako wieloletni fan serii mający styczność z nią od ROME 1 ( wyłączając Shoguna2 ).
To zależy, u mnie nie ma większości bugów jakie mają inni gracze i obecnie jestem w trakcie najlepszej kampanii jaką miałem okazję rozegrać w serii TW. Z kolei są osoby, które mają np: lepszy sprzęt niż ja, a gra chodzi im słabiej.
Innymi słowy ryzyk fizyk, dla mnie po patchach i z modami na wszystkie frakcje, plus zmiany w Ai i statach jednostek gra jest kapitalna, ale innym szwankuje i crashuje ;)
A mógłbyś kolego podać jeszcze raz link do tego moda bo coś go ucięło :PCytat:
Zamieszczone przez marko1805
Witam po pewnym czasie.
Mam pytanie dotyczące DLC. Czy one jest darmowe na 7 dni ? Czy jeśli już je pobrałem to będę je mieć już za darmo ? / OKI już znalazłem w właściwym temacie odpowiedz od K A M 2150. :) Fajnie że dochodzą nowe nacje. Będzie czym grać.
Czytałem również na forum że po 7 patchu ma działać normalnie AI ? To tak jeszcze 2 tygodnie i będzie można normalnie grać ;)
DLC jest darmowe na zawsze, jeżeli ściągniesz je przed 29 października.
Wklejam jeszcze raz link do moda, tutaj lubi ucinać ;P
http://www.twcenter.net/forums/showt...ated-20-10-13)