http://www.zelaznalogika.net/jak-zmi...sora-w-ofiare/
TVN. Całe kłamstwo, całą dobę.
Gardzę
Wersja do druku
http://www.zelaznalogika.net/jak-zmi...sora-w-ofiare/
TVN. Całe kłamstwo, całą dobę.
Gardzę
Same młode byczki pełne werwy i bojowego zapału ale wobec policjantów oraz rdzennej ludności(podobnie jak na greckiej wyspie).Oni nawet nie kwapią się do walki z ISIS w obronie swojego kraju a jedyne na co liczą to ciepłe socjalne kapciuszki dzięki którym będą mogli szerzyć w Europie te swoje debilne wartości moralno-światopoglądowe tak uwielbiane przez europejskie lewactwo.
Nie spotkałem się z przypadkiem uciekiniera proszącego o możliwość wojskowego przeszkolenia w celu powrotu do kraju z bronią w rekach.Tylko powtarzają bez przerwy "Germany" oraz "no camp".Sorry ale jak dla mnie to jest zwykła,za przeproszeniem,dzicz którą ktoś ściąga na siłę do naszych domów wbrew woli ich gospodarzy.
To jest właśnie dość zastanawiające że nikt kompletnie nie sprawuje kontroli nad tą wojenną migracją.Tysiące ludzi łazi sobie z kraju do kraju bez żadnych dokumentów.Nie jest poddawanych podstawowym badaniom lekarskim.Diabli wiedzą jakie i gdzie zaczną się pojawiać choróbska w Europie?Jednak najgorsze jest że jaki jest sens wojowania z ISIS skoro Stary Kontynent otworzył przed jego przedstawicielami swoje granice?Dlaczego uciekinierzy nie szukają schronienia u swoich braci w wierze z Plw.Arabskiego którym kasa wręcz przelewa się całymi garściami?
Zaś najlepsza jest ta proimigracyjna kampania rozdmuchana do granic absurdu w kilkunastu krajach naszego kontynentu.Natomiast USA tradycyjnie:"We feel sorry but it's not our problem".
http://i62.tinypic.com/1y3iw5.jpg
http://interia360.pl/polska/artykul/duda-szkodnik,74343
Dokładnie to samo pomyślałem, nic dodać nic ująć
Pogonić ich pałkami policji i pozbawić tą hołotę wszystkich przywilejów. Jakoś większość związkowców jest w miarę normalną, w KGHM się dogadali, a ci od węgla nie umieją. Jak nie chcą się dogadać z państwem, niech im podziękuję i zaprosi policję do zabawy.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ciągle pyszczą jak to im jest źle i chcą kolejnych i kolejnych przywilejów. To co teraz jest to kompletnie nieadekwantne do pracy bo dostali za dużo i teraz im się we łbach poprzewracało a ciągle mało...szczególnie Dudzie.
Hipokryzja Dudy przemawiającego w imieniu tych biednych i ucieśnionych pracowników przy czym sam posiada zegarek za 3/4k zł, żyje sobie wystawnie w hotelach wielogwiazdkowych. Ewidentnie głos biednych :lol2: jeśli ktoś jeszcze wierzy temu, a właściwie, tym Dudom to powinien poważnie się zastanowić nad sobą, nie uwierzyłbym Dudzie nawet jakby mi powiedział, która godzina.
A teraz kolejny kwiatek - 100 mln wydane na referendum zostało wyrzucone w błoto bo zostało unieważnione bo ludzie domyślili się, że pytania są kretyńskie, niedługo to referendum będzie w sprawie "Czy mogę pójść do toalety?". Skoro tak bardzo im zależy na głosie ludu to czemu nie organizują takich przedsięwzięć z własnej kieszeni?
A i jeszcze te tłumaczenia, że to niby zwycięstwo "reżimu" :lol2: Kukiz jest skończony
Hmm przecież pytania zaproponował ten sam osobnik dzięki któremu odbyła się ta referendalna farsa.Chciał się przypucować potencjalnym wyborcom przed drugą turą wyborów prezydenckich a skończyło się tak jak większość pomysłów jego sztabu wyborczego.Społeczeństwo kolejny raz podziękowało gajowemu w wymowny sposób olewając jego "nowatorskie" koncepcje.
To co naprawdę interesuje Polaków zostało storpedowane przez Senat trzy dni temu który pokazał gdzie ma opinie ponad 6 milionów obywateli tego kraju.
No właśnie panie Komorowski.Nie dość że podarował 300 milionów "braciom" zza Sanu to zaszastał kolejnymi 100.Hojny kiedy nie sypie z własnej kieszeni.
Uhuuu a kto będzie pałował pałujących którym również przysługują specjalne prawa?A są jeszcze rolnicy,nauczyciele,prawnicy,cała kasta służb mundurowych,pracownicy budżetówki.Cholera pałek zabraknie...
Nie zapominaj kto zaczął tą całą farsę z JOWami, od tego to się wszystko zaczęło.
To nie był jego pomysł to Cookiez wystartował z tymi debilizmami JOWami a Komorowski to podłapał próbując zyskać dodatkowe głosy a skończyło się tak jak była przeprowadzona jego cała kampania, beznadziejnie.
Tak naprawdę to nie pałujących bym się obawiał jeno górników, którzy uważają, że każdemu z osobna należą się góry złotaCytat:
Uhuuu a kto będzie pałował pałujących którym również przysługują specjalne prawa?A są jeszcze rolnicy,nauczyciele,prawnicy,cała kasta służb mundurowych,pracownicy budżetówki.Cholera pałek zabraknie...
Jestem przerażony. Wygląda na to, że w Izraelu panuje RASIZM, FASZYZM, ksenofobia i ciemnota. Nie dostrzegają ZALET multikulti?:eek:.
Czy lewicowe środowiska opiniotwórcze potępią tę postawę? Toż to gorsze niż Węgry!!!
Premier Izraela Benjamin Netanjahu uprzedził w niedzielę, że jego kraj nie zgodzi się na zalanie imigrantami z Syrii i Afryki. Ogłosił też, że powstanie ogrodzenie na granicy z Jordanią.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...?ticaid=1158c1
(Trochę z opóźnieniem)"Nie mogę powiedzieć żebyście wrócili(...)" "(...)wzrost gospodarczy jest tylko na papierze(...)" i inne bzdury....
Duduś teraz kompletnie przegiął pałę, jak można za przeproszeniem sr*ć do własnego gniazda i tak zawstydzać Polskę na oczach całej europy mówiąc do rodaków żeby nie przyjeżdżali? Niech mi to ktoś wyjaśni, kto wybrał tego typa?
Po prostu powiedział prawdę, a że prawda boli to już inna sprawa. Poza tym słowa te były wypowiedziane na spotkaniu z młodymi Polakami na emigracji. Prawdą jest, że nie mają po co wracać, więc po co zakłamywać rzeczywistość? Po co mają wracać jak tutaj nie ma dla nich żadnych perspektyw. Komorowski już nam wmawiał jaki to niby mamy dobrobyt i przegrał wybory. Wygląda to bardziej na burze w szklance wody. Przypuszczam, że Europa ma gdzieś pojedyncze wypowiedzi prezydenta i nikt na nią nie zwróci nawet uwagi. Już wyjaśniam, wybrali go Polacy, którzy poszli na wybory i w większości na niego zagłosowali. Uważam, że słusznie go wybrali bo przynajmniej się nie kompromituje jak jego poprzednik. Jedyne co w jego postawie budzi mój niesmak, jest jego wręcz służalcza postawa wobec kościoła.
Nie przesadzaj PAD zacytował jeno swojego poprzednika oraz byłego premiera:
http://niezalezna.pl/70904-tvn24-z-r...stapieniu-dudy
Po drugie dlaczego miał podobnie jak kiedyś Donald nawijać makaron na uszy i rozpocząć recytowanie głupot w które wierzą już tylko smakosze mirabelek i szczawiu jak to jest wspaniale na Zielonej Wyspie?Jak potężną i prężną ma gospodarkę tygrys Europy Środkowej?Jakie to finansowe El Dorado dla inwestorów zagranicznych (chociaż tutaj biorąc pod uwagę koszta siły roboczej i prawo podatkowe to nawet prawda).Facet powiedział przynajmniej prawdę i tyle w temacie.
Na Zachodzie nie ma TVN więc obraz Polski jest zbliżony do rzeczywistości bardziej aniżeli nad samą Wisłą.
A może jednak lepiej stanąć na forum UE i pierniczyć głupoty "Duda stwierdził, że nie będzie zachęcał Polaków do powrotu z emigracji, ponieważ sytuacja w kraju nie jest najlepsza." http://www.polishpost.pl/Duda_do_Pol..._do_kraju.html czyli wg niego jesteśmy w sytuacji gorszej co najmniej od Syrii. Jednym słowem ruina
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ie,577295.htmlCytat:
Polski rozwój jest głównie w statystykach
to przepraszam skąd widzę ciągłe korki w mieście? Nowe biurowce, wypasione fury na polskich blachach? A autostrady?
...a może to jednak przyczyna leży gdzie indziej aniżeli w rządzie, zarobkach itd? A może lwia część z tych emigrantów wybrała sobie zawód bez przyszłości i stąd wyjechali?
ta prawda wg niezaleznej.pl :rolleyes:
Potężną? Nie, ale idącą do przodu. Nie zaprzeczysz temu faktowi a na dowód to popatrz sobie po okolicy albo spójrz po statystykach, po ludziach, nowe budynki, koleje...no wypisz wymaluj Polska w ruinie :rolleyes:Cytat:
Jak potężną i prężną ma gospodarkę tygrys Europy Środkowej
Tak bardzo słusznie, zapomina o tym, że pewne decyzje należy skonsultować, a przynajmniej wypadałoby, z rządem a najpierw jednak z samym zainteresowanym(vide konsultacje między Ukrainą, Niemcami, Francją, Rosja + ktoś tam jeszcze). Do tego jako prezydent prowadzenie agitacji wyborczej na rzecz PiS....te niżej linki to tylko skrawek całego repertuaru bo już nie chce mi się dalej szukać.Cytat:
Uważam, że słusznie go wybrali bo przynajmniej się nie kompromituje jak jego poprzednik.
http://natemat.pl/152719,andrzej-duda-zapomnial-ze-jest-prezydentem-a-nie-premierem-brak-konsultacji-walka-o-wplywy-i-pierwsze-wpadki-prezydenckiej-dyplo
http://recma.salon24.pl/635690,pierw...wa-wpadka-dudy
Serio? Co miałoby mieć TVN z tego, że wg Ciebie jest mniej zbliżony do rzeczywistości? Po co mieliby to robić? Co im to daje?Cytat:
Na Zachodzie nie ma TVN więc obraz Polski jest zbliżony do rzeczywistości bardziej aniżeli nad samą Wisłą.
Chyba się trochę zagalopowałeś i strasznie przesadzasz. Prawdą jest, że w Polsce sytuacja nie jest tak wspaniała (przynajmniej większość tego nie odczuwa) jak nam próbuje wmówić rząd. A porównanie do Syrii do zostawię bez komentarza, bo jest bardzo zabawne:DCytat:
"Duda stwierdził, że nie będzie zachęcał Polaków do powrotu z emigracji, ponieważ sytuacja w kraju nie jest najlepsza." http://www.polishpost.pl/Duda_do_Pol..._do_kraju.html czyli wg niego jesteśmy w sytuacji gorszej co najmniej od Syrii. Jednym słowem ruina
Korki w mieście to na pewno oznaka dobrobytu (hahaahh). Z twoich słów wynika, że Polska to wręcz tygrys Europy, niestety w rzeczywistości to raczej wyleniały kocur. Nie wiem ilu znasz ludzi, którzy musieli wyjechać za granice, za pracą ale nie wkładaj wszystkich do jednego worka. Ja znam wielu, których zmusiła sytuacja do wyjazdu,a nie chcenie czy wybór złego zawodu.Cytat:
to przepraszam skąd widzę ciągłe korki w mieście? Nowe biurowce, wypasione fury na polskich blachach? A autostrady?
...a może to jednak przyczyna leży gdzie indziej aniżeli w rządzie, zarobkach itd? A może lwia część z tych emigrantów wybrała sobie zawód bez przyszłości i stąd wyjechali?
Jeszcze by brakowało, żeby się cofała. Rozwija jak się rozwija, a bezrobocie wciąż duże. Aż strach pomyśleć jakiby było jakby się emigranci wrócili.Cytat:
Potężną? Nie, ale idącą do przodu. Nie zaprzeczysz temu faktowi a na dowód to popatrz sobie po okolicy albo spójrz po statystykach, po ludziach, nowe budynki, koleje...no wypisz wymaluj Polska w ruinie
TVN jest tak obiektywny, jak telewizja trwam. Jedna podlizuje się PO, a druga PiSowi.Cytat:
Serio? Co miałoby mieć TVN z tego, że wg Ciebie jest mniej zbliżony do rzeczywistości? Po co mieliby to robić? Co im to daje?
Może i faktycznie nieco się zagalopowałem, nie zmienia to jednak faktu, że można było sobie odpuścić mówienie niektórych rzeczy.Cytat:
Chyba się trochę zagalopowałeś i strasznie przesadzasz.
Sam sobie wymyśliłem ilość samochodów jaka dziennie przemieszcza się główną ulicą, kiedyś był jeden (czasem) samochód na rodzinę a tymczasem na chwilę obecną są dwa a często nawet i trzy. Widzę to po swojej ulicy jak sąsiedzi wracają z pracy, nie ma gdzie parkować. Tak więc, w pewnym sensie to przedstawia stan dobrobytu bo wątpię żeby ktoś kupował sobie samochód nie mając na to kasy.Cytat:
Korki w mieście to na pewno oznaka dobrobytu
Nigdzie broń Boże nie szufladkuję ludzi, napisałem "lwia część" chociaż patrząc na to wszystko to powinienem był napisać nie "lwia" a raczej "znaczna" część.Cytat:
Nie wiem ilu znasz ludzi, którzy musieli wyjechać za granice, za pracą ale nie wkładaj wszystkich do jednego worka. Ja znam wielu, których zmusiła sytuacja do wyjazdu,a nie chcenie czy wybór złego zawodu.
Pomijam pewną część ludzi bo teraz chciałem się skupić na tej innej. Pytanie jest takie u tej grupy skoro to nie zły zawód czy coś podobnego skłoniło do wyjazdu to co w takim razie? Bo osobiście znam paru znajomych po kierunku socjologia, zarządzanie czy typu kulturoznastwo itp gdzie sami sobie kierunek wybrali a tym samym czasie po ukończeniu też psioczą na rząd, kraj i co tam jeszcze, że pracy dla nich nie ma a jak jest to gdzieś w korpo czy restauracji za 1,500 bo w sumie innego wyboru nie mają.
Nie chcę być teraz źle zrozumiany, ale uważam, że część ludzi sama na siebie sprowadziła taki los, o ile innej grupie ludzi po prostu nie wyszło (zdarza się) o tyle tamci sami sobie kierunek wybrali. Popatrzmy, co można dzisiaj robić w zawodzie po kulturoznawstwie? Gdzie przyjmą człowieka po zarządzaniu? Po socjologii? Po religioznawstwie? Po biologii? Niestety uczelnie idą na ilość bo za to dostają kasę i takie mamy później efekty, że część ludzi nie wie co ze sobą zrobić. Widziałeś ilu ludzi rok rocznie kończy kierunki w/w?
Prawda boli, wybór kierunku powinien być decyzją przemyślaną, opartą o aktualną sytuację na rynku pracy.
Ciężko o to żeby w ciągu kilku lat bezrobocie się zmniejszyło zauważalnie, zwłaszcza że jest pewien ułamek niepracujących, którym pasuje siedzenie na czterech literach.Cytat:
Rozwija jak się rozwija, a bezrobocie wciąż duże.
Co widzisz złego w tej wypowiedzi?Chłop ma rację bo jak wracać to do kraju ustabilizowanego ekonomicznie w którym bez problemów można rozpocząć działalność gospodarczą lub znależć pracę a nie wracać aby wracać i zasilić już ponad dwumilionową rzeszę bezrobotnych.Pamiętam jak Tusk nawoływał ludzi do powrotów.Większość tych którzy uwierzyli w te wierzbowe gruszki po wyczerpaniu się oszczędności spakowała tobołki i ponownie siedzi na emigracji.
Zaś co do syryjskiego porównania to jest tylko jedna analogia a mianowicie zbliżona liczba populacji żyjąca poza granicami własnego kraju.Chociaż przyczyny exodusu są oczywiście kompletnie odmienne.
W Moskwie jest najwięcej wypasionych fur ze wszystkich europejskich stolic (jedynie Monte Carlo może jeszcze stawać w szranki w tej dziedzinie) a jaki jest dobrobyt w Rosji powszechnie wiadomo.
Od kiedy to samochód jest wykładnią dobrobytu?Może kiedyś w poprzednim ustroju tak było lecz nie teraz.Auto to dodatek a nie luksus dla rodziny.Kiedyś było mniej czterech kółek bo podobnie jak z mieszkaniami swoje trzeba było odczekać a co bardziej zaradni lub niecierpliwi szli na giełdy samochodowe.Wszystko uległo zmianie po 1989 kiedy nastąpiła inwazja szrotów na polskie ulice i nawet przeciętny Kowalski mógł się pochwalić BMW na swoim podwórku.
Osobnym pytaniem jest co masz na myśli pisząc "wypasione fury" bo to co widzę na naszych polskich drogach to przeciętne samochody które śmigają po całej Europie.Oczywiście są bryki nowobogackich za którymi każdy się ogląda ale to znikomy procent.
Odnośnie autostrad których tak często używasz jako argumentu sukcesu politycznego obecnej i poprzedniej ekipy rządzącej wywodzących się z tej samej partii to przede wszystkim rozdzielmy dwie podstawowe sprawy:finansowanie oraz wykonanie.To pierwsze pochodziło z funduszy unijnych i w tym przypadku PO nie może sobie się podpinać że to jej zasługa.Gdyby fundusze pochodziły z polskiego budżetu to inna rzecz.Druga kwestia to budowa tychże autostrad których koszt powstania jednego kilometra wciąż jest najdroższym w UE,jakość nawierzchni widać już było po niespełna roku ich użytkowania że o opłatach za ich korzystanie już nie wspomnę-to jest owoc gospodarności ekspertów PO i nikogo innego.
Spora część osób wyjechała i dalej wyjeżdża żeby pracować w swoim zawodzie na emigracji za godziwą płacę a nie za grosze.Po drugie nigdy nie trafisz z wyborem zawodu który chcesz wykonywać gdyż gospodarka i jej zapotrzebowanie na nowe gałęzie rynku wciąż się rozrastają wielokierunkowo.Powstają nowe dziedziny,inne przeżywają renesans a są takie które idą w zapomnienie.
Masz na myśli link z wypowiedziami Tuska i Komorowskiego?Nie widzę tam żadnej manipulacji dziennikarskiej.Poddajesz w wątpliwość samą informację czy portal który ją opublikował?
Według statystyk średnia krajowa jest o wiele wyższa aniżeli w rzeczywistości.Co do kolei to lepiej głośno tego słowa nie mówić bo nawet 20 składów przepłaconego Pendolino nie poprawi wizerunku PKP.Jak dla mnie miarą jakości zarządzania polskimi kolejami jest debilny przepis dzięki któremu podróżny może się przemieszczać tylko jednym przewożnikiem którego biletem dysponuje.Kiedyś można było wsiąść do kilku pociągów na tej samej trasie i się nikt nie czepiał.Powstały spółki tylko dla samych stołków a nie rozwoju kolei...
Przypomnij mi kiedy to Platforma jakże obywatelska kiedykolwiek konsultowała cokolwiek z obywatelami dla ich obywatelskiego dobra?Nawet teraz u schyłku swoich rządów pokazuje jakie ma poważanie dla obywateli w kwestii uchodzców.
Jest logiczne że prezydent wywodzący się z danej partii będzie ją promował.Tak było z poprzednikami obecnego lokatora Belwederu i tak pozostanie po jego kadencji.
Przychylność KRRiT oraz ekipy rządzącej.
Od wtedy kiedy za samochód trzeba płacić - kupić potem utrzymać. Proste jak budowa cepa, skoro ktoś taki posiada znaczy, że masz też kasę na jego utrzymanie. Skoro mniej kasy nie mogę sobie pozwolić na samochód.Cytat:
Od kiedy to samochód jest wykładnią dobrobytu?
Samochodów nie było bo nikt nie miał tyle pieniędzy a nie że trzeba było odczekać. Nieliczni, którym się udało to ci którzy zasiadali gdzieś wysoko w spółkach państwowych, kierownicy jakiś tam państwowych firm itp. Samochód mój drogi to nikt nikomu nie zapewniał tak jak mieszkanie. To zupełnie oddzielna kwestia.Cytat:
Kiedyś było mniej czterech kółek bo podobnie jak z mieszkaniami swoje trzeba było odczekać a co bardziej zaradni lub niecierpliwi szli na giełdy samochodowe.
Po pierwsze, unia współfinansowała autostrady po drugie nie wiem co masz do jakości ostatnio jechałem A1 i stan praktycznie bez zmian bardzo dobry, a Ty kiedy jechałeś jakąkolwiek autostradą? Czy może opierasz się na niezaleznej.pl?Cytat:
Odnośnie autostrad których tak często używasz jako argumentu sukcesu politycznego obecnej i poprzedniej ekipy rządzącej wywodzących się z tej samej partii to przede wszystkim rozdzielmy dwie podstawowe sprawy:finansowanie oraz wykonanie.To pierwsze pochodziło z funduszy unijnych i w tym przypadku PO nie może sobie się podpinać że to jej zasługa.Gdyby fundusze pochodziły z polskiego budżetu to inna rzecz.Druga kwestia to budowa tychże autostrad których koszt powstania jednego kilometra wciąż jest najdroższym w UE,jakość nawierzchni widać już było po niespełna roku ich użytkowania że o opłatach za ich korzystanie już nie wspomnę-to jest owoc gospodarności ekspertów PO i nikogo innego.
Skoro praca nie jest godziwa to trzeba pójść i skończyć kierunek, po którym będą możliwości. Jak to nie trafię? Jak pójdę na socjologię, zarządzanie, kulturoznawstwo, europeistyka i inne to jak tu kiedykolwiek trafić? Wiesz ilu rokrocznie ludzi wychodzi po tych kierunkach? Przecież bieżące informacje o rynku pracy nie są ściśle tajne a na wyciągnięcie ręki więc nikt mi tu nie zarzuci, że nie wiedział. Wystarczy się rozejrzeć i popytać.Cytat:
Spora część osób wyjechała i dalej wyjeżdża żeby pracować w swoim zawodzie na emigracji za godziwą płacę a nie za grosze.Po drugie nigdy nie trafisz z wyborem zawodu który chcesz wykonywać gdyż gospodarka i jej zapotrzebowanie na nowe gałęzie rynku wciąż się rozrastają wielokierunkowo.
i jedno i drugie bo domyślam się co stoi za tym portalem. Doskonale wiem, że lubią sobie czasem co nieco dopowiadać. Już nie raz czytałem ich artykuły i widziałem jak potrafią pokazywać fakty tak żeby to było im wygodnie.Cytat:
Poddajesz w wątpliwość samą informację czy portal który ją opublikował?
Nie poprawi aczkolwiek muszę się tutaj zgodzić, że to co przedstawiłeś to chora sytuacja nie mniej jednak ktoś chciał rozbić zarządzanie kolejami na kilka głów zamiast jednej, pomysł sam w sobie może być ale wykonanie beznadziejne. Nie mniej jednak co raz więcej składów jeździ odnowionych choć na niektórych trasach nadal jeździ PRL :/Cytat:
Według statystyk średnia krajowa jest o wiele wyższa aniżeli w rzeczywistości.Co do kolei to lepiej głośno tego słowa nie mówić bo nawet 20 składów przepłaconego Pendolino nie poprawi wizerunku PKP.Jak dla mnie miarą jakości zarządzania polskimi kolejami jest debilny przepis dzięki któremu podróżny może się przemieszczać tylko jednym przewożnikiem którego biletem dysponuje.Kiedyś można było wsiąść do kilku pociągów na tej samej trasie i się nikt nie czepiał.Powstały spółki tylko dla samych stołków a nie rozwoju kolei...
A o czym ja wyżej pisałem? O relacjach prezydent-rząd a nie rząd-obywatele. Po to z resztą wybieramy rząd aby reprezentował poglądy większości i robił swoje a nie co chwile się pytał ludności o nawet najmniejszą pierdołę. W ten sposób to niedługo dojdziemy do absurdu, że będą się pytali w referendum czy mogą pójść do toalety...Są aspekty takie jak wstąpienie do Uni gdzie referendum to mus a są takie, które powinno się załatwiać w ministerstwie. Nie po to rząd jest wybierany żeby się o wszystko obywateli pytać. Ostatnie referendum to strata ogromnej ilości szmalu.Cytat:
Przypomnij mi kiedy to Platforma jakże obywatelska kiedykolwiek konsultowała cokolwiek z obywatelami dla ich obywatelskiego dobra?Nawet teraz u schyłku swoich rządów pokazuje jakie ma poważanie dla obywateli w kwestii uchodzców.
To po pierwsze, po drugie w tej chwili to rząd jest mózgiem tego kraju i decyduje co robi np w sprawie Ukrainy itp chcesz tego czy nie a prezydent jest od reprezentowania naszych interesów a także przedstawiania stanowiska RP na forum Europy a nie swoich własnych. Innymi słowy jest po prostu reprezentantem naszego kraju a w tej chwili wchodzi w kompetencje premiera i MSZ. Tak nie powinno być.
Słyszałem, że prezydent po wyborze zrzeka się legitymacji i jest ponoć bezpartyjny no i powinien być neutralny. Rozumiem, że teraz są nowe standardy odkąd Duda jest prezydentem?Cytat:
Jest logiczne że prezydent wywodzący się z danej partii będzie ją promował.
TV republika jakoś nie jest przychylna rządowi i...świetnie się trzymają mają także przychylność KRRiT bo ich kanał jest normalnie w TV więc nie kumam.Cytat:
Przychylność KRRiT oraz ekipy rządzącej.
Utrzymanie samochodu to jak spłacanie ratalne dobrej klasy kina domowego.Nawet tego nie odczuwasz w kieszeni.Wydatek kilku tysięcy złotych na zakup czterech kółek jest może bolesny ale póżniej to już z górki.Tylko nie pisz że przeciętny Kowalski kupuje 2-4 letni samochód gdyż to bzdura.Polskie drogi uginają się od "dekadowców" a nawet starszych bryk.
http://i60.tinypic.com/247rd.jpg
Wykres danych z roku 2011 o tendencji wyrażnie rosnącej na korzyść wiekowych aut a nie coraz młodszych co wskazuje na zubożenie społeczeństwa przy jednoczesnym jego wzmożonym apetycie motoryzacyjnym.Żebyś jednak nie psioczył to powiem że stary nie oznacza jednocześnie zły:
http://www.zlomnik.pl/index.php/2013...-ponad-10-lat/
Właśnie takie "wypasione fury" widuję na naszych drogach.
Piszesz głupoty bo kasa była a problem polegał na zakupie czegokolwiek nim straciła swoją wartość.Co obrotniejsi kursowali do Bułgarii,Węgier i Jugosławii po towar który się opylało w ZSRR za sprzęt chłodniczy który w Polsce schodził na pniu.Najlepsze że jeszcze oprócz tego się normalnie w kraju pracowało lub na kontraktach ale to już inna para kaloszy ;).
Co do samych czterech kółek to zapomniałeś o czymś takim jak "przedpłaty" na zakup auta które działały dokładnie na tej samej zasadzie co mieszkania cieszące się ogromnym powodzeniem ówczesnych Polaków(w 1976 suma zebranych na nich środków przewyższała kwotę książeczek mieszkaniowych).Oprócz tego była jeszcze giełda samochodowa,Pewex i oczywiście 'talony".
Po pierwsze po co powtarzasz to co sam Tobie napisałem o środkach na budowę autostrad(lata 2004-13 to suma 21 miliardów euro i ani jednej złotóweczki z polskiego budżetu)?Jeśli chodzi o zmarnowanie części tych pieniędzy i przyczynienie się do ogłoszenia upadłości szeregu podwykonawców to cała zasługa się należy jak najbardziej PO i tylko jej.
Co do jazdy a i owszem było tych problemów minionego lata.Jak na wiek naszych autostrad to sprawa wygląda bardziej aniżeli kiepsko:
http://regiomoto.pl/portal/aktualnos...-drog-w-polsce
Żeś się popisał jak nasza prokuratura wobec kelnerów.Wysonduj mając lat 18-21 jakie zawody będą na topie po ukończeniu studiów?Widziałem już całe rzesze menagerów,maklerów,doradców finansowych,agentów ubezpieczeniowych i cały wachlarz ekonomiczno-marketingowy pałętający się po WUP lub za granicą w poszukiwaniu czegokolwiek.Nawet zawód wyuczony po zawodówce lub technikum nie jest gwarantem zatrudnienia.Po drugie przy takich umowach o pracę jakie obowiązują w Polsce wcale się nie dziwię że młodzi stąd uciekają.
Masz i nie narzekaj a przy okazji możesz się teraz odnieść do robienia we własne gniazdo przez Dudę oraz Tuska:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...mu,577400.html
Referendum to był pomysł naszego parlamentarnego alpinisty który go wykradł Kukizowi.Zmarnował kasę nie pierwszy raz w tym roku ale na szczęście ostatni.
Od kiedy to do kompetencji prezydenta należy przytakiwanie premierowi?Tak było za Broneczka ale to już minęło.Po drugie tylko fanatycy PO jeszcze wierzą że polityka rządu Kopacz jest w interesie narodu którego interesy (niestety) reprezentuje.
Tym razem, do tytułu tematu, pasuje wypowiedź pani Ewy...
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ewa-k...dotyczy/ycqq6l
Nawet autorytet salonu i "mędrzec Europy" zmienił zdanie:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/lech...em-glow/c6hde2
I kogo słuchać? Autorytetu, czy doktor Ewy?;)
Ta miłosierna nuta w wypowiedziach Kopacz dotyczących imigrantów tylko mnie utwierdza w przekonaniu że wszystko zostało ustalone już kilka tygodni temu a premiera papla niczym ze swoimi psiapsiołkami.Na arenie międzynarodowej odgrywa stanowczą albo tak przynajmniej kreują jej stanowisko media a w kraju z kolei stała się orędowniczką ściągania muzułmanów.Ot typowe rozdwojenie jażni posiadacza książeczki partyjnej jedynej i słusznej partii :lol2:.
Będzie o wiele więcej aniżeli 12 tysięcy w naszych granicach znając uległość i wazeliniarstwo obecnej ekipy rządzącej.
Tak czytam Was i w mojej opinii i jedna strona piszę głupoty, i druga ;)
Po pierwsze, po socjologii można mieć fajną pracę w szeroko pojętym HR, po zarządzaniu też można fajnie trafić....
Po drugie narzekanie na drogi, jakkolwiek byłby drogie itd. wywołuje u mnie uśmiech politowania... fakt faktem, infrastruktura poszła do przodu i PO to akurat może sobie wpisać do "CV", choć nie wiem czy nadążą za intensyfikacja ruchu na naszych drogach, ale akurat wątpię, żeby PIS mogłoby tu coś lepiej zrobić...
Po trzecie... jacy tam nasi specjaliści wyjeżdżają na zachód, trochę lekarzy i pewnie rzesza informatyków itp., zresztą wśród moich bliższych i dalszych znajomych właśnie wyjechało kilku informatyków, ale Ci w większości powracali, bo i PL mogą dobrze zarobić oraz rzesza "niewykwalifikowanych", czyli budowlanka (jeden w USA został czymś na kształt majstra, a roboty uczył się na youtube:lol2:), kierowcy, sprzątanie itd.
Po czwarte, jak ktoś ma łeb na karku to poradzi sobie w PL i będzie żył godziwie, choć to ostatnie ma dla każdego inne odniesienie. Ja po pracowaniu dla/lub w ministerstwach, jednostkach terytorialnych, US, kilku korpo, własnym małym biznesiku... w dziedzinach od administracji danych, przez HR, "przekładanie papierków", po usługi, dostrzegam wszędzie plusy i minusy.... a tak szczerze, to kto zna dobrze angielski (szkoda, że to mnie nie dotyczy :P ) to zapraszam do Wawy (pewnie Poznań, Kraków czy Wrocław wiele się nie różnią), na pewno coś znajdzie do roboty i to za niezła kasę. Tylko powtarzam, trzeba mieć łeb na karku...
Nie ma u nas raju, ale też tym bardziej ruiny... tak naprawdę to patrząc na naszą historie to nie wiem, czy dla ogółu społeczeństwa to nie jest najlepszy okres w naszych dziejach.
ps. można też zostać spawaczem i kosić jak mój brat po prawie 30 zł/h, też "niezła perspektywa" ;)
ps.2 aha i skończyłem historię/archiwistykę, też cholernie przyszłościowe ;)
Odnośnie ostatniego "sukcesu" rządu PO w sprawie imigrantów:
http://natemat.pl/155529,polska-zdra...zdy-gral-swoje#
Uprzejmie przypominam że:
Art. 129. Zdrada dyplomatyczna
Dz.U.1997.88.553 - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny
Kto, będąc upoważniony do występowania w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej w stosunkach z rządem obcego państwa lub zagraniczną organizacją, działa na szkodę Rzeczypospolitej Polskiej,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
http://www.fakt.pl/swiat/francja-pie...ly,582616.html
Piekarnie na południu Francji zostały ukarane za nadmierną pracowitość! Sprzedając bagietki codziennie, złamali tamtejsze prawo. Francuski sąd ukarał właścicieli pięciu francuskich piekarni za to, że codziennie sprzedawali świeże pieczywo. Muszą zapłacić 500 euro mandatu. Dlaczego?
We Francji obowiązuje prawo, które nakazuje wszystkim rzemieślnikom zamykanie zakładu na przynajmniej 1 dzień w tygodniu. Ci zapracowani piekarze nie zastosowali się do wytycznych. Pracowników oburza także fakt, że ciężka praca i chęć sprzedaży mieszkańcom świeżych produktów może być uznana za przestępstwo.
http://www.fakt.pl/finanse/banki-bed...ly,553543.html
"Komisja Europejska dała Polsce i dziesięciu innym krajom dwa miesiące na wdrożenie dyrektywy, która umożliwi bankom bezkarne przejmowanie naszych pieniędzy, w sytuacji, kiedy grozić im będzie upadłość. Tak jak przed dwoma laty na Cyprze. "
http://www.naszdziennik.pl/polska-kr...za-klimat.html
"Około 3 mln sztuk bydła i świń będą musieli wybić polscy rolnicy, jeśli Unia Europejska wprowadzi restrykcyjną dyrektywę. Chodzi o dyrektywę o Krajowych Pułapach Emisji, która ma być głosowana podczas sesji Parlamentu Europejskiego rozpoczynającej się 26 października. Dotyczy ona także emisji metanu i innych związków azotu, które powstają zwłaszcza w gospodarstwach hodujących bydło i trzodę chlewną. Komisja Europejska chciałaby dokonać znacznej redukcji emisji tych gatunków gazów cieplarnianych i jedyne wyjście widzi w ograniczeniu hodowli zwierząt na terenie UE."
Nawet jak źródła są lekko niepewne to sam fakt, że takie pomysły się mogą narodzić w głowach biurokratów w Brukseli jest jak najbardziej możliwy...
Czas chyba zwijać i wyprowadzić niebieski sztandar w złote gwiazdki... :confused:
Po co wyprowadzać sztandar skoro w bliskiej przyszłości ten biurokratyczny twór sam się rozleci?
Warto odnotować, to niesłychane wydarzenie!!! Taki artykuł w Onecie? Zawiera wiadomości, które już są znane "islamofobom";), ale miłośnicy multikulti mogą doznać szoku... Następnym etapem, może będzie podobny artykuł w GW? Czyżbyśmy obserwowali przestawienie "medialnej wajchy"? :P
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/isla...a-b-d-k/kh1vw2
Nie wiem jak na Onecie (nie zaglądam tam w ogóle), ale na WP pojawiają się w miarę regularnie teksty zarówno zwolenników jak i przeciwników imigrantów.
Ja na Onet zaglądam często. Tak dla porównania. Dla mnie, jest to wzorcowe medium głównego ścieku (nurtu;)). Do tej pory, dawali artykuły jedynie słuszne i politpoprawne. Powyższy artykuł o islamie, byłby tam wcześniej nie do pomyślenia. Dlatego uznałem to warte odnotowania.
A tutaj kolejna ciekawostka. Tym razem z Giełdy naszej "zielonej wyspy w budowie"...
http://karlin.salon24.pl/673902,prez...many-przez-cba
Gdyby doktor Jan żył, toby tego nie...przeżył...
No to po Polsce...podziękowania dla polonusów
Oh jeszcze więcej buló rzyci. Jak fajno.
Chcemy demokracji? Chcemy!
A potem narzekanie na wybór większej części Polaków...brawo.
PO pięknie popisała się i sama oddała głosy konkurencji. Myślę, że w ostatnim czasie gorący temat uchodźców mocno wpłynął na wyborców. Polacy są negatywnie nastawieni do przyjmowania imigrantów (wymuszane pod groźbą sankcji), a mimo to PO woli realizować merkelową politykę, a nie polską. Brawo! Sami się o to prosili.
Jest taki jeden plus, że jest szansa na twardsze stanowisko wobec UE. Prezydent plus rząd = skuteczniejsza polityka zagraniczna. Co nie zmienia faktu, że to nadal socjalistyczna partia. Z dwojga złego już chyba wolę rząd z twardszym stanowiskiem wobec UE.
76% uprawnionych do głosowania obywateli którzy wczoraj skorzystali ze swojego prawa do oddania głosu zadecydowało tak a nie inaczej a Ty wciąż narzekasz.Ludzie wystawili rachunek ośmioletnim rządom PO której ostatnim akcentem była zalana w trupa pani wiceminister prowadząca swoją brykę i nie ulegli kampanii strachu prowadzonej przez to ugrupowanie polityczne.Gdyby było tak różowo jak twierdzisz to wynik byłby zdecydowanie korzystniejszy dla Kopacz i spółki z nieograniczoną nieodpowiedzialnością.Proste jak krzyżyk na karcie do głosowania.
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony cieszę się, że nareszcie ci partacze i cwaniaki z PO stracili władzę, z drugiej zgroza mnie ogarnia, że rządzić będzie PiS i nawet nie będą potrzebowali koalicjanta. Sam wspomniał o skuteczniejszej polityce zagranicznej i muszę się z nim nie zgodzić. Polityka zagraniczna pisu to rusofobia i włażenie w tyłek jankesom, co do których nie mają zera trzeźwego spojrzenia, tak jak PO nie miało do UE. Twardsze stanowisko wobec UE może być przydatne w kwestii wspomnianych imigrantów, ale kaczor ze swoją bandą znów rozwali nam stosunki z Rosją.
Hmm, a jak byś określił stosunki rządów PO z Rosją? Są teraz takie dobre? O ile pamiętam, najlepsze były zaraz po Smoleńsku;)
Sądzę, że włażenie w tyłek jankesom, będzie reakcją na peowskie włażenie w tyłek Niemcom - to tak dla równowagi:P
Zamiast zżymać się na Polonusów, to podziękować należy temu panu. Jest młodym obiecującym politykiem i zdążył już wiele osiągnąć:
http://img8.demotywatoryfb.pl//uploa...o2t6jy_600.jpg
Nie wiem czy zrozumiałeś do końca o co chodzi. Wyobraź sobie co by było gdyby Duda musiał prowadzić politykę zagraniczną wraz z rządem Kopacz przez kolejne lata. Przecież ich stanowiska w kilku sprawach różnią się. Już w ostatnich miesiącach mieliśmy przedsmak tego co by się działo dalej. Jaka by ta polityka by nie była - lepiej żeby nie doszło nigdy do takiej sytuacji, gdy prezydent kłóci się z rządem. Nie wspominając o polityce wewnętrznej...Cytat:
Sam wspomniał o skuteczniejszej polityce zagranicznej i muszę się z nim nie zgodzić
Jeśli już mamy punktować konkrety to się zgodzę z Tobą, że włażenie w rzyć jankesom bardziej nam zaszkodzi niż pomoże. USA nie traktują Polski poważnie. Mam nadzieję, że w tej kwestii zmieni się coś w następnych latach.
Podobać się jednak musi postawa Dudy wobec problemu imigracji i Ukrainy. Realizacja polskiej racji stanu jest obowiązkiem prezydenta, a nie stawianie wizerunku europejskiego ponad wszystko. W ostatnich latach jednak tak właśnie było - bardziej liczono się z tym co pomyślą o nas w Europie niż ze zdaniem Polaków. Ach no tak. Fejsbuń, starbaks, słitfocie, nowoczesność tak mocno.
Niejaki pan Waszczykowski, być może przyszły minister spraw zagranicznych (coś cicho o Annie Fotydze...) w spotkaniu z nami Łodzianami (w międzyczasie próbował startować na prezydenta Łodzi... PIS dosłownie tutaj nie ma nikogo) powiedział że racja stanu Stanów Zjednoczonych jest... polską racją stanu. Ja tam będę miał ubaw przez 4 lata i nie zamierzam nigdzie wyjeżdżać. Co do PO. Przy tylu wpadkach, przy braku instynktu samozachowawczego wystarczyło po prostu być w polityce by z nimi wygrać. Jeżeli do tego pod hasłem "PRACA NIE OBIETNICE" obiecuje się obywatelom dosłownie wszystko, to wynik może jedynie zaskakiwać jeżeli chodzi o lewicę. Tzn chodzi o próg, bo więcej niż 9-10 % było poza zasięgiem gdy popierało się niepopularne kroki w sprawie imigrantów.
No zobaczymy co to będzie... żonie podniosą może minimalną krajową (bo tyle ma na papierze) a mnie zwolnią, bo jedna z nóg (OFE :P ) mojej firmy wykoleją w 100% ;) No ale zamierzam przysporzyć krajowi nowego obywatela, wiec może 500 zł dostanę, choć czytałem, że to tylko ma być od 2 dziecka jednak, wiec dupa....
Tak już bez prywaty, serio naprawdę ciekawi mnie co to będzie, pewnie większa dziura budżetowa, ale tutaj też nie mogą pohulać, bo mają ograniczenia z procedurą nadmiernego deficytu... mam też nadzieję, że nie będą nic kombinować z NBP i z tym ich programem inwestycyjnym. Pewnie wchrzanią kasę w trupa górniczego, no cóż...
Ciekawie też będzie ze sprawami światopoglądowymi... ale tu znów mam nadzieję, że nie ruszą takich rzeczy jak ustawa aborcyjna itp., a trochę może więcej patriotyzmu w szkole się przyda.
ps. Korwina szkoda.... ciekawie byłoby w sejmie.
Takie luźne przemyślenia.
1) Dobrze, że PO dostało po pupie, może to im pomoże się ogarnąć i zrozumieją, że wyborców należy czasem słuchać bo od tego zależy ich istnienie. Albo w ogóle ta partia padnie i zrobi się miejsce dla jakiejś innej, nowej partii centrowej? Czyli takiej jaką miała być PO.
2) PO przegrało na własne życzenie. Wystarczyło posłuchać obywateli, postawić się UE i pozostać z sojusznikami. Owszem, nabruździli trochę podczas swoich rządów, ale ludzie najlepiej pamiętają początek i koniec rządów ;)
3) Mimo wszystko to bardzo źle że PiS wygrał. W obecnej chwili ci populiści, oferują gospodarczo to samo co PO, czyli nic a do tego cofają społeczne problemy do średniowiecza. In vitro, nagradzane na świecie noblem a u nas wyrokiem, aborcja czy związki partnerskie.
4) Z drugiej strony najlepszą odtrutką na rządy PiS są rządy PiS ;) To kiedy przedterminowe wybory?
5) Niby mając tą większość nie będą się mogli zasłaniać złą opozycją i wtedy jasno będzie można ich rozliczyć z obietnic.
6) I tak nic nie wprowadzą bo ich teorie są pozbawione sensu.
7) Z drugiej strony to w naszym kraju wszystko jest możliwe i jednak boję się że wprowadzą te swoje rujnujące Polskę obietnice... No i te gimnazja, co oni mają z likwidacją? Już myślałem, że nie da rady walnąć większych głupot niż to co Duda gadał.
PiS wygrał, co mnie nie cieszy. Mam nadzieje taką drobną że ich twarde podejście wyjdzie nam na dobre w UE.
PO przegrało na własne życzenie. Tusk wiedział co się święci i nawiał. A reszta się zawaliła. Nieudolność i brak pomysłu to główny przekaz obu kampanii w ich wykonaniu.
Część głosów jednak zachowali (tylna furtka) pod postacią Petru. Co powinno pozwolić im się przekształcić (nabrać wyraźniejszego charakteru).
Zieloni nieśmiertelni...
Lewica za burtą. Co jest dobre i złe zarazem. Dobre bo może stare dziady wreszcie powiedzą sobie dość. A złe bo mimo wszytko lewicowe poglądy też są potrzebne.