Real już nie jednego piłkarza zniszczył...
Wolałbym na tę chwilę żeby przeszedł do Chelsea bo ponoć angielskie gazety piszą o zainteresowaniu tego klubu naszym obrońcą.
Super byłoby mieć Polaka w czołowej ekipie Premier League.
Wersja do druku
Real już nie jednego piłkarza zniszczył...
Wolałbym na tę chwilę żeby przeszedł do Chelsea bo ponoć angielskie gazety piszą o zainteresowaniu tego klubu naszym obrońcą.
Super byłoby mieć Polaka w czołowej ekipie Premier League.
Zaczyna sie cyrk :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Polak potrafi, cracovia też da rade sie utrzymać :PCytat:
Zamieszczone przez zajac
te wszystkie spekulację z lewym, piszczkiem czy błaszczykowskim w realu, barcelonie czy manchesterze można o kant dupy rozbić.
Wróżka Kizia?
Kizia realistka od fleszy dystans
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... juventusu/
Jaki fan ManU powie coś więcej o tym murzynie? Co prawda trochę czytałem o nim tu i tam, ale zawsze dodatkowe info się przyda ;)
BTW, Atletico po raz kolejny wygrywa LE. Świetny sezon Falcao, przypieczętowany dwoma golami w finale.
To jeszcze gówniarz, w tym sezonie po raz pierwszy grał w lidze pare meczów, zawsze z ławki. Warunki fizyczne ma, technika też niezła, ale we łbie ma chyba kisiel, bo w takim wieku stawiał za duże wymagania finansowe, chociaż nic nie pokazał.
Nie powiedziałbym. Co dziwnego w tym, że taki Real interesuje się najlepszym, prawym obrońcą Bundesligi, i to chyba drugi raz z rzędu?Cytat:
te wszystkie spekulację z lewym, piszczkiem czy błaszczykowskim w realu, barcelonie czy manchesterze można o kant dupy rozbić.
Akurat na prawą mają Ramosa ; )
Akurat Mourinho nie ma zamiaru wystawiać Ramosa na prawą stronę
No to nam ładnie polskie trio zaszalało. Mam nadzieję, że swoją postawą natchną resztę naszej reprezentacji na EURO, że i Polak potrafi.
I mam nadzieję, że w Borussi zostaną na dłużej.
Genialny mecz, genialna postawa Polaków jak i całej drużyny. Bayern zmiażdżony!
Taki nokaut na pare dni przed finalem LM :!: ...Niechaj polskie trio pozostanie nastepny sezon gdzie jest bo to tylko dobrze wrozy zawodnikom i "polskiej" reprezentacji 8-)
Jestem ciekaw jak Borussia będzie prezentować się bez Kagawy który wczoraj rozegrał świetny mecz i miał swój udział w większości bramek. Po za tym ciekawe gdzie Kloop widzi tego Reusa , mam nadzieję że nie na szpicy bo to oznaczało by że Lewy zagra za nim jak w pierwszym sezonie za Bariosem a ta pozycja niezbyt mu odpowiadała. Do składu wróci zapewne i Goetze a to może również oznaczać że i Kuba będzie wchodził z ławki. :idea:
Oczywiście szacun dla Klopa który pół roku temu powiedział chyba Smudzikowi że Polska reprezentacja dostanie 3 piłkarzy w 100% formie na euro i słowa dotrzymał ;)
Up - właśnie pisałem o tym (nie wiem, czy na tym forum też), że Klopp nie rzuca słów na wiatr, nie wierzyłem w to, a jednak ;) A Reus nie będzie grał na szpicy, to chyba nie ten typ zawodnika, podobno mu łatwo znaleźć miejsce na boisku. Na pewno będzie ogromnym wzmocnieniem, jeden z 3 najlepszych piłkarz tego sezonu (Lewy, Reus i może Huntelaar).
Piękny mecz, żałuje, że nie oglądałem go w całości. Lewandowski >>> Gomez, oczywiście. Prezes Borussi płakał ze szczęścia i w trakcie wręczania pucharu stanął gdzieś z boku samotnie, bo dawka emocji była dla niego zbyt duża. Życzę każdemu, by kiedyś poczuł się tak spełniony :)
Co się teraz dzieje w Anglii to coś nie do ogarnięcia
Nie lubie tych wszystkich druzyn budowanych za wielkie pieniądze. Trzeba jednak oddać City, że dokonali czegoś niebywałego. Przechylić szalę na swoją stronę w doliczonym czasie, strzelając dwa gole? Niezła determinacja.
A w Serie A Juventus kończy sezon jako niepokonana drużyna, a Del Piero w swym najprawdopodobniej ostatnim meczu ligowym strzela gola. Za tydzień finał Coppa Italia i szansa na 10 triumf i srebrną gwiazdkę za to osiągnięcie.
PS: Fajnie, że Borussia utarła nosa bufonom z Bawarii, mam nadzieję, że Chelsea też sprowadzi ich na ziemię ( z dwojga złego wybieram Anglików ).
Co do zwyciestwa City 3-2 z QPR, to po pierwsze beniaminek grał w 10, a po drugie, prawdopodobnie po golu na 2-2 pilkarze QPR dowiedzieli się od kibiców ze maja juz utrzymanie w kieszeni (Bolton zremisował z Wolves, a miał 2 pkt straty do Rangersów przed kolejka) i po prostu odpuścili. Jak w 93 minucie wznawiali gre to nawet sie nie chcieli utrzymac przy pilce, tylko od razu po rozpoczeciu oddali ją pilkarzom City. Nie chcieli sie w ogole utrzymac w posiadaniu pilki tylko na dzien dobry ja wyrzucili na polowe City i pobiegli murowac sie na 10 metrze.
A te 50 goli Messiego to chyba z powodu tej ujowej ligi gdzie liczą się 2 zespoly, ze 3 kolejne prezentuja średni poziom a reszta to kelnerzy.
Bartona już od dawna nienawidziłem za bycie taką piczką , ale to co tym razem pokazał to po prostu szczyt . I odebrał moim diabełkom majstra . Ale pokażemy już za kilka miesięcy . Oj pokażemy , pokażemy , że pieniążki City nic nie dadzą .
Mówienie ze QPR (Barton) odebrał MU majstra jest troche żałosne. United przegrało lige na własne zyczenie, mieli 8 pkt przewagi pare kolejek przed koncem i w takich meczach jak z Wigan czy Evertonem przegrali lige. Zreszta w bezsporednim pojedynku City - United 7-1, wiec tez chyba bardziej MC zasluzylo na koncowy triumf. Liczenie wczoraj na porazke niebieskich to troche jak liczenie na cud.
Ja tutaj nie mówię o QPR , a o zachowaniu Bartona. Nie wiem jak Ty , ja oglądam większość meczów ligi angielskiej i nie raz tak było , że wpierw sam faulował ostro , potem jak coś się stało to płakał jak bachor a na końcu i tak zachowywał się niesportowo. Nawet na ligę angielską to nie przystoi.
Leonidas i 300 sie chowaja :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=EF4u7XmurAo
Chelsea szczęściarze :lol: . Najpierw finał podarowała im Barcelona a teraz na srebrnej tacy Bayern podał im Puchar Mistrzów. Finał utwierdził mnie w przekonaniu, że w tym roku spośród czterech półfinalistów zwyciężyła drużyna najsłabsza. Taki urok piłki ;)
Raczej z największą ambicją i sercem :)
Jeśli są szczęściarzami to radzę przestudiować ich poprzednie udziały w LM. Tej drużynie należał się puchar jak żadnej innej na tym kontynencie.
Nie zauważyłem, aby graczom Bayernu brakowało ambicji i serca.Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Pucharu Mistrzów nie przyznaje się za całokształt. Poprzednie lata nie mają tu żadnego znaczenia. Krótko mówiąc podtrzymuje swoje zdanie.Cytat:
Jeśli są szczęściarzami to radzę przestudiować ich poprzednie udziały w LM. Tej drużynie należał się puchar jak żadnej innej na tym kontynencie.
Moim zdaniem najlepszy finał od czasów pamiętnego 3-3 Milanu z Liverpoolem. Ostatnie lata to przewidywalne aż do znudzenia zwycięstwa Barcelony i totalna dominacja angielskich drużyn. Tym razem, wreszcie, wygrała drużyna którą wszyscy skreślali i to wygrała w okolicznościach niesamowitych. Mecz pełen zwrotów akcji i wielkich emocji, czyli tego, czego w ostatnich latach w lidze mistrzów mi brakowało.
Świetny finał LM, Juventus mistrzem Włoch, farsa bez tytułu, a do tego legia we frajerski sposób przegrała mistrza, cudowny sezon :D
Owszem, ambicję przejawiali ciągłymi atakami prowadzącymi do bramki, ale po 83 minucie powinni dowieźć wynik do końca. Chelsea natomiast z rozwalonym całym trzonem drużyny Terry-Meireles-Ramirez zdobyła bramkę wyrównującą. Drogba tam wypluł płuca na boisku. Trochę mnie zawiódł Lampard... Cóż, pewna epoka się kończy i to był ostatni dzwonek dla tych zawodników, którzy od 2004-2005 twardo dążyli do celu.Cytat:
Nie zauważyłem, aby graczom Bayernu brakowało ambicji i serca.
Chelsea zasłużyła na wygraną,skazywani na porażkę a jednak dzięki temu że byli prawdziwą drużyną w końcu zdobyli upragniony puchar.
I zgadzam się że to był najlepszy finał od czasów Stambułu ;)
Trochę nie podoba mi się granie tak zwanym " autobusem" . Ale jakoś wygrali ;)
Bez znakomitego Cecha to zwycięstwo nie było by możliwe.
Dużo osób narzeka na to, że pieniądze rządzą współczesną piłką, cóż - Chelsea wygrywa ligę mistrzów po wielu latach, polegając na starych, sprawdzonych graczach, których nie wygryzły żadne wynalazki, pod wodzą anonimowego dotychczas trenera zarabiającego pewnie średnią krajową, Real i Barca odpadają w półfinałach, a Manchester City jeszcze wcześniej, mistrzem Francji zostaje biedne Montpellier, polegająca na mądrym zarządzaniu i kolektywie Borussia łoi Bayern i wygrywa dublet, we Włoszech wygrywa i bije rekord Juve pod wodzą byłego gracza, bez wielkich transferów, nawet u nas w ekstraklasie wygrywają Śląsk i Ruch. Chyba nie jest tak źle ;) i nie będzie źle, dopóki cały czas wszędzie zdarzają się niespodzianki, trenerzy znikąd osiągają sukcesy i często decyduje charakter i taktyka, a nie tylko duże transfery.
Kto patrzył na wczorajszy mecz Polski B? :lol:
Tak sobie myślałem w jakim składzie Polska może wyjść na mecz z Grecją,w praktyce prawie cały skład jest już znany,a przynajmniej większość
W bramce Szczęsny,w obronie od lewej Wawrzyniak,Perquis Wasilewski i Piszczek,w Pomocy od prawej Błaszczykowski,Murawski,Polański,Obraniak i ktoś z dwójki Grosicki/Rybus a w ataku Lewy.Czyli tylko o lewą pomoc toczy się jeszcze walka,a Grosicki zagrał wczoraj nawet,więc Rybus ze Słowacją będzie musiał się napocić.
Do tego ładnie grał młody Wolski,według mnie zasługuje na szansę,nawet na 1 skład na Euro,to może być nasz kolejny klasowy gracz w Europie :geek:
A wy jak widzicie nasz skład i szansę na Euro? :D
Boenisch może wchodzić na boisko za Wawrzyniaka. Nie ma sensu wystawiać go od 1 minuty, bo chłopak w ogóle nie ma kondycji
A Murawski w pierwszej 11-tce to po co?
Święte słowa. Słowikowi dziękujemy :lol: W jego miejsce Pan D.Dudka :)Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Co sądzicie o ofercie Manchesteru Utd za Lewego?
Gdzieś usłyszałem że dają Berbatova za naszego napastnika :)
Osobiście uważam że transfer do Manchesteru rozwinie skrzydła Polakowi.
Manchester górą !!!!!!!!!!!!
Źle słyszałeś. Zostaje w BvB.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Szkoda ;/
Jeszcze niech zagra jeden sezon w BVB a później może wybierać ;DCytat:
Zamieszczone przez seba225