Jeszcze tylko 16 min. :) Arroyo w razie problemów z muzyką służę pomocą.
Wersja do druku
Jeszcze tylko 16 min. :) Arroyo w razie problemów z muzyką służę pomocą.
A obrazek przy path block to z "Żywota Briana" Monthy Pythona ?
A jaką trudność kampanii/bitew twórcy proponują, żeby gra była najbardziej optymalna?
Tak na szybko:
- modele jednostek miazga ale to było wiadome
- bitwy są strasznie długie, radzę od razu wyłączyć time limit przy rozpoczęciu kampanii bo zdobywanie miast trwa wieczność i tego czasu na pewno zabraknie
- oszczepnicy są zbugowani, kompletnie nie chcą rzucać nawet "z 5 metrów"
- kawaleria dużo bardziej wytrzymała niż w EB1
- fajny system wyboru dziedzica frakcji
Wracam do gry :)
To fajnie ze bitwa trwa dłużej, ja nie lubię, jak np w niektórych modkach do medka gdzieś się zagapie i mi ubiją w minute odział jazdy :P
Nie ma to jak zagrać Lugiami, na ziemiach polskich, z ciekawym terytorium i ze stolicą w Kaliszu i z dziedzicem frakcji wyglądającym jak Bolesław Chrobry na ilustracjach. :D
Może niektóre jednostki oszczepników, bo te, którym ja się przyglądałem były OK, a na dodatek miały fajną animację rzucania.
Ogółem podoba mi się to, że walka jest bardziej dynamiczna. Oszczepnicy szybko rzucają tym co mają, a wojownicy szybko wymachują bronią.
0,5 godz pobierania-walsnie koncze instalacje I zaraz sprawdzam .
Mam nadzieje ze jest lepsze niz Total Fail II....
Będzie dostępny hotseat?
Tak - animacja jest super. Tylko że czasami się blokują i nie chcą rzucać.
Kolejne refleksje:
- super system kultur zamiast religii jak w oryg. medku i uzależnienie od tego możliwości rozwinięcia formy rządów
- fajnie przemyślany system budynków frakcyjnych (np. Macedonia ma metropolie umożliwiające utrzymywanie kilku garnizonów za darmo; Kartagina ma za to system kolonizacji i dodatkowe wpływy z handlu)
Do pierwszego EB zalecali kampanie na hard, a bitwy na medium. Także i tu możesz spróbować takiego rozwiązania.
W końcu ten dzień nastał! Szkoda, że mam tak mało czasu na cokolwiek, a gdzie tu jeszcze znaleźć na przyjemności typu gry komputerowe...
No nic, wielkie podziękowania i gratulacje dla ekipy ( która tego nie przeczyta:drunk: ), a w szczególności dla naszego Nazgoola ( który to przeczyta ). Świetna robota.