http://wiki.totalwar.com/w/How_Heroes_Work
Jak tworzono bohaterów... czyli dlaczego dalej Sylvanii nie zapowiedzieli? ...
Wersja do druku
http://wiki.totalwar.com/w/How_Heroes_Work
Jak tworzono bohaterów... czyli dlaczego dalej Sylvanii nie zapowiedzieli? ...
Może Nas jakoś miło zaskoczą? ;D (choć wątpię)
Dlaczego świat młotka jeszcze trwa?
Bo nacje zła przeszkadzają sobie.
Właśnie dlatego nie lubię tego uniwersum od jakiegoś czasu, gdy postanowiłem nieco się w nie zgłębić. ;D
Bardziej piję do tego, że jest wyraźna dominacja zła i przekonanie, że dobro musi upaść. :)
Jak dla mnie to właśnie to ma czynić to uniwersum świetnym. W końcu jest to coś nowego w porównaniu do LotR, gdzie "dobro musi zwyciężyć" i takie tam bajki. Ja właśnie wolę takie uniwersum, gdzie to dobro musi prędzej czy później przegrać, niż słyszeć "I dobro wygrało i wszyscy żyli długo i szczęśliwie".
Co nie przeszkadza w ogóle grać nacjami dobra i sprać tyłek złu.
No nie przypominam sobie, żeby dobro musiało zwyciężyć we Władcy Pierścieni. W ogólnym rozrachunku wyszło korzystnie z wojny o Pierścień bo Sauron został całkowicie pokonany a jego sojusznicy ponieśli znaczne straty... Inna sprawa, że siły dobra również były bardzo wyczerpane po wojnie, a Tolkien pisze że krwawe boje wcale się nie zakończyły, patrz chociażby wyprawy Aragorna i Eomera przeciw Haradrimom. W Śródziemiu w Czwartej Erze wcale nie jest tak różowo, po prostu w tym uniwersum jest większa równowaga, raz dobro obrywa raz zwycięża.
No i dostałeś dzięki temu kochane End of Times. ;DCytat:
Ja właśnie wolę takie uniwersum, gdzie to dobro musi prędzej czy później przegrać.
Akurat End Times nie miałem na myśli, a Storm of Chaos, które jednak dobro wygrało, ale okupując to ciężkimi stratami. I póki co jest stagnacja - Orkowie stoją na Złych Ziemiach, a Archaon zbiera siły w Mosiężnej Twierdzy i na Północy, a Imperium itp. odbudowują się po obrażeniach, jakie im zadano.
Arroyo, już ci tłumaczyłem, że we Władcy Pierścieni wcale nie jest tak różowo jak na filmach się wydaje ;)