Dlatego pisałem, żeby zamknąć ten temat na dobre...Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Wersja do druku
Dlatego pisałem, żeby zamknąć ten temat na dobre...Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Opowiedz więcejCytat:
Chciałbym przypomnieć, że "normalność" to czysta abstrakcja i w rzeczywistości nie istnieje.
Tak właściwie to ja wznowiłem, wstawiając występ Abelarda Gizy ... ale ja nikomu nie kazałem się wypowiadać :!: :D Pomyślałem, że ten filmik idealnie pasuje do tego tematu, ale widać zrobiłem błąd :P.Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Ty to piszesz naprawdę czy się zgrywasz? Bo nie wiem czy śmiać się czy płakać?Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Nie można powiedzieć, że coś jest normalne lub nienormalne, bo każdy postrzega daną kwestię inaczej. Pojęcie "normalności" istnieje tylko w subiektywnym postrzeganiu świata. Nie da się czegoś obiektywnie orzec normalnym.Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Adopcja to jedno, ale co powiecie na sytuację, gdy para homo wychowuje biologiczne dziecko jednego z członków tej pary? Czy tego też chcielibyście zakazać?
Zapewne głównym powodem zakazu jest niszczenie więzi rodzinnych przez kazirodztwo. Miłość bratersko-siostrzana czy ojcowsko-córkowska (?) to inny rodzaj miłości niż płciowa miłość erotyczna mężczyzny do kobiety.Cytat:
Zakaz kazirodztwa nie ma racjonalnych powodów poza kulturowymi. Po primo ryzyko wad genetycznych potomstwa jest niewielkie, po drugie jest antykoncepcja, a prawo nie zakazuje posiadania dzieci z takich związków tylko w ogóle seksu, a przecież to bez związku w świecie z antykoncepcją i aborcją.
W Hiszpanii też. Za to w żadnym kraju nie można legalnie z pięciolatką, bo pięciolatka jest uznawana za dziecko niezależnie od kultury.Cytat:
Co do pedofilii to dolna granica wieku też jest różna w zależności od kraju - w Skandynawii to chyba nawet z trzynastolatką legalnie można...
Pedofilia to popęd seksualny do osób mających fizyczne cechy dziecka, człowieka z nierozwiniętymi cechami płciowymi charakterystycznymi dla dorosłych. Ludzie dojrzewają fizycznie w różnym wieku. Jeśli trzynastolatka ma biust, miesiączkuje i ma biodra wyraźnie szersze od talii, to popęd do niej nie jest pedofilią, bo ona ma cechy dojrzałej kobiety. A jeśli czternastolatka jeszcze nie ma biustu, ma stosunek talii do bioder typowy dla dzieci (oraz dla mężczyzn i dla kobiet po menopauzie), to popęd do niej jest pedofilią.
Definicja całkowicie nietrafiona bo niektóre całkiem dorosłe kobiety też nie mają "zbyt kobiecych kształtów", wąska talia, mały biust itp. A wielu mężczyznom się takie też podobają. To co - pedofile :?:Cytat:
Jeśli trzynastolatka ma biust, miesiączkuje i ma biodra wyraźnie szersze od talii, to popęd do niej nie jest pedofilią, bo ona ma cechy dojrzałej kobiety. A jeśli czternastolatka jeszcze nie ma biustu, ma stosunek talii do bioder typowy dla dzieci (oraz dla mężczyzn i dla kobiet po menopauzie), to popęd do niej jest pedofilią.
Zygmunt Freud by się z tym nie zgodził. :lol: Poczytaj co pisał o relacjach matka-syn albo ojciec-córka, przynajmniej tych podświadomych. Jaśnie oświeceni nowocześni zwolennicy nauki, skrajnego liberalizmu i równych praw dla wszelakich odchyłów od normy, zwani przez co niektórych konserwatywnych zacofanych gburów "lemingami", nie będą chyba polemizować z autorytetem naukowym takim jak Zygmunt Freud :?:Cytat:
Zapewne głównym powodem zakazu jest niszczenie więzi rodzinnych przez kazirodztwo. Miłość bratersko-siostrzana czy ojcowsko-córkowska (?) to inny rodzaj miłości niż płciowa miłość erotyczna mężczyzny do kobiety.
Skoro tutaj obrońcy homoseksualizmu wysuwali argument uznania przez naukę homoseksualizmu za zachowanie normalne, to nie będziecie chyba teraz polemizować z naukowymi ustaleniami Zygmunta Freuda i jemu podobnych co do seksualnego podłoża miłości syna do matki i córki do ojca :?:
Znaczy sie ze istnieje duze prawdopodobienstwo ze zaadaptowane dziecko przez zwiazek homo moze stac sie zagrozeniem dla spoleczenstwa gdyz jego nie zaakceptowalo.Oczywiscie wina nalezy obarczyc heteroseksualna czesc populacji :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Jakiez to szczescie ze polskie spoleczenstwo jest tak zacofane mentalnie i z uporem maniaka sie broni przed moralnym progresem plynacym z Zachodu pomimo naciskow postepowych krajowych politykow oraz karierowiczow...Moze dlatego jeszcze nie mamy tutaj drugiej Holandii,Belgii,Francji,Anglii (w sensie kulturowo-spolecznym) i nie grozi nam autoeksterminacja w imie poprawnosci politycznej ;)
Ale Zygmunta Freuda cenię bardziej za inne jego odkrycie naukowe - "Dzieci nie są zwyczajnie złośliwe, one są złe". :lol:
Teoria równie odkrywcza jak ta dowodząca, że heteroseksualizm w żadnym razie nie jest bardziej normalny niż homoseksualizm...
Chyba "moralną progerią". ;)Cytat:
Jakiez to szczescie ze polskie spoleczenstwo jest tak zacofane mentalnie i z uporem maniaka sie broni przed moralnym progresem plynacym z Zachodu
A swoją drogą to niektóre feministki ostatnio uważają, że zachowaniem normalnym jest też dzieciobójstwo i nie powinno się dyskriminować dzieciobójczyń - takich jak np. Katarzyna W. albo matka tego zakatowanego dziecka z Sosnowca - w stosunku do innych matek. Winą za śmierć dziecka Katarzyny W. obarczają społeczeństwo i "presję na macierzyństwo" wywieraną przez społeczeństwo na kobiety, oraz presję anty-antykoncepcyjno-aborcyjną wywieraną przez Kościół Katolicki. "Instynkt macierzyński" zaś podobno nie jest czymś normalnym, według tych feministek taki instynkt w ogóle nie istnieje - miłość do dziecka jest to wg. nich zachowanie w pełni wyuczone i efekt wychowania tych przyszłych matek w społeczeństwie "wywierającym presję na kobiety". Natomiast "w warunkach naturalnych" kobiety podobno nie mają wcale instynktu macierzyńskiego, wręcz przeciwnie zachowują się jak Katarzyna W., gotowe zabić dziecko z powodu "instynktu wolności". Ciekawe teorie.
W końcu aborcja powinna być dozwolona do 5 roku życia dziecka - prawda :?: Wtedy nie byłoby problemów takich jak z Katarzyną W.