Dopiero jak potestuję to zapodam.
Też wróciłem do moda po długiej przerwie. :mrgreen:
Wersja do druku
Dopiero jak potestuję to zapodam.
Też wróciłem do moda po długiej przerwie. :mrgreen:
ale ja wróciłem w ogóle do gry po bardzo długiej przerwie :DD
Oto link: http://87826.file4u.pl/download/4901712 ... e4u.pl.rar
Należy pobrać i zainstalować Megasubmoda II oraz submod muzyczny Wino. link: viewtopic.php?f=367&t=12871
Zebrałem sporo ulepszeń z III i IV w powyższym pakiecie, ale bez zmian skryptów i mapy. Są nowe jednostki dla Polski, oraz nowy balans od Kama2150.
Liczę, że będzie stabilne. Oby.
Potem odpalcie II, zagrajcie kilka tur. Wyłączcie kompa.
Uruchomcie ponownie i wrzućcie w/w Pliki, wszystko nadpisując.
Katalog BellumCrucis6 wrzucamy do mods, po prostu.
Potem usuńcie map.rwm z kampanii Full i Light.
Odpalcie i testujcie.
Na razie mi nie wywaliło w kampanii. Wywaliło mi 1 raz w bitwie, ale bez loga.
W bitwach, czekajcie kilka sekund, nim kliknijcie rozpocznij bitwę.
Gram na ai bitewnym Germanicusa wersja 5.7.
Dorzućcie sobie portrety nowe od Profesora z Dodatków w temacie o Instalce Megasubmodów.
mam dwa pytania:
czy to normalne, ze majac sojusz np z wegrami, 6/10, i proponujac im ujawnienie informacji o kraju w zamian za to samo, nieakceptuja, mowia mi ze sojusz im dluzej niepotrzebny i go zrywaja, po czym w tych samych negocjacjach, gdy po tym zerwaniu proponuje im sojusz z lekkim trybutem akceptuja go (dodam ze po zerwaniu w ich priorytetach pojawia sie przymierze) i stosunki sa juz 7/10? zdarzylo mi sie to tez z niemcami, prowazi to do sytiacj ze potem dostaje w tym samym momencie info ze sojusz zerwany i ze sojusz zawarty. teoche to bezsensu ;-)
mam to ostatnie ai pitera z 27.10.
druga sprawa czy ai bitswne ktore mam po instalacji megasubmoda 2 plus pliki aravena z 6.11 (czyli chyba to alternatywne co ma byc w bc 7.0) jest duzo gorsze od germanicusa i czy instalacja tego drugiego zadziala na kampanie czy trzeba zaczac od nowa?
To pytaj Pitera. W sprawie 1 nie mnie.
Wrzuć jego najnowsze ai z jego tematu + nowy plik od Dyplomacji z postu nr 1 w te,acie Pitera o ai do Bellum.
Po instalacji ai bitewnego Germanicu5. Zainstaluj pliki tego ai z ManualIntegration jak to opisałem w Modach Uzupełniających.
Najpierw zainstaluj ai Germanicus 5.7 do mods. A potem wejdź do katalogu g5 i z niego skopiuj plik z ManualIntegration i wrzuć do Bellum.
Usuwaj map.rwm z Full i Light.
Nowa kampania konieczna.
Czasem się takie rzeczy zdarzają, dodałem swój plik od negocjacji, możesz go sobie dodać.
Aravenie, chyba się trochę namieszało przez ten megasubmod III i IV, zaczekam do BC 7.0 i wtedy się zrobi jakąś instalkę megasubmoda.
Tak, nie ma sensu robić Instalki III i IV.
Wystarczy ta co zrobiłeś dla II + Muza Twoja i moja nakładka.
Niestety Mietek77 nie ma czasu, albo ochoty na dalsze ulepszenie i poprawki. By ocalić stabilność zrobiłem wersję z plików II, III i IV jakie dało się uratować. Są w Instalce Megasubmoda, te pliki.
Widziałem, no i super. Także czekamy na BC 7.0, kilka miesięcy temu pisali coś o gwiazdce, więc kto wie, może niedługo będzie.
Witajcie, mógł by ktoś napisać jak to zainstalować? bo zrobił się leciutki burdel z tymi plikami.. skoro nie należy instalować VI na III i III na II to po co trzymać tam posty? (nawet nie wiem czy dobrze zrozumiałem, zawsze mam problemy z instalacją... może, to dlatego, że nigdy nie ma dokładnie opisane co jak gdzie zainstalować.) W takim razie, czy mógł by ktoś napisać co należy zainstalować, a czego nie? dodam, że zainstalowałem (zapewne źle) i wywala mi przy połowie wskaźnika ładowania kampanii z błędem graficznym (jakiś fatal error graphic).