Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Pamietacie ,t o marsjanskie niebo?Wlaczylem gre teraz i znowu mialem. Poprzestawialem gamma ustawienie i zniknelo. Ciekawe czy wczesniej wystarczylo tam pogiglac i po sprawie. No mam nadzieje,ze gra jest juz grywalna jak Kam pisze:>
P.S. Dzisiaj dostalem cd key do kampanii mp Empire :D Takze nie wiem w co grac;) Chyba po kilku miesiacach go dostalem:)A zaraz chyba dosc zbugowana ta kampa i tak sprobuje.
Dzięki za info o tym modzie Ars Gratia. Dziś testowałem kilka modów bitewnych. Radious Battle, Silven, DubMod i na końcu wspomnianego Ars Gratia. Zawsze ta sama testowa potyczka. 5 oddziałow arwernów przeciw 5 oddziałom legionistów. Legioniści atakowali. Podchodzą pod moje pozycje i nagle szok.... zwalniają, przystają i rzucają 1 pilum, coś mi tu zaczyna nie grać, stoją, rzucają kolejne i ruszają dopiero do ataku, trzymając idealny niemal szyk. Jakbym w inną niż dotychczas grę grał. W końcu ktoś dodał opcję uzycia w dowolnym momencie pilum. Tego mi niesamowicie brakowało. Bezładny atak i rzucenie w biegu pilum oraz niemożność jego uzycia w obronie zniechecało mnie do gry samym Rzymem.
Cytat:
Zamieszczone przez yagen
Siema jak zainstalowac tego moda ars gratia. Mam już ten pliczek sciągnięty, przez mod menagera?
Pewnie już sobie poradziłeś ale jakby ktoś nie wiedział, to po prostu wklejasz rozpakowany plik do folderu data gry. Odpalasz grę, wybierasz menedżera modyfikacji w steamie i juz masz tam mozliwosc wyboru moda.
Poradzilem sobie, zainstalowalem kombinacje KAMA i jest lepiej bitwy trwaja troche dluzej itp. Wzialem Syrakuzy i w ciagu 21 tur podbilem 4 miasta Rzymu prawie bez strat na poziomie trudnym! Troche za latwo choc faktem jest ze na rzym rzucilo sie 5 frakcji:)
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Czekajcie czekajcie... dziś czytałem komentarze na FB, na oficjalnym profilu Total War. I choć mój angielski jest przecięty to większość osób tam pisze że DLC darmowe jest 7 dni. Później zostanie zablokowanie i jak chcemy grać tymi plemionami trzeba będzie zapłacić te 8$.
Jak to jest więc ?
DLC jest dostępne od wczoraj, a wczoraj był 22. Dodaj 7 i masz 29. Jeśli ściągniesz je w tym czasie - to będzie one darmowe. Jeśli nie zdążysz go ściągnąć do tego terminu (nie kupiłeś jeszcze gry lub z innych powodów) to później żeby je pobrać trzeba będzie zapłacić.
Orientuje się ktoś czy jakaś ekipa moderska zamierza znowu wprowadzić moda Warhammer pod rzym 2?
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Tak, wybierz sobie tą wersję która najlepiej Ci odpowiada, tak czy siak wpływa mega pozytywnie na AI, które skupia się wreszcie na wojsku ;) Taki Pont miał dużo szybciej Thorax Pikeman niż ja :D
Cytat:
Zamieszczone przez Martinus123
A jeśli to nie problem, to możesz podać na jakim sprzęcie i w jakiej rozdzielczości grasz?
i7 3.4Ghz, Geforce GTX 560 1024mb, 8gb ram, win 7
Rozdziałka 1920-1080, detale wysokie-ultra. W okolicach 10 tysięcy zaczyna dopiero bitwa zwalniać, natomiast bitwy po 6-7 tysięcy bez żadnych przycinek.
Co do Warhammera, to raczej bym na owego moda nie liczył. Za dużo pracy, biorąc pod uwagę że ludzie mają problemy z robieniem prostych modeli, a co dopiero jakieś szkielety, czy chaos. O mapie nie wspomnę. Nawet jakby coś udało się jednak ruszyć to nie liczyłbym wydania takiego moda wcześniej niż za dobre kilka lat, patrz ile czasu Call of Warhammer był robiony, a to przecież medek 2.
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
DLC jest dostępne od wczoraj, a wczoraj był 22. Dodaj 7 i masz 29. Jeśli ściągniesz je w tym czasie - to będzie one darmowe. Jeśli nie zdążysz go ściągnąć do tego terminu (nie kupiłeś jeszcze gry lub z innych powodów) to później żeby je pobrać trzeba będzie zapłacić.
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem od dnia premiery. DLC już mam, ale czekam na piątkowego patcha.
Źle zrozumiałem. Myślałem że po 29 zablokują tego patcha mimo że mamy go ściągniętego. Ale jak już na stałe będzie, to super.
Cytat:
Zamieszczone przez gogles
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem od dnia premiery. DLC już mam, ale czekam na piątkowego patcha.
Źle zrozumiałem. Myślałem że po 29 zablokują tego patcha mimo że mamy go ściągniętego. Ale jak już na stałe będzie, to super.
To w ten piątek ma wyjśc kolejny patch od CA?Nic niesłychac