Na szczęście jeszcze wiele osób z niego korzysta - pewnie będzie można coś tam w necie jeszcze wygrzebać przydatnego.
Wersja do druku
Na szczęście jeszcze wiele osób z niego korzysta - pewnie będzie można coś tam w necie jeszcze wygrzebać przydatnego.
Panowie i panie, mam problem z mychą! Jakieś 10 miesięcy temu zepsuła mi się wysłużona już myszka (5 lat miała) i zdecydowałem się kupić coś dla "graczy". Wybór padł na Tracera Ghost. Niby nie jest to mysz z najwyższej półki ale nie jestem takim fanatykiem, żeby mysz kosztowała więcej niż bebechy mojego kompa. No i od jakiegoś czasu ta dziadowska mysz doprowadza mnie do szalu... Chodzi o to, że przy normalnym jednym kliknięciu wchodzą 2 kliknięcia. Dzieje się to często, za często. I teraz najdziwniejsze cuda. Reinstalka sterów pomaga... na jakieś 2h potem wraca do "normy". Miałem już wcześniej taki problem, ale tak się złożyło że formatowałem dysk i po formacie mysz działała normalnie. Oczywiście po jakimś miesiącu znowu wróciło do stanu upierdliwości. Co mam zrobić z tym fantem? Dodam, że aktualizacja sterów odpada, z tego względu, że dostępne są tylko jedne z płytki i nic w sumie więcej. Antywirus też nic nie wykrył... Mogę niby zwrócić z gwarancji, tylko nie wiem czy mi uznają bo jak piszę, po świeżym podłączeniu mysz działa, a psuje się po czasie.
PS: trochę żenada, że zwykła biurowa mysz, która przeżyła masę irytujących gier slużyła mi 5 lat, a mysz dla gracza szwankuje mi po kilku miesiącach.
Mam takie do was pytanie bo nigdy w taki sposób gier nie kupowałem. Znalazłem taką ofertę http://allegro.pl/command-conquer-3-...187394363.html
Jest to gift steam gry, cena niby kusząca ale znalazłem kilka wpisów na wielu forach, że różnie z tymi kluczami bywa, mogą pochodzić z lewego źródła za co steam blokuje konta. Polecali patrzeć na komentarze takiego sprzedawcy kluczy, niby tego sprzedawcy ogromna większość to pozytywy. Do tego w tej ofercie podana jest lokalizacja USA więc czy ta gra działałaby u nas? Gdzieś indziej ta sama gra a lokalizacja UK. Ktoś z was robił już takie zakupy? Zastanawiam się ale nie chciałbym się naciąć.
Ja kupowałem gifty na allegro od innego gościa ze Stanów i wszystko śmiga.
Kupowałem jakiś czas temu od niego jakąś grę i jak na razie wszystko jest w porządku. Do tego to jest gift i chyba jest bezpieczniejszy od kodu, bo jest już aktywowany na Steamie. Poza tym wg. regulaminu Steama sprzedawanie giftów jest zabronione, ale kupowanie już nie:D.
@Volomir
Zadam głupie pytanie: a przypadkiem to cudo nie ma jakiegoś "przełączniczka" , klawisza skrótu?? który zmienia pojedynczy klik na podwójny? Albo co gorsza nie używa do tego "gestu myszą".
Cokolwiek to jest: guzik, klawisz skrótu czy gest myszą - wyłącz tę opcję - szukaj w panelu sterowania.
Ja na przykład tak skonfigurowałem mysz że podwójny klik miałem pod bocznym przyciskiem (kciuk).
Oczywiście może być też tak że "mysz myśli i uczy się" czyli po twoim zachowaniu próbuje zgadnąć jak sama ma się skonfigurować. To dopiero zbędne badziewie!! Jeśli tak jest to znajdź i wyłącz.
Nie, raczej nic takiego nie ma. Jedyne przełączniki to przełącznik profili ale mam je tak skonstruowane, że różnią się jedynie dpi. Mogę niby dwuklik przypisać pod jakiś klawisz (bo są 4 klawisze + ten od przełączania profili) ale nie mogę wyłączyć z normalnego klawisza, a trochę nie wyobrażam sobie klikania małym, bocznym klawiszem (kciukiem). Co do uczenia się to odpada - to nie jest nowoczesna mysz :P Poza tym trudno żeby uczyła się dwukliku podczas przeglądania stron w necie, gdzie tego się nie używa. Chyba zostaje mi reklamacja...
@voitek
@Chaak
dzięki za odpowiedź, skuszę się na tego RTSa w takim razie;).
O systemie XP słów kilka:
http://almanzor.salon24.pl/586798,wi...jmniej-do-2019
"...Amerykański przemysł - zapewne zbrojeniowy i też wojsko, które używają Windows XP również dla kontrolowania procesów, się na to nie zgodzili. Wymogli na Microsofcie przedłużenie Windows XP obsługującego przemysłowe operacje aż do roku 2019..."
A to pomocny link:
http://www.dobreprogramy.pl/Chcesz-d...ews,54722.html
Interesujący jest komentarz internauty:
"Przeciętny użytkownik XP miał z poziomu administratora dostęp do całego systemu, win7 ma całe obszary zamknięte - "uzyskaj uprawnienia od trustedinstaler".
Inwigilacyjny charakter win 7 jest oczywisty. Można tu mówić o porozumieniu twórców software - grupie związanej z Microsoftem, obojętnymi i niszowymi ops-ami.
Mówi się, że Gates rzucił Microsoft właśnie z powodu nacisków NSA na "otwartość" systemu dla instytucjonalnych podglądaczy (politycznych i gospodarczych)
Ciekawy myk zrobiła Matsushita (Panasonic) - olała Microsoft i pracuje na bazie linuxa. Japońce doszli do wniosku, że nie ma sensu wynajmować biurowca, w którym jest sejf, do którego drugi komplet kluczy ma właściciel budynku i udostępnia je niektórym na zawołanie. "
Nie wszyscy o tym wiedzą, ale pomysł na coś co my znamy jako internet powstał w umysłach (niespodzianka...;)) ludzi z Pentagonu. "Mamy komputery, ale jak zrobić by przesyłały informacje między sobą.:hmm:" I się zaczęło... .