viewtopic.php?f=367&t=10261 tam poczytaj.
Edit: Grasz na czystym Bellum, jakieś submody? próbowałeś włoski text przywrócić? Piszę to jak mantrę róbcie po kilka savów, co kilka tur ;)
Wersja do druku
viewtopic.php?f=367&t=10261 tam poczytaj.
Edit: Grasz na czystym Bellum, jakieś submody? próbowałeś włoski text przywrócić? Piszę to jak mantrę róbcie po kilka savów, co kilka tur ;)
Czysta wersja. Ogolnie czytalem, ze trzeba to instalowac nie na dysku systemowym. Ostatnio spalil mi sie dysk i dysponuje tylko 100gb na dysku systemowym i tam jest mod. To moze miec na to wplyw?
Dzieki za link musze sprawdzic te metody. Ale to dopiero w srode, moze jutro. Mam nadzieje ze ruszy
Obecnie intensywnie przyglądam się wyjściowym relacjom między państwami. Uważam, że są do poprawienia. Nie może być tak, że Hiszpania wypowiada wojnę Portugali miast walczyć z Maurami. Węgry wypowiadaja wojnę Polsce zamiast Bizancjum z którą zawsze mieli złe stosunki. Państwa te były rywalmi w Chorwacji, Bośni, Serbii. W ogóle w grze nieuwzględnione są bardzo złe stosunki jakie panowały między państwem Noramnów na południu Italii i Sycylji, a Bizancjum. Normanowie podbili południową Italię właśnie od Bizancjum, które nigdy nie wyrzekło się tych zdobyczy. Cały czas przeprowadzali bądź inwazje ( oczywiście w różnej skali ) i grabierze na bizantyjsą część bałkanów.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
W 1155 roku toczyła się wojna między Bizancjum, a Normanami. Grecy wylądowali w Italii i odzyskali już kilak miast np. Bari. Tymczasem w grze cisza o tym jak makiem zasiał.
Reasumując nie podoba mi się, że na początku gry relacje między państwami ( również wojny ) są nieco nijakie. :)
PS. Oczywiście to na początek. :D
Na toggle_fow nie poszlo, probowalem wrzucic wloski tekst ale niestety podczas uruchamiania gry wywala do pulpitu ;/Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Chyba moge sie pozegnac z tym savem ;/
Mietek77 Kumanowie vs Ruś Kijowska np. ogólnie dobry ruch, też myslałem by to zmienic ale ostatecznie nie ruszaałem tych relacji. Tak samo między Turkami a Syrią, nie powinny byc super, oraz niskie między Turlkami a Gruzją.
DonKamillo, mnie Twój save wywala i na polskim i na włoskim text, albo jest uszkodzony save,albo jednak coś wgrałeś do Bellum jakiegoś submoda, zmianę jednostek, cokolwiek? Na przyszłość rób dwa, albo trzy savy pod róznymi nazwami na taej samej kampanii. Usuń plik map.rwm z moda z data/world/maps/campaign/custom i tej kampanii w jaką będziesz grał.
I spróbuj użyć tych trzech programów: viewtopic.php?f=367&t=11404 do poprawy wydajności kompa.
Czysty Bellum jedyne co wgrane to spolszczenie. Ogolnie mod jest na dysku systemowym ale to chyba nie dlatego?
Ale standardowo Araven w kwesti modów zawsze pierwszy do pomocy :) Cóż trzeba chyba odnowa to rozegrać.
Jaki system jak Win7 to napewno mogą byc problemy jak masz go na dysku systemowym. Bugfixera 1.2 wgrałeś?
Vista 64. Ogolnie jak juz pisalem aktualnie mam tylko dysk systemowy gdyz inny dysk poprostu sie spalil...
Ehh tak to jest jak sie wraca po latach do modów... No niestety o bugfixerze zapomnialem... Dzieki za przypomnienie. I jeszcze jedno. Musze rozpaczyc nowa kampanie po instalacji bugfixera?
A co do tego wywalania przy wloskim text to moze jest to spodowane tym, ze w spolszczeniu bodaj byl jeszcze folder world i zostaly spolszczone bodaj nazwy kampanii, opisy itp.
Oczywiście, że musisz nową kampanię po bugfixerze. To jego brak odpowiada za błąd zapisu prawdopodobnie.
Usuniecie pliku map.rwm rozwalilo mi kampanie :o
Ogolnie gra nie chce ladowac mapy kampani i caly czas stoi w menu wyboru frakcji.
Moze ktos wrzucic plik map.rwm? Czy moze ten plik jest taki sam dla kazdej kampanii? Jesli tak to nie ma problemu bo sobie poprostu go skopiuje z innej kampanii.