ja dopiero co instalowalem, najpierw bc 6.3, potem bugfixer, ta instalka submoda II, potem oba patche do niego a potem pliki aravena z 6.11.2013. dziala.
Wersja do druku
ja dopiero co instalowalem, najpierw bc 6.3, potem bugfixer, ta instalka submoda II, potem oba patche do niego a potem pliki aravena z 6.11.2013. dziala.
viewtopic.php?f=367&t=12871
Tu masz opis, co i jak zainstalować. Czytaj kilka ostatnich postów.
Dograł Ktoś na pakiecie z 06.11.2013 i poprawkach z 12.11.2013 z Instalki Megasubmoda dalej jak do 121 tury?
Ponawiam pytanie Ktoś gra na Megasubmodzie z 06.11.2013 i poprawkach z 12.11.2013?
Jak stabilność.
Kim gracie, jaka kampania, która tura?
U mnie 26 tura, gram Polską... stabilność? czasami gdy chcę wejść w bitwę wywala napotka, a reszta bez problemów.
Złożę swój raport :)
Gram na megasubmodzie wersja IV, rozegrałem kampanie Norwegami (120 tur), Polska (ok 80) Jerozolima(80) i aktualna kampania francuzami (50).
Jedyne crashe jakie miałem to kilkakrotnie w bitwach po kliknięciu na doradce ale to raczej wina AI (germanicus) natomiast na mapie kampanii ani razu nie wywaliło także myślę że wszystko jest okej.
Mam tylko mały kosmetyczny "błąd", to miasto które zostało dodane w Europie środkowo-wschodniej, namiestnik w nim dostaje tytuł dla włoskiego miasta.
Pozdrawiam
Ja Polską na Megasubmodzie 4 dograłem do blisko 300 tur.
I wracam do IV, bo niestety w pakiecie jaki dałem 06.11.2013 jest bug na 121 turze, nie umiem go znaleźć, ani naprawić.
4 jest stabilna i gorąco polecam ją każdemu !
Róbcie kilka savów co kilka tur, zmieniając nazwy.
Czasem coś wywali, ale jest stabilnie dość.
Dziś w temacie Instalki dałem poprawki i fix do Megasubmoda IV z 20.11.2013.
Radzę zainstalować.
czy wymaga nowej gry , czy działa na starych save' ach ? aa znalazłem nowa kampania potrzebna..Cytat:
Zamieszczone przez Araven
--- a tak z innej bani - nie mogę rozgryźć tej dyplomacji .. Pitera -
gram France - z racji nie posłuchania się boskiego Papieża ekskomunika i wojna praktycznie z kazdym sąsiadem. Próbuje poprawić stosunki , trybut , cokolwiek - niestety nawet jak mam b.hojny to nie akceptują rozejmu... mało tego z Pizie podarowałem jedną prowincję - stosunki skoczyły 10/10 i dalej nie mogę zawrzeć pokoju ... ? coś nie tak , czy ta dyplomacja taka podkręcona...?
gram na poz. h/h
Zależy kim grasz.
Dyplomacja ma ciekawe zagrania, np. ostatnio po wymianie praw handlowych, w drugiej propozycji daję im np. 200 bizantów i pytam co oferuję, Często ai proponuje sojusz mi, albo za kasę, albo za darmo. To tańsze niż dawanie im legendy mapy i trybutów.
Ogólnie ai 3.7 i Dyplomacja dobra jest.