Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Tak, wybierz sobie tą wersję która najlepiej Ci odpowiada, tak czy siak wpływa mega pozytywnie na AI, które skupia się wreszcie na wojsku ;) Taki Pont miał dużo szybciej Thorax Pikeman niż ja :D
Rozumiem ,że Ty grasz na tej pierwszej wersji bez jedzenia i brudu ? Troszkę to spłaszcza rozgrywkę moim zdaniem,ale wypróbuję.
Mam 2 pytania.
1. Ile trzeba podbić prowincji by wreszcie mieć większą liczbę generałów ?
2. Czy warto kupić Greek States Culture Pack?
Jeśli nie napaliłeś się na konkretne państewko np. Spartę, to lepiej poczekać na świąteczną promocje.
Masz w panelu swojej nacji. Ten centralny z godłem. Masz tam pokazany rozwój swojego imperium. Pionowe kreski to miejsca przeskoku, po ich minięciu zwiększa się liczba edyktów i agentów.
Cytat:
Zamieszczone przez badolf4
Cytat:
Zamieszczone przez gogles
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
DLC jest dostępne od wczoraj, a wczoraj był 22. Dodaj 7 i masz 29. Jeśli ściągniesz je w tym czasie - to będzie one darmowe. Jeśli nie zdążysz go ściągnąć do tego terminu (nie kupiłeś jeszcze gry lub z innych powodów) to później żeby je pobrać trzeba będzie zapłacić.
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem od dnia premiery. DLC już mam, ale czekam na piątkowego patcha.
Źle zrozumiałem. Myślałem że po 29 zablokują tego patcha mimo że mamy go ściągniętego. Ale jak już na stałe będzie, to super.
To w ten piątek ma wyjśc kolejny patch od CA?Nic niesłychac
Co piątek wychodzą patche :) Więc przypuszczam że wieczorem się coś pobierze. Możliwe że znowu będzie to w formie beta ;)
Jak oceniacie realizm ???
Bo dla mnie na minus są jednostki rzymu i to że nie można stworzyć legionu takiego jak był ....
Pogralem iles tur na najnowszym patchu i nie widze zauwazalnych zmian. A tak swoja droga, to dla mnie wiekszosc jednostek w Romie(w sumie ,to bolaczka calej serii)wyglada jakby robiona na kolanie i bez pasji. Na zdjeciach jak i jakichs tam grafikach roznych te jednostki wygladaja szczegolowo i "prawdziwie".Jak wojownicy prawdziwi a w grze jacys kolorowi hipsterzy. Ubrani glownie w pizamy , fikusne czapusie,kolorowe dopiero co z pralki wyjete. Jakby nie dzidy i tarcze, to mozna pomyslec,ze to jacys kupcy. Nie chce mi sie nawet ich ogladac w przyblizeniu.
Czekaj, przecież Dota to jest Moba a takie gry trzeba odświeżać, na dodatek jest w fazie beta (mówię o 2). Gdyby tych "łatek" nie wprowadzali to gra by się po jakimś czasie znudziła tak samo zresztą jak LoL.
Natomiast jak kupujesz coś takiego jak R2 to oczekujesz ( przynajmniej ja ) gry, w którą da się pograć już w dniu premiery a nie dopiero po paru "łatkach". Czyli deweloperzy powinni się już wstydzić za wypuszczenie świetnej gry ale niedopracowanej.
KAM ty masz wersje moda na brak jedzenia i brudu? Rozumiem, że radious ekonomy nie masz w "najlepszej paczce" ? Trochę lipa z tym AI ars gratia, że nie jest kompatybilne z nowymi jednostkami od radiousa, bo akurat gram partią, a ona dostała dużo piechoty i będzie trochę łatwiej i sam nie wiem czy kontynuować kampanię czy grać od nowa tym AI co polecasz. Taki jestem niezdecydowany ^^.