Rozumiem, że szarża konnicą w miastach nie istnieje, niezależnie od tego ile mam miejsca?
Wersja do druku
Rozumiem, że szarża konnicą w miastach nie istnieje, niezależnie od tego ile mam miejsca?
Jak jest przestrzeń to istnieje, czemu nie. Ja najbardziej lubię Gazę - cytadelę, jest mnóstwo miejsca
Grost
Wiem, czepiam się,ale Gaza to nie jest jedyna cytadela w grze :PCytat:
Ja najbardziej lubię Gazę - cytadelę, jest mnóstwo miejsca
A co do szarży, to czasami da się na rynku w mieście, albo na wolnej przestrzeni między murami w fortecy/cytadeli.
Nie chodzi, że Gaza jest jedyną cytadelą, tylko że najbardziej ją lubię, za przestrzenie właśnie
Pytam z ciekawości, bo i dla mnie nie powinno być problemów, jeżeli jest dostatecznie dużo miejsca. A tu nie wyciągnęli kopii ;). Muszę widocznie jeszcze więcej poćwiczyć.
1. Idę dwoma armiami na przeciwnika. Da się wyłączyć sterowanie przez komputer armią wspomagającą? Kretyn wleciał do fortu przeciwnika wszystkimi jednostkami, kusznikami zablokował wejście tak, że nie mogłem przejść ;/. Rzeź... strata generała, nie mogłem dosyłać posiłków, blokowali mi uliczki itp.
2. Czy jak nie mam następcy tronu to gra się kończy? Mam Króla w wieku 40 lat i jego syna w wieku 47. Jak syn umrze ze starości (adoptowali w tamtych czasach starszych od siebie?) a króla mi zabiją, to kończę grę? Czy tytuł przypada któremuś z braci króla bądź innemu synowi? Przypuszczam że ta ostatnia opcja, ale nie jestem pewien. Dzięki z góry :)
Ad. 1
Możesz sterować max 20 jednostkami. Jeśli w czasie bitwy zaznaczasz kierowania AI - efekt opisałeś. Jeśli jest więcej niż 20 jednostek a zaznaczysz sterowanie ręczne to jednostek będzie 20 a następne pojawią się gdy któraś się wycofa lub zginie
Ad. 2
Masz tylko jednego gienka?
Zawsze jest król i następca tronu. Chyba, że masz jednego gienka (króla).
Frakcja ginie jak wybijesz im wszystkich gienków lub zajmiesz wszystkie osady.
A z dziedziczeniem jest taki misz-masz, że tołku nie dojdziesz. Kiedyś próbowałem rozgryźć, ale zrezygnowałem. Są mody, gdzie można dsamemu wybrać następcę tronu
Okej :)
A co jest nie tak z rycerzami feudalnymi? Wszędzie pisze, że to nie udana jednostka, a ja nie widzę zastrzeżeń :P
Da się jakoś dopakować husarię?
Spróbowałem sam - wybrałem unpack_all, znalazłem odpowiedni plik z jednostkami, wyszukałem co jaka cyferka oznacza i dodałem husarzom coś-niecoś.
Ponadto wykreśliłem ich u Węgrów (chciałem mieć monopol na tę konnicę).
Opalam grę (swojego sejwa), gram, wszystko działa jak należy, aż przyszła pierwsza bitwa i podczas ładowania się jej wyrzuciło mnie do Windowsa. I tak kilka razy. Przed odpakowanie plików gry wszystko działało elegancko.
edyta.
Każdy ma tak, że po pewnym czasie walczy ze wszystkimi sąsiadami? Wkurza mnie taka sytuacja, zaczynałem kilka razy od nowa i zawsze to samo. Bez sensu. Co rusz nowa wojna.
A i nie da się dogadać w sprawie pokoju. Szczególnie z HRE - zabieram im 2 prowincje, wysyłam dyplomatę proponując zwrot miast - nie chcą. 3 prowincje - to samo. Dodaje 40 000 hajsów - w życiu.
Błąd jakiś? Gram na patchach 1.2 i 1.3
Przekopiuj mi wpisy w plikach dotyczące tych husarzy, pewnie popełniłeś jakiś błąd.
I to nie jest husaria tylko zwykli lekkozbrojni husarze późnośredniowieczni ;)