To zainstaluj bugfixera ponownie. Plik map.rwm zawsze się odtwarza po usunięciu.
Wersja do druku
To zainstaluj bugfixera ponownie. Plik map.rwm zawsze się odtwarza po usunięciu.
W sumie skopiowalem plik map.rwm z innej kampani i smiga. Ten plik wyswietla mape czy cos?
Nie ten plik zawiera różne dane, o mapie też. Nie wiem czy to dobry pomysł garc na map.rwm z innej kampanii, ale pograj może będzie ok.
Smutki, smuteczki. Gram Gruzją ze zmienionym descr_faction_standing (7 strona submodów) i w 30 turze zaatakowali mnie Turcy, odparłem jedną pełną armię, idą dwie następne, a teraz w 35 jeszcze Połowcy się napatoczyli.
Walcz jak na dzielnego Władcę Gruzji przystało. Nie poddawaj się.
Edit: Ja też gram na tym pliku.
Próbuję :D
Aravenie, może wiesz, na jakiej zasadzie działa złodziej? Zrekrutowałem jednego, wysłałem do Bagdadu i tak siedzi od ponad 10 tur bez żadnego efektu. Swoją drogą, podział agentów na 2 osobne typy, zależne od miejsca wyszkolenia to kapitalny pomysł.
Złodziej może wykradać obcym imperiom technologie, poczytaj więcej w poradnikach do Bellum.
Mam pytanie co dawało opactwo jako gildia? Ciągle mi wyskakuje w Ołomuńcu do wybudowania, ale tak naprawdę nie ma opisanych przymiotów...
Sprawdź w export_descr_buildings w katalogu głównym moda, niektóre dają bonus do handlu, lub rolnictwa albo nawrócenia. Szczegóły w pliku.
więc może się to komuś tez przydać:
franciszkanie: +1 do religii oraz do szczęścia
kluniacy: +1 do religii oraz do prawości
karmelici: +2 do religii
cystersi: +3 do rolnictwa, +1 do religii
dominikanie: obniżka ponownego szkolenia i +1 do religii
benedyktyni: +1 do przychodu z handlu, +1 do religii