Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Cytat:
drugiej propozycji daję im np. 200 bizantów i pytam co oferuję, Często ai proponuje sojusz mi, albo za kasę, albo za darmo
? nie bardzo rozumiem ? czyli ze jak wysuwam ofertę i sprawdzam co w zamian oferują ? :roll: :?:
wgrałem nowego fixa, zaczynam krzyżowcami i .... nawet praw handlowych nie chcą wymieniać :evil: :evil: ? z racji tego żem ja bogobojny krzyżowiec?
trybut - poprzedni np zaczynałem od 200 na ture relacje wzrastały o 1 , potem podbijałem 300-400 -tp aż mialem relacje 6-7 i łapałem sojusze . na dyplomacji pitera rozumiem , że tak nie ma i nie można przewidziec reakcji ??
daje nawet po 2 do 5 k i relacje się nie zmieniają choć np kraj biedny ... będąc biedakiem byłbym wdzięczny za każdy talar a tutaj ... nic.
Dokładnie daję im 200 i pytam co oni na to.
Spróbuj tak, może wymienią prawa handlowe.
Niekiedy ai nie chce dac praw, zwykle jak dana frakcja ma za warunek zwycięstwa zniszczenie Twojej.
ten blad 121 tury jest pewny? jestem w okolicy 90 to moze nie bede tracil czasu na granie skoro ma wywalac tylko zaczne od nowa..
Raczej pewny. Miałem go i w Full i Light i nie tylko ja.
Zagraj na Megasubmodzie IV + fix.
czyli zeby teraz na to co mam to wystarczy wgrac 4 i fix czy mam wszystko usuwac i od nowa bo sie troche gubie w tym zamieszaniu..
no i skoro od nowa to pytania dwa ; na jakim poziomie kampanii grac zeby bitwy byly jakos wymagajace a dyplomacja sensowna? oraz jakie ai bitewne jest najlepsze?
Najlepiej wgraj od nowa, masz 7 punktów w Instalce co i jak Instalować.
Ai bitewne Germanicu5.7 jest najlepsze, też nie Napoleon. Ale dobre.
AI bitewne wgraj na samym końcu. Zainstaluj je w mods. Potem wejdź w mods w katalog g5 potem w Manual Integration skopiuj oba katalogi i wrzuć je do głównego Bellum i nadpisz. I będziesz miał to ai bitewne.
dzieki, a co do poziomu trudnosci kampanii?
Graj na H/H.
Na razie graj Fuks na IV.
Nie powiedziałem ostatniego słowa z Megasubmodem. Walczę.
Jeśli chodzi o ai pitera to polecam bitwy VH i kampania H, odrobinę trudniejsza od medium, ale nie do przesady. Gram Jerozolimą, około 100 tura, jest ciekawie, przeciwnicy nie boją się atakować dużo silniejszych sąsiadów, dyplomację da się sensownie prowadzić.
Natomiast kampania VH/VH to istny hardkor, do 15 tury spokojnie wojna na 3-4 fronty z Turcją, Syrią i Egiptem, a o jakiejkolwiek dyplomacji można zapomnieć gdyż łamią sojusze przy 10/10 :/
Może i racja na kampanii VH dyplomację się gorzej prowadzi, mówisz na Hard ok było nawet Jerozolimą? Grasz na 3.7 Pitera i jego nowej dyplomacji?
Jaki Megasubmod ???