Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Te jednostki Radiousa to jakiś żart z tego co widziałem. Partia w vanilli ma mało piechoty? Co z tego, że jest nacją wybitnie skupioną na konnicy, dowalmy jej 10 nowych jednostek elitarnej piechoty, z których 90% to perscy nieśmiertelni, którzy chyba wsiedli w machinę czasu. Ludzie narzekają na niehistoryczność Romka, ale Radious swoje jednostki to chyba z filmów fantasy bierze...
Nowy a Ty sie zastanow nad tym co wypisujesz. Naduzywajac slow durny , glupi sam od nich polegles;) A czekaj sobie do przyszlego roku(na poprawki). Twoja sprawa :D Oczywiscie,ze CA powinno sie zapasc ze wstydu. I w sumie dlatego mamy darmowe DLC teraz zeby nas udobruchac.
P.S. A tak swoja droga, to jesli CA zapewnialo,ze niewiadomo jakim cudem bedzie Rome 2. Szczegolnie AI bedzie,ze hoho. Mase recenzji rowniez o tym zapewnialo itp. A wiemy,ze to sie okazalo po prostu klamstwem. I teraz wprowadzili juz 5 patch. Kazdy patch poprawia mase rzeczy(tak oni pisza).Chyba nawet wiecej niz zgloszono bugow. To gdzie te zmiany skoro po 5 patchu AI nadal lezy i gra nie zmienila swojego oblicza na te co zapowiadali. Moze po prostu znowu klamstwo,ze tyle poprawiaja?
Zreszta jakis niby spec od programowania na jakism forum sie wypowiedzial,ze poprawic Rome 2 sie nie da bo tyle roboty przy nim,ze nowa gre lepiej zrobic. Co pewnie bedzie mialo miejsce jak np. z Empire/Napoleonem moze?
Cytat:
Te jednostki Radiousa to jakiś żart z tego co widziałem. Partia w vanilli ma mało piechoty? Co z tego, że jest nacją wybitnie skupioną na konnicy, dowalmy jej 10 nowych jednostek elitarnej piechoty, z których 90% to perscy nieśmiertelni, którzy chyba wsiedli w machinę czasu. Ludzie narzekają na niehistoryczność Romka, ale Radious swoje jednostki to chyba z filmów fantasy bierze...
Patrząc na jego pierwszy pakiet jednostek w tym Rzymian zdrowo się uśmiałem :D . Gość chyba zapomniał, że o ile w Shogunie można było popuścić wodze fantazji to już w takim Rzymie należałoby z tym uważać. Zresztą, na historyczne mody trzeba troszkę poczekać. Ja dałem sobie spokój z jego psełdohistorycznymi dziełami, w tej chwili jest tyle innych modów z bardzie historycznymi jednostkami, że mamy spory wybór.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Nowy a Ty sie zastanow nad tym co wypisujesz. Naduzywajac slow durny , glupi sam od nich polegles;) A czekaj sobie do przyszlego roku(na poprawki). Twoja sprawa :D Oczywiscie,ze CA powinno sie zapasc ze wstydu. I w sumie dlatego mamy darmowe DLC teraz zeby nas udobruchac.
P.S. A tak swoja droga, to jesli CA zapewnialo,ze niewiadomo jakim cudem bedzie Rome 2. Szczegolnie AI bedzie,ze hoho. Mase recenzji rowniez o tym zapewnialo itp. A wiemy,ze to sie okazalo po prostu klamstwem. I teraz wprowadzili juz 5 patch. Kazdy patch poprawia mase rzeczy(tak oni pisza).Chyba nawet wiecej niz zgloszono bugow. To gdzie te zmiany skoro po 5 patchu AI nadal lezy i gra nie zmienila swojego oblicza na te co zapowiadali. Moze po prostu znowu klamstwo,ze tyle poprawiaja?
Zreszta jakis niby spec od programowania na jakism forum sie wypowiedzial,ze poprawic Rome 2 sie nie da bo tyle roboty przy nim,ze nowa gre lepiej zrobic. Co pewnie bedzie mialo miejsce jak np. z Empire/Napoleonem moze?
dokładnie, tak jak ze słynnym AI oblężniczym, wszędzie piszą, że trzeba to "naprawić", tylko jak naprawić coś co nigdy nie istniało? minęły dwa miesiące, a nadal nic nie jest w tej kwestii zrobione - wniosek jest prosty albo robią to AI od zera, albo położyli lachę czekając wzorem shoguna2(tam jak wiadomo też się podpala bramy i sic! wspina po murach) aż ludzie się przyzwyczają i zaczną dostrzegać inne plusy.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Uznaję to za obrazę.
Nie użyłem ani razu słowa "durny" w mych postach na poprzedniej stronie i użyłem raz słowo "głupie". Dokładniej "głupie myślenie" w sensie że złe, niewłaściwe jeżeli nie rozumiesz.
ctrl+f prześwietliłem poprzednią stronę. Nie mam pojęcia o jakim nadużywaniu piszesz. Czytasz ze zrozumieniem?
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Dokładnie :) Niby krąży kilka podobnych modów, ale tak naprawdę nic nie zmieniają lub dodają swoje odchyły, a ten faktycznie poprawia rozgrywkę :)
Pytania do was, czy u was po nowym patchu AI zaczęło dawać logiczne oferty, czyli np: PŁACI graczowi za umowy handlowe i PONy? Lub czy u was piechota wroga używa wreszcie wszystkich dostępnych formacji jak falanga hoplitów, zwykła, czy ściana tarcz? Oraz czy u was też AI wreszcie robi logiczne armie, czyli prawie nie ma w nich strzelców, jest masa ciężkiej piechoty i jazdy? Natomiast samo AI atakuje tylko jak może wygrać, czyli nie walczy się z 8-10 oddziałowymi stackami, tylko 2-3 armiami łącznie liczącymi po 5-6 tysięcy?
Takie rzeczy to i bez modów się dzieją.
Szkoda że AI w oblężeniu nie potrafi drabin używać, gdzie teraz dostaje się 4 sztuki bez konieczności ich budowania. Nie byłem nawet zaskoczony(gdyż widziałem już statek lądowy płynący pod glebą pod kątem ~60stopni :D) gdy po podjechaniu drabinami pod mury AI zdecydowało że pójdzie masowo szturmować bramę pochodniami ;)
Na TWC znalazłm ciekawą koncepcję UI http://www.twcenter.net/forums/showt...ign-Concepts))
Moim zdaniem, gdyby to bardziej doszlifować, byłaby to ciekawa alternatywa dla tego co mamy obecnie w grze.
Przecież to jest wspaniałe. Gdyby ktoś dałby mi wybór między tym, a tworem CA to nie zastanawiałbym się ani chwili. Szkoda, że CA czegoś takiego nie zrobi, jak zwykle możemy liczyć tylko na mody.
Cytat:
Uznaję to za obrazę.
Nie użyłem ani razu słowa "durny" w mych postach na poprzedniej stronie i użyłem raz słowo "głupie". Dokładniej "głupie myślenie" w sensie że złe, niewłaściwe jeżeli nie rozumiesz.
ctrl+f prześwietliłem poprzednią stronę. Nie mam pojęcia o jakim nadużywaniu piszesz. Czytasz ze zrozumieniem?
No pewnie userowie tez uznali, to za obraze(tylko olali Twoj post a ja nie) gdy ich nazwales jak nazwales;
Cytat:
a durne zdania użytkowników forum powyżej na temat tego fixa i ich lenistwo/brak ogarnięcia
. O naduzywaniu wojowniczego jezyka. Wiadomo,ze gra jest zabugowana a Ty walczysz niewiadomo o co. Obudzil sie ostatni obronca Romka ;)
P.S. No fajnie wyglada ten senat,klimatycznie. Nie gralem Rzymem. Nie ma takiego w podstawce?W sumie mam wrazenie,ze tworcy gry zyja w inny swiecie. W swiecie Buga;)Tyle lat prowadza serie a ciagle te same bledy powtarzaja. Jakby po kazdej czesci mieli zanik pamieci i zapominali , to czego sie nauczyli;)
Adi, nowy2142 - chcecie sobie podyskutować o swoich zachowaniach to paszoł won do skrzynek i prywatnych wiadomości, między sobą odbijajcie te piłeczki zamiast zbierać sobie na ostrzeżenia.
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Przecież to jest wspaniałe. Gdyby ktoś dałby mi wybór między tym, a tworem CA to nie zastanawiałbym się ani chwili. Szkoda, że CA czegoś takiego nie zrobi, jak zwykle możemy liczyć tylko na mody.
Przecież to jest żywcem zerżnięte z Shoguna 2. Więc z 'tworu CA'. Tylko teksturka zmieniona, nawet ikony są z części o samurajach.