możecie podać jakieś ciekawe submody pod dei ,aha i czy wojny domowej da się uniknąć jak tak to jak ? czy to że oszczepnicy nie rzucają oszczepami to jest błąd w grze czy wina mojego sprzętu ?
czy zmiany będą mi działać na savach z wersji 0.82 ?
Wersja do druku
możecie podać jakieś ciekawe submody pod dei ,aha i czy wojny domowej da się uniknąć jak tak to jak ? czy to że oszczepnicy nie rzucają oszczepami to jest błąd w grze czy wina mojego sprzętu ?
czy zmiany będą mi działać na savach z wersji 0.82 ?
Submodów pod DeI jest cała masa, na TW Center jest założony dla nich osobny temat, jeżeli znasz j. ang. będziesz mógł w pełni z nich skorzystać.
Wojna domowa... Wałkuję ten temat niemal od początku strony, jedni są jej zwolennikami, inni jej nienawidzą, szukałem wielu rozwiązań żeby jej uniknąć i jak dotą mi się nie udało. Ostatnio znalazłem na steamtaki submod:
"Civil War Mod"
Makes civil war factions available for custom battle.
I wanted this already from the beginning, and the all factions playable mod had it for a limited time, but due to graphical issues they removed this feature again.
I wanted to make this mod for a long time already, but I didn't find out how I made factions playable for custom battle.
Known Bugs:
Senate Loyalists unit cards do not pick up faction colors. At this moment I don't have a clue what causes this, so if anyone finds out please let me know.
If you find more bugs, please let me know too.
Not compatible with all factions playable mod (Graphical issues, hm)
Evil DLC factions included, I guess they'll tell me if I need to remove them.
Nie znamj ednak angielskiego a po translatorze wychodzą często takie głupoty, że...
W wersjach poprzednich DeI (ostatnią dopiero rozgrywam) wojnę domową miałem zawsze po osiągnięciu max. paska rozwoju imperium. prowadziłem b. zrównoważoną politykę wew., pilnowałem ambitnych generaółów i wszystko do zdawało egzamin ale tylko do przedostatniego stadium rozwoju imperium. potem - bachI i wysyp. spam, jak zwał tak zwał ale ilośc armii i flot które pojawiały się w najmniej dogodnych dla mnie miejscach była ....
Gdybyś śledził wątek znalazłbyś odpowiedzi na swoje pytania, ston jest jednak coraz więcej a cierpliwych coraz mniej. Może pora założyć osobny podtemat z wojną domową lub najczęsciej zadawanymi pytaniami dotyczącymi DeI.
Nie pisz też posta pod postem bo spamujesz wątek i jest jeszcze mniej przejrzystty. Jeżeli znajdziesz rozwiązanie na wojnę domową w DeI to podziel się nim na forum, my też coś powinniśmy wnosić w rozwój moda luch choć uprzyjemnienie rozgrywki. Zobacz sobie wątek 0 modach uprzyjemniających rozgrykę, przejrzyj warsztat na steam, jeżeli znasz ang. będziesz miał wszystko na widelcu, ja nie znam ale jakoś z mozołem znajduję interesujące mnie submody.
Rozgrywka jest świetna z submodami:
-bullgod - ikony jednostek
-mod na ograniczenie działań agentów
-nielimitowana ilość edyktów
- ikony bullgoda na drzewo rozwoju techno;ogii
-zmiana flag dla Rzymu
- i ten którego ciągle szukam - likwidacja lub ulogicznienie wojny domowej.
Gdyby ta wojna nie polegałą tylko na katastrofalnym spanie jednostek i miałą w sobie odrobinę finezji byłaby porządanym autrakcyjnieniem gry, obecnie jest gwoździm dla rozgrywki choć dodam, żę jest to moje zdanie.
Edit: Możę ktoś przetłumaczy opis tego submoda? Przynajmnie własnymi skrótowymi zdaniami.
może mi ktoś powiedziec o co chodzi wziąłem kampanie na trudnym zaczalem pierwsza bitwa z liguria normalnie a juz w kolejnej z insurbami jednostki jakoś tak ida w zwolnionym tempie a i nie widze jakie wrog ma poszczegolne oddzialy czy ciężką piechote czy średnią pisze tylko gorliwy i tyle wtf :(
Witam wszystkich na forum.
Jestem nowy na forum i potrzebuje waszej skromnej pomocy.
W związku z tym że uczyłem się tylko niemieckiego i rosyjskiego mam problemy z angielskim. Szukałem już dziś bardzo długo i nici z tego a mianowicie.
Chciałbym aby ktoś był tak miły i podał mi link do sub-moda na nielimitowaną ilość edyktów pod najnowszą wersje.
I znalazłem taki mod który zmienie ilość tur na rok, dokładnie 12 i 8 na rok i chciałem zapytać czy będa one kolidować z Dei?
Oto link to tematu na TW-center: http://www.twcenter.net/forums/showt...r-Year-Options
Nie będą kolidować, ponieważ są autorstwa jednego z twórców DeI :)
Natomiast mod na edykty i agentów znajduje się tutaj:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... and-Agents
Mamy do wyboru trzy opcje, pierwsza to edykty, druga to agenci, trzecia to obie te rzeczy razem.
Do powyższych spraw, wojny domowej da się uniknąć, w każdym razie wielu osobom na TWC się to udało. Co do oszczepników to trzeba się upewnić, że na drodze nie ma żadnych sojuszników oraz wyłączyć i tak kiepski tryb potyczki.
No i jest problem ponieważ pobrałem, wrzuciłem do Data, zaznaczyłem w "warsztacie" i nadal nic, włączyłem Rzym i nie działa...
Upewniłem się Seleucydami i też nic...
Tak się ostatnio zastanawiałem, że fajnie byłoby, gdyby po pokonaniu jakiegoś plemienia galijskiego, lub germańskiego, plemię to mogło się odrodzić w nastepnej turze w postaci powiedzmy wędrownej hordy( 3-4 pełnych amii, więcej nie, bo spora część graczy pewnie by sobie z tym nie poradziła :lol: ) szukającej nowego terytorium.
Co do ciągle narzekających na wojnę domowa to ciągle ich nie rozumiem. Wojny można uniknąć, jak pisał KAM, sam poświadczam własnym doświadczeniem, a jeśli już wybuchnie , to na ostatnim poziomie trudności , gdy najczęściej jesteśmy tak potężni że nikt na dłuższą metę nam nie zagrozi. No chyba że jesteśmy kompletnym fajtłapą nie radzącym sobie z grą, ale wtedy pewnie nie doszlibyśmy pewnie do ostatniego poziomu imperium :lol:
Pobierz mod manager z TWC i umieść przed DeI ,a nie puszczaj przez to badziewie dostarczone przez CA.Cytat:
No i jest problem ponieważ pobrałem, wrzuciłem do Data, zaznaczyłem w "warsztacie" i nadal nic, włączyłem Rzym i nie działa...
Upewniłem się Seleucydami i też nic...
dei też przez Mod manager puszczać?
Zdecydowanie tak. Pobierz wersje z ich strony http://www.twcenter.net/forums/showthre ... d-04-04-14), a nie przez Steam. Jest ona częściej aktualizowana niż ta przez Steam i sam decydujesz kiedy wgrywasz nową wersję.
KAM możesz mi powiedziec co to za opcja w oddziałach arena marsz bo wciskam to i nie za bardzo wiem po co to jest :)
mógłby ktos założyć jakiś temat w DEI odnośnie pytań dotyczacych rozgrywki błedów jakie gracze spotykaja i ogólnie zeby mozna było sie czegos zapytac bo tutaj jak sie cos spytasz to zaraz cie hejtują
mógłby ktoś podać link do tego mod managera z total war center