Cytat:
Zamieszczone przez voitek
No dobra ale kolega mial na mysli,ze nie ma tego w Romku 2. Wiadomo,ze zaden moder nie zrobi czegos nowego bo to bylaby nowa gra i moglby sobie ja sprzedac jako swoja gre;)
Wersja do druku
Cytat:
No dobra ale kolega mial na mysli,ze nie ma tego w Romku 2. Wiadomo,ze zaden moder nie zrobi czegos nowego bo to bylaby nowa gra i moglby sobie ja sprzedac jako swoja gre;)
Przez "twór CA" (co chyba oczywiste) mam na myśli ich najnowsze, żałosne i paskudne UI które widzimy w TW:R2.Cytat:
Fakt, że w oryginale zrobione przez CA nic nie zmienia, bo i tak nie ma szans, by przenieśli to do Romka.
Pisałem jakiś czas temu o problemie nagłego zablokowania możliwości toczenia osobiście bitew w trakcie kampanii. Nikt mi wtedy nie odpisał, pomyślałem sobie - zapewne to wina patcha (gra się zaktualizowała o ile mnie pamięć nie myli z patcha 3 do 4). Przerwałem więc grę Egiptem i nie byłem zadowolony z tego powodu bo naprawdę mi fajnie szło a rozgrywka przyniosła sporo frajdy.
Ale nic to.
Zacząłem więc nową kampanie, padło na Arwernów. Gram sobie gram i co nagle widzę - http://i.imgur.com/pARCqXF.jpg bitwy rozgrywane osobiście - wyłączone... po czym spadłem z krzesła.
Problem ten w przypadku Arwernów i Egiptu wyskoczył mniej więcej po takim samym czasie ok. roku 101 p.n.e.
Rzymem zaraz po premierze grałem jeszcze dłużej, także absolutną większość bitew rozgrywałem automatycznie a mimo to nic mi się nie zablokowało.
Skąd takie coś w ogóle się bierze? W opcjach nic kompletnie nie zmieniałem bo i przecież nie ma takiej możliwości żeby wyłączyć bitwy rozgrywane samodzielnie. Dodam tylko że 90% bitew rozgrywam automatycznie. Czyżby komputer po jakimś czasie uznawał, że nie będę do końca kampanii osobiście rozgrywał już żadnej bitwy? :lol:
Spotkał się już ktoś osobiście z takim problem? A może jakiś user widział podobne problemy na TWC? Bardzo proszę o pomoc.
W tym momencie zaczęcie kampanii jakąkolwiek frakcją traci sens jeśli ta sytuacja ma się pojawić ponownie... :|
Pogrzebałem w internetach za Ciebie, choć wybitnego angielskiego to nie wymagało i wynika na to, że nikt nie zna rozwiązania Twojego problemu, choć nie jesteś sam, jeżeli Cię to jakoś pocieszy. :p Raz koleś z CA napisał, że wiedzą o tym bugu, ale jak widać nie zrobili nic, żeby go naprawić.
Bronti :arrow: Spróbuj skasować folder Rome z AppData. Ja po drugiej wygranej Swebami, gdy wczytałem save'a by zakończyć ostatnim rodzajem zwycięstwa, miałem bug z agentami (brak możliwości dołączenia ich do armii). Bug ten niestety miałem już w każdej nowej kampanii, dopiero sprawdzenie spójności plików i skasowanie tego folderu rozwiązało problem.
@voitku jakże brakowało mi po premierze twych subtelnych wypowiedzi na tamat Rzymu :D " zerżnięte z Shoguna 2" i co z tego, dla mie bardziej czytelne niż to co zaserwowało CA. Grunt, że gościowi chciało sie to zerżnąć i przerobić na coś co ma ręce i nogi.Cytat:
Przecież to jest żywcem zerżnięte z Shoguna 2. Więc z 'tworu CA'. Tylko teksturka zmieniona, nawet ikony są z części o samurajach.
Ja lubię w gruncie rzeczy bardziej wole słowo ewolucja niż rewolucja. :)
Niestety tyczy się kilku aspektów Roma2 które są zrobione dużo gorzej niż starsze części np. raporty budowy. Tak wiem powtarzam się z tym. Ale własnie to denerwuje mnie najbardziej. :evil:
Na najnowszym patchu wyskakuje mi taki bug. Zawiesza sie czesciowo dyplomacja tzn. nie moge wyslac propozycji innemu krajowi.Nie podswietlaja sie ikonki opcji.Dziwne bo reszta dziala jak klikanie na stolice kraju na mapie dypolo itp. Raz mi sie odblokowala ale najczesciej musze wychodzic z gry. Oczywiscie "nienormalnie":)Co zabawne ona(dyplomacja) dziala ale po ktoryms wejsciu w dyplo zwiecha ta :)
http://img850.imageshack.us/img850/9298/9437.jpg
P.S. Mial ktos podobnie? Na 5 patchu takie cos tylko mam. Troche , to podobne do bugu kolegi Bronti, ktoremu sie nie podswietla ikona "walki osobiscie".
A i tez mialem podobny bug(chociaz juz dokonca nie jestem pewien czy to bug czy nie spelnilem jakichs wymogow)z agentami a mianowicie nie moglem wykonac zadnego dzialania chociaz kase mialem. Pozniej moglem. bodajze po nowym wczytaniu gry.
@ Adi
Atakuje Cie ktos na tym nowym paczu?Ja wczoraj przeklikalem jakies 50 tur na VH i dalej nic.AI chce tylko umowy handlowe podpisywac :( Zaatakowalem Sardynie,podczas szturmu komp nie ustawil wojska na murach tylko ztloczyl sie wokol flagi.Czyli oblezenia dalej sa skopane,komp dalej uzywa plonacych oszczepow do niszczenia bram i pewnie tak juz zostanie. Jednostki dalej jezdza na lyzwach,poza tym co jakis czas musze uruchamiac menadzera i ustawiac koligacje rdzenii bo rwie jak stara szmata.
No atakuja ale tak dosc slabo. Jak widac mam wojne prawie z kazdym. Gram na legendarnym. No dlatego napisalem o moich watpliwosciach co do prawdomownosci CA takze wzgledem patchy, tego co poprawiaja. Bo w sumie nie widze zmian. Zreszta nie chodzi zeby mnie kazdy atakowal i dzieki glupiej przewadze 10 do 1 wygrywal ale zeby to jakos sensownie wygladalo a tak mam wojne z kazdym nawet z krajami co nigdy nie dojda do mnie. I co chwila kolejny kraj mnie atakuje. Czyli bez zmian bo to juz bylo w poprzednich seriach. Gra raczej robi sie upierdliwa bo komunikatow dostaje co ture kilkanascie, wyslannicy wroga ciagle mnie bombarduja. Bitwy jak to bitwy dzieki Bogu za sensowny automat;)