Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
U mnie mod na edykty też nie działa. Zarówno ten z TWCenter jak i ten ze steam. Być może zmieniło się to, że posiadając prowincję wspólnie z własnym protektorem nie możemy wydać edyktu, we wcześniejszych wersjach nie miało to znaczenia.
Świetnie wyglądają teraz pory roku na mapce, nie wiem czy to dzięki chłopakom od DeI czy dzięki ostatniemu patchowi, w kiażdym razie b. dobre posunięcie.
Co do wojny domowej... Kto jej uniknął nich opisze jak tego dokonał, oczywiście kampanie max 300 tur nie są miarodajne.
może mi ktoś powiedzieć który klawisz odpowiada za tryb taki jakby snajperski w balistach bo widziałem na filmiku takie coś
niech ktoś zapoda link do tego mod managera z total war center bo na obecnym wywala mi konflikty i nie działa mi 12 tur na rok wrzucilem odpalam i dalej jest to samo
Jeżeli sie nie mylę to klikasz na baliste i włączasz tryb "kamery filmowej" on jest bodajże w lewym dolnym rogu.
Mi w mod managerze także nie dizała 12 tur na rok. A link masz w temacie http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...?f=587&t=14745
Mam pytane. Czy ten submod przywracający animacje jest kompatybilny z Dei http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... earchtext= ?
w opisie jest : [...] - compatible with DEI mod [...] więc powinno działać ;)
Ja edykty normalnie pobrałem i działa przez Steamowy menadżer bez problemu. Voernusie, nie dziw się że Cię hejtują, skoro stronę wcześniej pytałeś się o to, żeby ktoś wstawił link do wersji 0.85c chociaż masz jak byk temat z linkami do pobrania...To jest już szczyt lenistwa.
Nie wiem o jaką opcję "arena marsz" Ci chodzi, grasz na wersji pl, czy ang? W DeI doszła teraz ikonka która opisuje jaką kondychę ma oddział, mieści się zaraz przy innych umiejętnościach jak falanga itd, tylko w wersji angielskiej masz w nawiasie podane, czy oddział szybko się męczy lub czy wytrzyma dłuższe starcie bez szybkiego męczenia się.
Mam słaby komp a chciałbym rozgrywać sam bitwy, jak myślicie czego lepiej używać Radiusa czy GEM'a?
EDIT:Jednak Radius sie lepiej sprawdza ;)
I to i to nic Ci nie da. Domniemane skoki klatek z GEM to chyba efekt placebo, a nawet gdyby to nie zmienia wiele. Jak już coś ma poprawić ilość FPS to mod graficzny Radiousa, ale chyba więcej na mapie kampanii niż w bitwach da. Z GEM gra za to wygląda o wiele lepiej, przez co generalnie można grać na niższych ustawieniach.
no na trudnym poziomie widać różnice w bitwach i samej kampani :) na normalnym miałem ponad 2 200 000 złota budżetu i przychody ponad 20 tys na ture :) a tu raptem 10 tys budzetu i kilka tys na ture no ale na normalnym moglem sie bardziej skupic na tym co buduje a tu na trudnym musialem ciagle skupiac sie na walce i obronie granic :) same bitwy o wiele trudniejsze rzymianie teraz maja trudniej a i kampania jest o wiele trudniejsza na normalnym poziomie walczylem bez problemow w kilku miejscach mapki a na trudnym w 2 rejonach i było całkiem inaczej
mam nadzieję że DEI nie będzie jedynym modem pod Rome II ,może moderatorzy zrobią jakiś duży mod z wielką mapka tak jak to było w medku :)