Te całe gran derbi to jest jakaś parodia. Same faule, wymuszenia, symulacje, a mało dobrej gry. Nie wiem, czym tu się jarać. :o
Wersja do druku
Te całe gran derbi to jest jakaś parodia. Same faule, wymuszenia, symulacje, a mało dobrej gry. Nie wiem, czym tu się jarać. :o
To, że na boisku biega w gran derbi 1/2 najlepszych grajków świata ;)Cytat:
Te całe gran derbi to jest jakaś parodia. Same faule, wymuszenia, symulacje, a mało dobrej gry. Nie wiem, czym tu się jarać.
To akurat było spoko - zwłaszcza 2 połowa.
I 1/2 najlepszych płaczków świata :lol:
Dzis rusza Serie A, na początek Juve-Parma i Fiorentina-Udinese. Zwłaszcza ten drugi mecz może być ciekawy, bo Viola zrobiła kilka interesujących zakupów ( Borja Valero, Aquilani, Cuadrado ).
Tak jakby we włoskiej lidze ich nie brakowało. Co nie zmienia faktu, że czasem w tych super klasykach jest więcej teatru niż piłki ;)Cytat:
I 1/2 najlepszych płaczków świata
Kiedy? :PCytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Spotkania w Lm Realu i Barcelony :D
Barcy z Realem ogladalem tylko druga polowe i jestem zadowolony :D sędzia naprawde duzo akcji puszczał jak na hiszpanskie realia
P.S. A getafe ladnie dzis z Realem powalczyło no i oplacilo sie ;)
Dobrze, że akurat tego meczu nie oglądałem ale ponoć Real grał straszny piach i zasłużył na porażkę. Barca już 5 pkt przewagi :D
Modric w Realu ;)
Fornalik przebił Smudę powołując do kadry Saganowskiego. A myślałem że Smudy nie przebije nikt. ;)
A tu Sagan 3 bramy sieknie 8-)
Nieoficjalnie: Barbatov w Juve, za 5 mln euro, z kontraktem ok. 2 mln.
Nie jest to na pewno ten, którego wymarzyli sobie kibice, ale ja jestem nawet zadowolony. Tanio i bardzo solidnie. Liczę, że w tym roku wystrzeli w Genoi król strzelców Serie B z poprzedniego sezonu, Ciro Immobile, do którego połówki posiada prawo Juventus i że za rok wykupią go jak Giovinco ( jak wystrzeli, to pewnie coś koło 10 baniek, czyli spora dopłata ) i na tym temat top playera na atak się skończy. Zobaczymy co z tego wyniknie..
PS: Bojan Krkic w Milanie http://forum.juvepoland.com/images/s...on_prochno.gif
http://www.sinaimg.cn/dy/slidenews/2...233_511286.jpg
Fajny meczyk, ale szkoda, że przygasł w 2. połowie.
Barca przez większość czasu nie istniała i gdyby nie nieudolność Higuaina zwycięstwo mogło być dużo wyższe. No i nieuznana bramka Pepe. Ogólnie mecz nie był brutalny, za to czerwona kartka dla Adriano jak najbardziej prawidłowa, co ciekawe, wszyscy są co do tego zgodni na portalach wszelakich :D
Ogólnie Barcelona praktycznie nie istniała w meczu, stworzyli kilka sytuacji pod koniec, ale wynikało to tylko z tego, że Real odstąpił całkowicie pola, by utrzymać wynik.
Ronaldo zrobił coś pięknego przed strzeleniem bramki :O Genialne przerzucenie piłki piętką.
[youtube:3szy8ysb]http://www.youtube.com/watch?v=2voHKxpzTXo[/youtube:3szy8ysb]
Do tego piękny gol z wolnego Messiego
[youtube:3szy8ysb]http://www.youtube.com/watch?v=SMaQt4nnCWo[/youtube:3szy8ysb]
Dokładnie, niestety oglądałem mecz na tvp i nieobiektywizm komentatora był kompromitujący :? :? Barcelona nie istniała, poza pieknym strzałem Messiego i kilkoma wrzutkami w pole karne nic nie zagrali. Natomiast Higuain w Realu miał 4 setki :) Zaskoczony jestem bo tak beznadziejnej gry Barcelony w sumie nigdy nie widziałem: Khedira ich nawet kiwał ( raz przeszedł 5 i strzelił po długim rogu ) ;). W drugiej połowie mecz przygasł, Real już tak agresywnie nie atakował to i Barcelona coś klepała. Generalnie pozytywne zaskoczenie jak dla mnie, Real obiektywnie był zdecydowanie lepszy na boisku, szkoda nieskuteczności bo równie dobrze mogłoby być 5,6:1.
No i Ronaldo jak Pique pojechał ;)
Tradycyjnie też sędzie nie uznaje bramki Realowi z niewiadomych względów, to już się zaczyna robić nudne.
Oglądałem tylko drugą połowę, ale Real igrał z ogniem, bo Barca kilka akcji stworzyła. Choć ogólnie cała druga część była nudna, jedni już za bardzo nie chcieli, drudzy grając w dziesiątkę za bardzo nie mogli.
Szopka z tym Berbatovem, bo wyląduje najprawdopodobniej w Fulham.
Fiorentina była już dogadana z samym zawodnikiem i United, Berba miał wylądować na badaniach, tymczasem olał całą sprawę... Kilka słów z Fiorentiny
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... batova.php
Między słowami oskarżają chyba Juventus, że to przez nich nie doszło do transakcji.
Tymczasem Marotta twierdzi, że skontaktował się z agentami Berbatova dopiero po tym, jak ten olał Viole.
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... e_juve.php
Sam piłkarz ponoć wolał pozostać w Anglii.
Nisko spadła Serie A, skoro nawet 31-letnia powoli odchodząca gwiazda woli jakiś ogórków od mistrza Włoch i gry w LM.
No to Milan srogo się uzbroił - przyszykował ekipę na walkę o utrzymanie w lidze ;)Cytat:
PS: Bojan Krkic w Milanie
Opłacało mu się wymieniać Pazzini za Cassano z Interem?
Nuda była w 2 giej połowie.Cytat:
Oglądałem tylko drugą połowę, ale Real igrał z ogniem, bo Barca kilka akcji stworzyła. Choć ogólnie cała druga część była nudna, jedni już za bardzo nie chcieli, drudzy grając w dziesiątkę za bardzo nie mogli.
Samą wymiane jeszcze by można przyjąć ( choć to raczej strata dla Milanu ) ale oni dopłacili jeszcze 7 mln :lol: Inna sprawa, że Cassano ma trudny charakterek i wkurzył się po sprzedaniu Ibry i Silvy, dlatego też musieli się go pozbyć.
A tymczasem Juventus ma osłabić... o przepraszam, "wzmocnić"... Bendtner z Arsenalu... to jest jakaś kpina, to już wolę w jego miejsce Mariana Janoszkę. Widać co roku, na koniec okna musi przyjść gość, który gówno sobie pogra, a w meczach w których mu się to uda, gówno pokaże. 2 lata temu jakiś Rinaudo i Traore, rok temu Elia i w tym roku przyszedł czas na duńskie drewno. Szkoda gadać.
Haha w końcu się udało komuś wcisnąć to drewno :D już się bałem, że zostanie w Arsenalu
Ja nie wiem co ten Milan robi; poza Boatengiem i Abate tam nie ma w ogóle dobrych, regularnych grajków. Ten Juventus to ich tam wszystkich będzie prał w tym sezonie.Cytat:
Samą wymiane jeszcze by można przyjąć ( choć to raczej strata dla Milanu ) ale oni dopłacili jeszcze 7 mln Inna sprawa, że Cassano ma trudny charakterek i wkurzył się po sprzedaniu Ibry i Silvy, dlatego też musieli się go pozbyć.
Real ma fajną grupę, będzie co oglądać w tym roku ;) United farciarze :DCytat:
Grupa A
1. FC Porto
2. Dynamo Kijów
3. Paris Saint-Germain
4. Dynamo Zagrzeb
Grupa B
1. Arsenal FC
2. FC Schalke 04
3. Olympiakos SFP
4. Montpellier HSC
Grupa C
1. AC Milan
2. Zenit Sankt Petersburg
3. RSC Anderlecht
4. Málaga CF
Grupa D
1. Real Madryt
2. Manchester City
3. AFC Ajax
4. Borussia Dortmund (...)
Grupa E
1. Chelsea FC
2. Szachtar Donieck
3. Juventus FC
4. FC Nordsjælland
Grupa F
1. Bayern Monachium
2. Valencia CF
3. Lille OSC
4. BATE Borysów
Grupa G
1. FC Barcelona
2. SL Benfica
3. Spartak Moskwa
4. Celtic FC
Grupa H
1. Manchester United
2. SC Braga
3. Galatasaray SK
4. CFR 1907 Cluj
Rafi, to tylko wypożyczenie, na całe szczęście... A sam Bendtren to niezły klaun:
Z tym numerem grały największe legendy Juventusu, jak i światowej piłki, takie jak Platini, Baggio czy Del Piero, a ten paź chce ten numer? Pora wrócić do dalekiej Skandynawii, posada drwala murowana dla tego chłopaczka :lol:Cytat:
09:20: Dzisiejsza La Gazzetta dello Sport podaje zaskakujące informacje na temat żądań Nicklasa Bendtnera. Duńczyk przechodzi obecnie badania medyczne, a do Turynu trafi jedynie na zasadzie wypożyczenia. Okazuje się jednak, że Bendtner zażyczył sobie otrzymania numeru '10', który przez wiele lat nosił kapitan Alessandro Del Piero. Marotta miał odpowiedzieć krótko - "Damy ci znać".
Tak sobie , ja liczyłem na jakiejś mocniejsze zespoły , inaczej pewnie znowu podejdą lekceważąco i się skończy na fazie grupowej.Cytat:
United farciarze :D
Liczyłem, że Juve trafi na United, bo tradycja ich pojedynków jest ciekawa ;) No ale może to i lepiej, że nie trafili, bo ta Benfica jest całkiem dobra.
Mam pytanie:
jaki typujecie wynik meczu dziś o Superpuchar? Poza Barsą to liga hiszpańska mi...jest tak średnio na jeża, angielska też, ale gdyby Atletico wygrało byłby to fajny policzek dla gigantów finansowych :) Chociaż Atletico też nie należy do biedaków, to im dużo brakuje :)
Chelsea wydaje się być w gazie z nowymi nabytkami, takimi jak Hazard. Także stawiam na nich.
Ja na Atletico, wolę kibicować tym słabszym ;)
Nie no bez jaj, kadrę mają całkiem niezlą.Cytat:
Tak sobie , ja liczyłem na jakiejś mocniejsze zespoły , inaczej pewnie znowu podejdą lekceważąco i się skończy na fazie grupowej.
To chyba musisz Chelsea kibiciowac :lol:
Falcao... nawet nie będę komentował, wyborny napastnik.
Te podanka Atletico o wiele bardziej mi sie podobają niż przereklamowana tiktaka od pana Tiktaka :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Niby rok temu też była dobra , a zespoły nawet chyba jeszcze słabsze niż teraz . I jak wyszło ?
Falcao rozjechał Czelsi, to fajne :mrgreen: , a w naszej skopanej, bez względu co o niej myślę :D cudny wynik, milicjanty przegrały z Polonią, czyżby Smuda wlezie na stołek trenerski Wisły?
W domyśle chodziło mi o biedniejszych; eh, kiedyś były takie czasy, że deportivo jechało 4:0 Milan u sibie w LM. Szkoda, że tak rozwalono tą ligę. Gdyby hiszpańska piłka miała kasę anglików to byłyby bez kitu gwiezdne wojny a tak to po raz kolejny hiszpanie pokazują drewnianym angolom jak się w piłę gra, by potem sprzedać co lepszych grajków na wyspy ;)Cytat:
To chyba musisz Chelsea kibiciowac
Generalnie niezłe drewno to Chelsea, grali bez zaangażowania, nie rozumiem takiego podejścia.
Ciekawe kiedy go sprzedadzą :D Zajebistym napastnikiem jest już od 2 lat. Nie ma co, interes zrobiło Atleti sprzdając przeciętniaka Agguero kosztem takiego grajka ;)Cytat:
Falcao... nawet nie będę komentował, wyborny napastnik
[youtube:1cipq4xb]http://www.youtube.com/watch?v=BeJ-6nBcE5I&feature=related[/youtube:1cipq4xb]
Ale Manchester ma co jakiś czas taki sezon, że gra beznadziejne w LM by potem wrócić w dobrym stylu ;)Cytat:
Niby rok temu też była dobra , a zespoły nawet chyba jeszcze słabsze niż teraz . I jak wyszło ?
No nie? Zamiast męczyć widzów milionem podań do tyłu Atleti jak i Real - klepka i szybkie kontrataki i od razu się coś dzieje;)Cytat:
Te podanka Atletico o wiele bardziej mi sie podobają niż przereklamowana tiktaka od pana Tiktaka
Aguero cienki? Bez komentarza.
Swoją drogą Kolumbia ma całkiem ciekawy skład. Na obronie: Zapata, Armero, Zuniga; w pomocy Guarin, Rodriguez, Cuadrado; w ataku Muriel z Falcao. Mogą zamieszać w Brazylii, jeżeli awansują.
Kiwacz jakich wiele, ja go z ligi hiszpańskiej pamiętam, że było dużo hałasu o nim a jak przychodziło pograć z Realem czy Barceloną to jakoś Aguero znikał.Cytat:
Aguero cienki? Bez komentarza.
No tak, bo strzelenie 23 bramek w jednej z najsilniejszych lig świata i poprowadzenie drużyny do mistrzostwa to typowy objaw bycia zwykłym przeciętniakiem.
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
W dodatku w pierwszym sezonie w tej lidze.
Ja osobiście jestem od jakiegoś czasu fanem samego Aguero, po prostu uwielbiam patrzeć na jego grę.
Może w Anglii się rozkręcił, w Hiszpanii był wielkim talentem - strzelał 15,16 goli w sezonie. Zobaczę jak w Lm pogra i co pokaże z Realem ;)
;)Cytat:
No tak, bo strzelenie 23 bramek w jednej z najsilniejszych lig świata
W Silvie nie zapomniałeś ;) Przeciętny był a Atletico i Argentynie, może w City się wyrobił. Natomiast w porównaniu napadziorów Falcao Aguero i interes jaki zrobiło Atletico na sprzedaży tego pierwszego - to raczej nie mam złudzeń kto jest lepszym napastnikiem ;)Cytat:
poprowadzenie drużyny do mistrzostwa to typowy objaw bycia zwykłym przeciętniakiem
Hiszpańskim zawodnikom lezy liga angielska.Cytat:
W dodatku w pierwszym sezonie w tej lidze
Essien na wypożycieniu w Realu :roll:
Póki co panowie LM ma zdobytą Czelsi, LE Atletico, gdzie jest Atletico w LM? Gdzie jest FC Porto co niedawno tez tak piknie zagrało w LE? W LM nie zaistniało ostatnio...Po prostu zaczyna dziać się to, co kiedyś ostrzegał jakiś trener francuskiej drużyny nie pamiętam który :cry: , że przy takiej ilości spotkań jakie mają zawodnicy, nie dość że medycyna musi ich wspierać w różnoraki sposób ;) , to będą rezygnować z niektórych rozgrywek, nie ze względu na lekceważenie ich, ale po prostu kwestia zachowania sił na cały sezon, bo to już nie pierwszy raz jak coś takiego się dzieje, nie tylko w przypadku tego spotkania...Co nie ujmuje klasy temu meczowi, a szczególnie Falcao :D
Barcelona tam wygrała z Porto ;) Chelsea tą LM wygrało na mega szczęściu, które gdzieś wczoraj uleciało ;) Ale przez ostatnie 10 lat zasłużyli na triumf jak mało kto, fajnie, że wygrali ale jak mają katować widza takim drewnianym stylem, to niech lepiej dostają po 4:1 ;)
Gwiazdy wygrali z politykami 2 :1. Donaldinho nieźle grał :lol: Nie mówiąc o Kaliszu :lol:
Legia dziś zagrała jak przystoi przyszłemu mistrzowi ;)
Hulk w Zenicie St.Petersburg? Szczena mi opadła...