Siema czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć ss_setup ? bo jak zainstalowałem fix to mam teraz sporo pkt i nie wiem co do czego
Wersja do druku
Siema czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć ss_setup ? bo jak zainstalowałem fix to mam teraz sporo pkt i nie wiem co do czego
Witam. Przeczytałem wiele waszych postow na temat tego moda i jego instalacji. Zainstalowalem wszystko krok po kroku , gre odpalilem za pierwszym razem wszystko ogólnie smigało :) co do szczegołow instalacji to wiadomo MW2 + kindgdoms patch 1.5, SS 6.3 i 6.4 zainstalowany poprawnie, lecz nastepnie zainstalowalem BugFix_Compilation_v1.27 z twcenter. No i mam spory problem ze spolszczeniem , poniewaz bez spolszczenia gra chodzi elegancko, ze spolszczeniem wywala , nie moge wogole rozpoczac kampani, gdy próbuje wczytac save wywala, w szybkiej bitwie po kliknieciu "rozpoczecie rozmieszczania jednostek" tak samo crash.... nie wiem co mam zrobic, prosze o pomoc ! :(
Rameryk V w setupie się wybiera opcje graficzne jak nap. permanent arrows, dla silnych kompów i rodzaj ai, są 3 bodajże. Po tym jak powybierasz opcje w setupie, będą tak funkcjonowały w grze. Poszukaj w temacie na pewno było to tłumaczone jak to dokładnie działa. Zwłaszcza w problemach technicznych.
Dostik555 widocznie w fixach coś zmieniono na tyle, ze spolszczenie nie działa.
Witam ,dlaczego nie dzialaja linki z pobieraniem moda ?? wie ktos gdzie znajde takie co mozna bedzie pobrac modyfikacje ..
W 1 poście na samym dole zaktualizowałem linki
Moze ktos podac namiar na spolszczenie ..dziekuje...
mam jeszcze jeden problem ,nie potrafie rozpoczac kampani .ekran mi sie wczyta moge wybrac start ale jak daje rozpocznij kampanie ro wyskakuje mi komunikat ..ze musze wybrac z listy ...wogole w folderze z modem tam gdzie ma byc niby wczesna lub pozna kampania nie ma nic jest tylko sama nazwa imperialna kampania ..o co chodzi ??Załącznik 987
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ie-v0-85/page4 tu masz spolszczenie, ale nie jest kompatybilne z najnowszymi fixami, więc nie ma gwarancji, że zadziała. Co do kampanii to nie wiem o co chodzi.
dzieki araven poszukam, a czy jest jakis mod zeby w ss mozna było stawiać forty kamienne ? i czy mozna zmienić zeby kazda frakcja miała zamki np krzyżackie ?:D
Witam, ma ktoś może pomysł dlaczego w trakcie bitwy, jednostki (szczególnie konnica) porusza się jakby w zwolnionym tęmpie? Można to jakoś zmienić?
Naprawdę nikt nie wie gdzie leży problem? Nikt się z tym nie spotkał?
Spotkał się, a problem to jest chyba w animacjach w modzie, w exort_descr_unit w data kawaleria powinna mieć jedną z linijek jako speed, szybka ma czasem 1.2, ciężka 0.9 albo i mniej, teoretycznie tu można by pozmieniać ale całej kawalerii w modzie, najpierw kilku jednostkom testowo we własnej bitwie zobaczyć co to dało, map.rwm usuń z kampanii w jaką grasz i zrób kopię EDU nim cokolwiek zmienisz. Może też komp masz za słabego SS, na starszych kompach nie hula super, dość wymagający jest. Tam po prostu bitwy są wolniejsze, niż w innych modach często.