Fakt Templariusze zawiedli. Po obejrzeniu 3 odcinka całkowicie straciłem nadzieję że to będzie dobry serial.
Wersja do druku
Fakt Templariusze zawiedli. Po obejrzeniu 3 odcinka całkowicie straciłem nadzieję że to będzie dobry serial.
Kolejny sezon genialnej serii już dostępny do oglądania:
Wracam i jestem zdziwiony ciszą na temat Korony Królów. :)
Podobna cisza panuje odnośnie "Klanu" lub "Barw szczęścia" :devil:
Ja z kolei hałasem na moim podwórku o.O http://www.historycy.org/index.php?s...=167931&st=120 Od zwykłych żartów z jakości po cenne uwagi historyczne.
Ja tam na Bitwach Świata dyskutuję o tym, czemu mam złe zdanie o tym "serialu".
Korona Królów jest telenowelą z 25 minutowymi odcinkami której budżet szacuje się na 200 tysięcy złotych za odcinek. Z takim budżetem to po prostu nie ma prawa dobrze wyglądać, nie mówiąc już o tym że nie ma pieniędzy na żadnego aktora czy porządny scenariusz. Pośpiech z jakim realizowano tą produkcje też nie pomógł.
Przynajmniej można to oglądać dla beki ;]
PS W sumie jeśli porównać Koronę Królów z Knightfall, to Korona wygląda jak arcydzieło ;]
Dla mnie, to takie "Złotopolscy" w wersji historycznej;) Przy niej, serial "Przyłbice i kaptury" to produkcja wybitna:P
Faktem jednak jest, że mamy na rynku głód polskich seriali historycznych. Chciałbym doczekać serialu o Chrobrym w stylu "Wikingów"... Teraz, z braku laku... "Korona" może być...
Szkoda, że Knightfall to chyba nawet w ogóle nie oglądałeś. Bo jest to bardzo dobry serial, może nie jeden z najlepszych, ale takie mocne 7/10 to można mu spokojnie dać.Cytat:
PS W sumie jeśli porównać Koronę Królów z Knightfall, to Korona wygląda jak arcydzieło ;]
Porównywać ten serial do Korony Królów to jak porównywać Ciebie do Elona Muska pod względem inteligencji :D
Nie ma na to szans. Budżetowo jest raczej daleko po za zasięgiem, chyba, że by się za to jakaś całkowicie prywatna firma wzięła z wielkimi pieniędzmi, bo od polskich stacji telewizyjnych, nawet tych bardziej komercyjnych raczej nic lepszego jak Korona Królów w takich klimatach nie wyjdzie. A w każdym razie raczej nie w najbliższej dekadzie.Cytat:
Chciałbym doczekać serialu o Chrobrym w stylu "Wikingów"...
Dawno nikt nie pisał co nowego w Vikings. A jest świetnie. Kolejny sezon trzyma poziom, a najnowszych odcinek to chyba jeden z najlepszych w całym serialu. Polecam.
O wiele lepiej wyszłoby gdyby zrobili serial z np. 10 odcinkami i wysokim budżetem. Ale zapewne wtedy nie trafiłoby to do zwykłego, prostego widza TVP :/