Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Ty się może zajmij instrukcją tego jak zainstalować megasubmoda, a nie żeby trzeba było całą książkę i tony stron przeczytać żeby zagrać, a w dodatku trzeba jeszcze tony stron dyskusji poczytać żeby nie wgrać tka żeby wywalało w 121 turze, a jak już się przez to przebrnie to się ma jakąś zbugowaną mapkę, którą wiedziałbym że jest to bym w ogóle megasubmoda nie wgrywał tylko wybrał pare plików i grał z nimi i oryginałem.
Instrukcja jest ok. A ty Piter jesteś nadpobudliwy.
Jak będziesz zamieszczał dziwne pliki swoje bez opisu co to i jak je zainstalować to posty będę usuwał, jeśli ich nie zedytujesz.
Oświadczam Megasubmod IV ma luki, można grać 250 do 300 tur ale i sporo mniej. Jest niedokończony. I dokończony nie będzie. Mietek77 nie logował się od 17 września. Na moje PW nie odpisuje.
Pierwsza próba naprawy Megasubmoda mi się nie udała bo popełniłem błąd biorąc zbugowany campaign script z wczesnej wersji III i dlatego wywalało na 121 turze. Powstanie Litwinów był schrzanione.
Ja obecnie gram na stabilnym Megasubmodzie II, jego skryptach i tamtej mapie, ma tylko dodane Podlasie.
Krzyżowacami grałem 250 tur, zero ctd.
Teraz lecę Abbasydami 1241 rok. Miałem dwa ctd. Ale powtórne wczytanie załatwiło sprawę.
Do stabilnego Megasubmoda II dołożyłem nowe jednostki i balans Kama2150 i nowe jednostki i tekstury Aramegila i Marko1805, plus nowe ai Pitera 3.7 i jego dyplomację.
Testują to też 2 inne Osoby. W tygodniu wrzucę to do pobrania.
Będzie wgrywane na Megasubmoda II i muzykę Wino.
Zrobię Instrukcję instalacji nową, będzie krótsza jak obecna.
Czyli połączyłem stabilnego Megasubmoda II z nowymi jednostkami, nowym ai i dyplomacją i to działa.
Dam jak napisałem po testach.
W IV też czasem gram, ale od 240 tury, co około 15 lub 20 tur mam ctd i musze kombinować jak je obejść. Wkurzyłem się i wróciłem do prac nad II i dorzuceniem do niej nowych i bezpiecznych plików.
Czy jihady powinny być? Bo Mietek77 je zablokował?
To możesz mi to wysłać, bo ja mam 50 ture świetnej kampanii turkami ale musiałem zacząć grać na kodzie toggle_fow, bo szlag mnie trafiał od tej mini mapki. W dodatku to alternatywne ai bitewne jest fatalne, komp w ogóle nie potrafi reagować na to co dzieje się na polu bitwy, łatwo wjechać w stojącą konnicę itp, daje sobie wybijać łuczników konnicą wysyłając ich zbyt daleko od piechoty, blokuje się przy szturmach na nasze miasta. Oryginalne ai z królestw jest od niego o niebo lepsze.
Ogólnie ja bym chciał z megasubmoda jedynie ograniczoną rekrutacje, money script i sztuczną inteligencję, to głównie wpływa na grywalność, reszta to dla mnie tylko takie bajery, które są przyjemne ale jeśli mają coś chrzanić to wole grać na oryginale
Wysłałem testuj jako czwarta Osoba.
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
Co do freeupkeep zgadzam się w stu procentach, jeszcze marzą mi się wysokie koszta utrzymania jak w EB :)
A grasz na moich statach? ;) Bo tam koszta utrzymania sięgają nawet i po 800 :)
Witam. Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale potrzebuję pomocy. Wgrałem submody (aż do IV) i wszystko działa, uwielbiam abbasydów także duży + za większą mapkę i kilka prowincji w ich stronach. Mam otóż jednak 2 błędy:
http://s6.ifotos.pl/mini/bugJPG_naqsaxh.JPG
Ktoś się orientuje ? Źle coś wgrałem ?
Megasubmod IV ma nieskończoną mini mapę, a dżihady są zablokowane.
Wgrałeś dobrze. Mogę Ci odblkokować Jihady, ale to wymaga nowej kampanii. Napisz czy chcesz Łokero.
Pliki i balans Kama2150 nowe statystyki wojsk, nowe koszty wymiatają.
Wino się odezwał, może jednak będzie nowa Instalka Megasubmoda II + nowe ai, dyplomacja i nowe jednostki Kama2150.
Testy trwają.
Będę bardzo wdzięczny. Nowa kampania to nie problem, chociaż w 13 tur na VH/VH syrii zostawiłem tylko damaszek. A tutaj nie działa te 30 tur spokoju coś widzę..?
Pozdro:)
http://www.sendspace.pl/file/7cf8ca610d450219582a96b
Wypakuj wrzuć do data moda i nadpisz.
Usuń map.rwm z Full i Light.
Zacznij od nowa. Daj cynk czy działa.
Albo od razu albo od 30 tury da radę jihad odpalić.
6 pobożności musi mieć mułła, to niewiele.
30 tur tu nie działa bo to inne ai.