Niedawno wróciłem do Rome II - steam pobrał i zainstalował mi Emperor Edition, teraz wersja gry to 2.0.0 z dodatkowym numerem 14901.601442
Czy to najnowsza wersja gry? Mam na myśli czy jest tu zawarty ostatni wydany patch 15, bo już się pogubiłem...
Wersja do druku
Niedawno wróciłem do Rome II - steam pobrał i zainstalował mi Emperor Edition, teraz wersja gry to 2.0.0 z dodatkowym numerem 14901.601442
Czy to najnowsza wersja gry? Mam na myśli czy jest tu zawarty ostatni wydany patch 15, bo już się pogubiłem...
Tak, to najnowsza wersja.
Z nowym DLC dojdzie trochę zmian:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_16
Nacje na multi zostały wzmocnione przez dodanie im od 1-3 już istniejących jednostek najemnych.
Patch ten wg mnie wyszedł na dobre zarówno dla graczy singleplayer, jak i dla multiplayer. Łowcy z długimi łukami w końcu mają 150 zasięgu (wreszcie gra Galami ma sens :D), dodanie najemników dla frakcji wzmocniło je na multiplayer, evocati w końcu drożsi, ale o 10 zaledwie sztuk złota. Procarze rodyjscy tańsi o 10 :)
Patrząc na tę stronę:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...I:_Patch_Notes
CA zapowiada, że to jeszcze nie koniec i zapewne uraczy nas jeszcze jakimiś DLC frakcyjnymi. Jak myślicie, jakie to będą DLC frakcyjne? Czy Numidia, Persja lub Saba będą dostępne? A może jakieś inne frakcje przygotuje dla nas CA :mrgreen:
PS. Czy wam też skoczyły FPS'y? Przed 16-tym patchem miałem 35 FPS w R2 na niskich, a teraz aż 42-45 FPS jest.
Też mam takie wrażenie. Poza tym szybciej mi wczytuje, co wyprostowało sytuację po poprzednim patchu gdy w kampanii po krokach AI miałem 10 sekundową przymusową pauzę...
Wszystko ładnie pięknie ale dzisiaj steam odmawia współpracy...
U mnie działa bez zarzutu. Rano przed wyjściem pyknąłem parę tur, teraz wróciłem także parę i nie odczułem żadnych problemów ze steamem.
Czy mi się wydaje, czy faktycznie poprawili AI bitewne? Nadal wygrywam w singlu, to nie sztuka wygrać z kompem... ale z o wiele większymi stratami niż przed tym patchem. No chyba, że po prostu nie umiem dobrze grać Marsylią :mrgreen:
A u mnie wczoraj w nocy przestali atakować z oblężonego obozu. Ciekawe czy teraz na powrót nie będzie AI wychodzić, czy w końcu oblicza szanse i od tego zależy. :hmm: