Skoro sie tak klocicie panowie, to ja zapytam, jaka to nutka?
http://vinowisko.pl/1601-wesoly-tanczacy-kotek.html
Wersja do druku
Skoro sie tak klocicie panowie, to ja zapytam, jaka to nutka?
http://vinowisko.pl/1601-wesoly-tanczacy-kotek.html
A osta za offtop nie chcesz?
Otrzymujesz upomnienie słowne.
w której turze wybucha wojna domowa bo dzisiaj wybuchła mi koło 200 turze już prowadziłem z lojalistami ale mi sava usuneło :( a chciałbym już ta przykrą sprawę odbembnic
Potrafisz czytać? Zaraz poleci ban na tydzień. Zobacz za co dałem Ci osta, potem spójrz na swój post i zobacz co jest nie tak.
Wojna domowa nie występuje w określonej turze. Na ostatnim poziomie imperium masz w każdej turze % szansę na jej wybuch, tym większa im większe dysproporcje w senacie.
nawet nic nie mówie złego wszystko związane z gra a ty sie ciskasz i ostrzezeniami straszysz weś sie rumianku napij to ci przejdzie ;)
A ty ,,weś'' zjedz snickersa i przestań gwiazdorzyć. Nie umiesz pisać trochę porządniej? Chyba nic nie dociera do ciebie. Ponawiam prośbę o schemat jak to podbijałeś.
ok będę mądrzejszy i odpuszczę ,ale po co te ostrzeżenia pisze na dyskusji ogólnej i wszystko dotyczące moda i gry więc ...a tobie nie wiem co doradzić rozwijaj wszystko co przynosi ci dochody porty farmy i żywność ,dbaj o wysoki ład publiczny nie walcz w kilku miejsach na raz na normalnym to jest łatwe ale na wyższym to już inna bajka wiem co mówię bo mojego sojusznika ligę heleńską zaatakowali swebowie no i dosyć dużo mapki podbili więc wkrótce zaatakowali by i mnie no to dołączyłem do wojny a potem massylia namówiła mnie do wojny z luzytanią po czym zawarła z nimi pokój a ja zostałem w czarnej dupie z wojną z dwiema silnymi frakcjami i było naprawdę ciężko :D a miałem tylko 3 legiony a przeciwnik cały czas podsyłał nowe i weś tu człowieku podbij coś, ale zresztą co będę się produkował wszyscy wiedzą jak grać :)
marchlew pisałeś że reforma imperialna jest około 210 tury tyle że ja juz mam 238 i już miałem wybór czy zostaje przy republice czy imperium no a reformy nie ma jeszcze :(
na chwile obecną ma już kilkanaście prowincji i frakcje boją sie mnie atakować :) i gra robi się już coraz bardziej nudna ale chciałbym doczekać do reformy imperialnej
czy to jakiś bug że pierwsza kochorta ma inną ikonę jednostki w cisalpinie a inną w italli :(
Zbyt łatwo o protektoraty - poziom b. trudny, kampania Rzymem. Gra chyba oszalała, państwa silniejszze od mojego proponują mi podporządkowanie przez protektorat, tym sposobem b. szybko doszedłem do Reform Mariusza. Coś jest nie tak, rozumiem jeszcze propozycję od zaszczutego wroga ale w mojej kampanii nawet państwa neutralne chcą zostać moim protektoratem, jedyny warunek to zapłacenie im kilkunastu tysięcy waluty. Jest w tym też drugie dno, jestem otoczony protektoratami, jeszcze pozostała mi ekspansja w Afryce - Cyrenejka i wschodnie rejony. mogę też póść na północ a włąściwie zachodnią-północ. Nie wiem czy to bug czy nie ale wpadłem w pułapkę tego szaleństwa. System rekrutacji jest fajny, sądziłęm, że zepsują grę tymi reformami ale jest fajnie, możę za szybko dostałem jednostki Mariusza - o0 jakieś sto kilkanaście-dziesiąt lat ale ucieszyło mnie to bo Germanie, Iberowie i Galia mają potwornie mocne jednostki. Tymi wczesnymi hastati i reszcie wczesnych wojsk w bitwie 1/1 są małe szanse zwycięstwa. Niestety nadal armie pływają sobie "na rybki", potrafią łowić nawet gdy zabieram im pobliskie miasto, to jest zdecydowanie do poprawy ale raczej już przez twórcó gry. Świetnie wyglądają teraz pory roku. gra dostała właśnie makijaż, żałiję trubu forsownego marszu - zwłaszcza na morzu, tempo pokonywania odległości jest żółwie. Ze wzglęgu jednak na morską wycieczkowość turystyczną armii zastanawiam się czy nie lepiej byłoby zlikwidować zdolność pokonywania dróg morskich dla armii. W Mediewal amia musiałą być okrętowana na istniejącą już flotę i nie było takich paradoksów. Zadziwia mnie też ta straceńcza odwaga armii które straciły ostatnią prowincję - miasto, gdyby były tak odważne wcześniej to gra miałaby zęba. Bierność komputera nawet na b. trudnym jest powalająca, zdarza się i owszem, że zaatakuje nas kilkoma nawet armiami ale zdarza się częściej, że przygląda się jak bierzemu mu miasta i nic nie robi. Nie potrafiłbym już grać na vanilli, DeI jeszcze trzyma mnie przy Romie 2, nie wiem czy sama gra wyjdzie kiedykolwiek poza wersję-beta - rzeczywistą a nie marketingową. Nie w porządku wobec graczy jest wypuszczanie DLC z odblokowanymi kolejnymi nacjami - płatne DLC. Kampanie Cezara w Galii czy Hannibala są jak najbardziej uczciwym zarobkiem, odblokowanie kolejnych nacji za pieniądze to czyste zdzierstwo.
Tym większy szacunek dla moderów, dzięki takim ludziom zachowuję resztki szacunku do współczesnej ludzkośći, to wolentariusze świata graczy.
Edit:
Co do ekonomii - na początku nie zaczynajcie żadnych wojen, rozwijajcie gospodarkę pamiętająć o wybudowywaniu odpowiednich budynkó wdla prowincji posiadających surowce. Szpiegiem koniecznie odkrywajcie mapkę i podpisujcie umowy handlowe. Jak nie chcą podpisać to warto pakt o nieagresji zaproponować, po kilku turach zmiękną, jeżeli i wtedy nie to macie potencjalny powó do ekspansji. Nie róbcie też więcej wojska niż 1 silna armia dopóki nie będziecie stali mocno finansowo. Wojna dopiero jak będzie złoto na 2 amie i 1 flotę a i to z głową na karku. Odkrywanie technologii powinno być zrównoważone, odkryjcie te, które odblokowują ważne budynki. Rotujcie świtą generałów, jeżeli nie będą przez kilka najbliższych tur toczyś bitew to dajcie im zamiast pomocników poprawiających aspekt militarny takich którzy ożywiają gospodarkę, redukują koszty utrzymania wojsk itp. Możliwośći jest wiele , nic tylk z nich korzystać.
Nie kłóćcie się też na forum... Można pomarudzić ale z szacunkiem do każdego - jesteśmy kolegami o wspólnych zamiłowaniach, nie wolno o tym zapominać.
Vorenusie, dalej nie potrafisz czytać. Masz tydzień na naukę, miłych wakacji w karcerze. Może dojdzie do Ciebie dlaczego przeklinanie i pisanie kilku postów nad postem oraz odpowiadanie na uwagi moderatora (za co dał Ci osta Samick już raz) jest tutaj nietorowane.
Miłej lektury:
http://so.pwn.pl/zasady.php
Musisz miec odpowiedni pasek Imperium i kiedys sie tam pokaze nowa Reforma ..