-
Poszukuję w miarę dobrego laptopa, który zdołałby udźwignąć Rome II na bitwach multiplayer 4vs4 na wysokich ustawieniach bez spadku FPS'ów.
Sęk w tym, że mogę na laptopa takowego wystawić co najwyżej 2000 zł. Proszę o pomoc w celu znalezienia idealnego laptopa, uwzględniając wszystko to, co podałem.
EDIT: Zapomniałem wspomnieć. Laptop potrzebny na listopad. Nie wcześniej.
-
Taki laptop za taką cenę nie istnieje. Średnie to jest absolutne maksimum.
-
Wysokie detale na 4vs4 na multi? Chyba jestem tego samego zdania co Pampa. Przy tych wymaganiach Romka 2 i z 8 graczami na multi ci się lapek zaryje do 2k złotych.
-
Ja za swojego w promocji dałem niecałe 3k a kosztuje 4k więc jest tak jak już pisano wyżej nierealne żeby coś takiego znaleźć. :P
-
Na takie wymagania to już lepiej kupić sobie stacjonarke moim zdaniem. O wiele taniej niż laptop a moc potężna.
-
Dokładnie, PC nawet tańszy jak dobrego złożysz to CI uciągnie Roma na wysokich a jak koniecznie lapek, to musisz dwa razy tyle pieniędzy przyszykować.
-
Niby i tak, ale spójrzcie na to, że w pokoju 3-osobowym w akademiku nie ma miejsca na cały PC. Co do tego limitu 2 tysiące zł, to na więcej liczyć nie mogę, bo mam też swoje wydatki (opłacenie akademika np.)
Myślałem nad laptopami z firmy Lenovo, ale tu są zdania podzielone (jedni uważają to za dobrą firmę, a drudzy za szajs).
-
Z miejscem w ak nie ma problemu, tylko trzeba być pierwszym w pokoju, zająć najlepsze wyro, najlepsze biurko(czasem jedyne), najwięcej półek w szafie itd. A co do Lenovo znam dwóch posiadaczy i żaden nie narzeka, chyba jakość w tej firmie zależy od losowych przypadków(czasem sprzęt nie do zdarcia czasem szajs).
-
-
Posiadam Lenovo y580, nie mam co narzekać na osiągi, problemy są jedynie z grzaniem się :)
I tak jak mówią, warto zainwestować w PC jesli będziesz mieszkał w akademiku i wracał jedynie na święta. Natomiast w sytuacji takiej jak ja gdzie co tydzień wracam do domu Laptop sprawuje się znacznie lepiej bo wszystkie notatki mam zawsze przy sobie.