Sprawdzę to jeszcze, może coś pomyliłem.
Wersja do druku
Sprawdzę to jeszcze, może coś pomyliłem.
Chodziło o to, że prawy przycisk myszy tylko trochę przyspieszał animację. Generalnie musiałem co chwilę go naciskać. Spacja nie działała, bo też ją ciągle naciskałem, zamiast nacisnąć raz i czekać ;). Ona wystarczająco przyspiesza tury przeciwników. Dzięki! :)
ALT też pomógł, i to bardzo :D!
Kolejne pytanie, bo choć już bardzo dużo wiem, bitwy i ogólnie prawie wszystko idzie w 99% przypadków genialnie, to nieznajomość kilku rzeczy ciągle od czasu do czasu irytuje.
Jest rok prawie 1300, a posiadam tylko jedną cytadelę oraz jedną fortecę. Reszta to ledwie zamki. Gram polską, mam około 18 zajętych terenów, i obszary z cytadelą i fortecą leżą w dalekich od konfliktów miejscach, podczas gdy malutkie zameczki czekają na najazd mongołów. Wydaje mi się, że przy ludności 4000 zamek w Toruniu "awansował" na cytadelę. Kazdy mój zamek ma ponad 4000 ludzi, i nic ;/. Jakie są limity ludności? Nie potrafię tego nigdzie znaleźć.
Dostajesz odpowiedni komunikat o awansie miasta/zamku na wyższy poziom, a w panelu budowania masz możliwość rozwoju umocnień obronnych na następny poziom.
Tyle wiem, tylko, że na prawdę dłuuuuugo czekałem (prawie sto tur z zamku na fortecę :P, powoli się ci chłopi mnożyli). Przy 4500 z zamku na fortecę ;).
Zamki na wschodzie wolno rosną. Dlatego warto pocisnąć Niemców albo Duńczyków :P
Prawdziwe co warto to obniżyć podatki do minimum i budować wszystko co by podnosiło przyrost oraz zdrowie.
Zauważyłem. Mam jest rok 1360 a mam dopiero jedną cytadelę w Toruniu, i dwie na zachodzie, podbite. Reszta to max Fortece :/.
Pytanie moje kolejne: jak ja się mam skutecznie bronić? Miliard (zaokrąglam dość mocno w górę :P) łuczników, tryliard innych zbrojnych na murach, wszyscy napieprzają w taran płonącymi strzałami, a temu NIC! No kurde bez jaj :/. Jak mnie raz oblegali, i się przestraszyli, to im zakosiłem taran i przewiozłem go za bramę. Ustawiłem sobie łuczników i wpuściłem w tenże taran całą ich amunicję. Czemu to się palić nie chce, a jak ja atakowałem kiedyś wroga bez machin oblężniczych, to musiał robić przynajmniej 2 tarany?
To też wiem (chociaż dowiedziałem się dopiero wtedy, kiedy im ten taran podkradłem), jednak fajnie byłoby móc go spalić... czasem jest to sprawa życia i śmierci :P! Dlaczego on się nie pali, kiedy moje płoną niemal od razu?
Ameryka :). Poszerzyła mi się mapa, mogę odkryć Amerykę, ale coś mi Holki nie chcą tam płynąć. Trzeba dostać jakiś specjalny statek do tego celu?