Nie ma generałów. Jest król, następca tronu i kilku członków rodziny.
Wersja do druku
Nie ma generałów. Jest król, następca tronu i kilku członków rodziny.
To czekaj, albo pokonaj ich w walce, za te 200.000 co im dałes bych ich pokonał. :mrgreen:
Edit: To koś ich, jak mają członków rodziny, jak wybijesz większość rodziny zaczną adoptować.
Przed moją przerwą wybiłem wszystkich członków rodziny, żył tylko król, ale gdy go zabijałem frakcja stawała się rebeliancka. Ci którzy żyją teraz są właśnie adoptowani, co nie zmienia faktu, że są członkami rodziny. W przypadku gdy teraz zabije króla duńskiego to władze obejmie następca, a jeden z członków rodziny zostanie nowym następcą. Mam nadzieję, że napisałem to zrozumiale.
Część offtopowa:
Odnośnie tego, że mógłbym ich pokonać za te 200 tys: Owszem, ale głupio bym się czuł atakując sojusznika. Przejawem tego jest fakt, że wydałem około 1mln bizantów na zakup Wiednia (od HRE) i Koszyc (od Węgier). Lubię inwestycje :mrgreen:
W ogóle mam bardzo ciekawą sytuacje dyplomatyczną od kilkuset tur, ponieważ mam sojusz z Danią, Norwegią, HRE i Węgrami, więc jestem "zabezpieczony" od północy, zachodu i południa, więc szkoda by to niszczyć. Te państwa także mają sojusze między sobą (np. HRE jest w sojuszu z Węgrami i Danią) :mrgreen: Jednak widząc jaką rzeź robią Maurowie (którzy są w sojuszu z Sycylią, która teraz bardzo szybko traci prowincje na rzecz HRE) rozpocząłem kolonizację zachodniej części europy, najpierw zająłem Lemotges(?) po upadku Aragonii, a niedawno Paryż i Gand, gdy Francja upadła. Kilkanaście minut temu w wyniku desantu na zachodnią część płw. Iberyjskiego zdobyłem Porto i rozpocząłem oblężenie Lizbony, a kolejna elitarna pełna armia zejdzie na ląd w następnej turze :twisted:
Sorry, że część offtopowa jest dłuższa od tej tematycznej. Nie sądziłem, że tak się rozpiszę :)
Milion? Za dwie prowincje? Boooooooże, co ja bym z taką kasą zrobił...
a próbowałeś wywołać bunt w takich prowincjach? Czekając z armią i szpiegiem bierzesz takiego prowa od miejsca...
A co mariażu nie zabijaj króla, bo może się okazać, że zostanie założona nowa rodzina panująca i tyle z fuzji... ja tak miałem na początku chyba, że moi zabójcy zabijali o jednego za dużo, także warto chodzić ze szpiegiem w kluczowe miejsca... czasem jest też tak, że jeden gieniek siedzi gdzieś w krzakach, miałem tak obecnie z Norwegiem, nie mogłem z nich zrobić szaraka.
Mnie osobiście nudzi ciągłe zdobywanie miast i zamków przy użyciu armii, czasem fajnie jest coś kupić. A tutaj wydając 1mln zyskałem dwie prowincje, a także przyczyniłem się do wzmocnienia moich sojuszników. A odnośnie wywoływania buntów - właśnie w ten sposób zdobyłem zamek Lemotges. Nie wiem czy byłby sens wywoływania buntu np. w Koszycach, bo jest to prowincja rdzenna, a dzięki temu że ją kupiłem korupcja wynosi 0 :DCytat:
Zamieszczone przez Dunkel
Odnośnie duńskich generałów - będę czekał, może akurat jacyś się pojawią, ale wątpię w to. Zrekrutuję też kilku szpiegów, żeby mieć lepszy wgląd na ich tereny.
jak mam milion to już nie mam sojuszników tylko samych wasali i całą mapę ;)
Mam pytanie apropo dyplomacji - grając Dania co rusz dostaje komunikat że pojawiła się nowa księżniczka , a u mnie była jedna i do tej pory się nie pojawia . Jak pozatym ochajtać ją za kogoś konkretnego a nie za byle ciecia? Jak wywołać bunt w osadzie ??
Te komunikaty dotyczą także księżniczek INNYCH nacji. Masz spolszczenie? Swoją własną księżniczkę wybierz jak jest poza miastem i wyślij do swego niezamężnego generała, będzie opcja ich ślubu, jak to jest możliwe.
mam spolszczenie , ja wiem ze chodzi o księzniczki innych nacji , a jak będe chciał ja ochajtać z Polskim genralem grajac Dania to da tak rade? i Co ile tur srednio pojawia sie ksiezniczka swej nacji? i Co z tymi buntami, I czym rózni się pełna feudalna od pełnej? i ostatnie pytanie wyczytałem w poradniku że agentów można uczyć pewnych cech , ja klikam na lupe i nic , a gram kampanie pełna na twoim skrypcie
Obce księżniczki mogą wyjść tylko za twego księcia albo króla dyplomatę wyślij do nich, znaczy do obcej księżniczki. W pełnej jest około 40 skryptów w uproszczonej kilkanaście skryptów. Mało uważnie poradniki czytałeś bo tam jest napisane, że trzeba zbudować w stolicy odpowiednie budynki by doszkalać agentów. Dla doszkalania kupców jest to targ III-go poziomu albo wyższy. Dla zabójcy odpowiedni poziom lochów itd.