Canarisowi to powinni jeszcze zapłacić żeby przestał narzekać na forum. :DCytat:
Chyba za darmo byście musieli tę grę dostać, żeby Was zadowolić...
Rozumiem że Pont będzie jedyną darmową frakcją?
Wersja do druku
Canarisowi to powinni jeszcze zapłacić żeby przestał narzekać na forum. :DCytat:
Chyba za darmo byście musieli tę grę dostać, żeby Was zadowolić...
Nie chodzi o to ile czasu bedzie dostępna dana frakcja w tym DLC. Chodzi o to że nagle z umozliwienia grania frakcja KTÓRA I TAK JEST W GRZE ( podkreslenie specjalnie ) robi sie rzecz za która powinno sie całowac po stopach CA, pisać peany pochwalne i wogóle moczyć sie z radości.Cytat:
Czy Ty w ogóle przeczytałeś to, co wkleiłem? Te cytaty miały Tobie i innym narzekającym uświadomić, że jojczycie na coś, co sobie sami ubzduraliście - czyli, że Pont będzie dostępny tylko zaraz po premierze. Ale nie, lecisz w zaparte chociaż nie masz racji...
Czekając np na nowego Call of Duty też bys tak robił po nogach ze szcześcia bo twórca zapowiedział że w całej swej łaskawości uznał że pozwoli ci używac karabinów snajperskich ?? Ludzki pan, planował tylko dać pm-y i karabiny ale jeszcze dorzuca snajperki .. Alleluja chwalmy CA/kogośtamktorobiCODa.
Niech bedzie i frakcji 12 . To i tak ile ? Połowa tych które I TAK BEDĄ W GRZE ( albo przynajmniej powinny być bo jak wiemy nikt w CA nie słyszał o czymś takim jak Sakowie, Baktria, Pergamon czy rózne plemiona germańskie ) ?? Jak nazwać to, że twórcy ograniczą możliwośc wyboru frakcji żeby potem zapewne wydawać DLC ( kosztujace kase ) które te frakcje "odblokują" ??Cytat:
Dalej - spora część narzekań przed premierą brzmiała "czemu tylko 8 frakcji, a nie 9, 10, 12, albo 60, mogliby jeszcze coś dać". No i dali i zapowiedzieli, że po premierze prawdopodobnie dadzą więcej (bezpłatnie) - ale dla Was to też źle! Chyba za darmo byście musieli tę grę dostać, żeby Was zadowolić...
Z tym to ja bym uwazał bo jak powiedział KLA kiedyś : " Przed Empire tez była gadka że to póki co alfa i to zmienią i jakoś dziwnie sie okazało ze wszystko to co było nie halo w alfie wylądowało w wersji finalnej ".Cytat:
Nie jest gotowe do wydania. Na TWCenter goście z CA pisali, że cały "content" (czyli mapa, frakcje, jednostki itd) jaki będzie w pudełkowej wersji jest gotowy, a teraz będą eliminować bugi, doskonalić mechanikę, dopracowywać system kampanii i bitewny itd, ale sam "szkielet" jest gotowy.
Bardzo przepraszam że cenie sobie jakośc produktu który kupuje za cieżko zarobione pieniądze .. Mea culpa.Cytat:
Canarisowi to powinni jeszcze zapłacić żeby przestał narzekać na forum.
Ale przecież tu nie chodzi o samą zmianę "unplayable" na "playable". Nie rozumiesz tego tak samo jak angielskiego? :lol:Cytat:
Nie chodzi o to ile czasu bedzie dostępna dana frakcja w tym DLC. Chodzi o to że nagle z umozliwienia grania frakcja KTÓRA I TAK JEST W GRZE ( podkreslenie specjalnie ) robi sie rzecz za która powinno sie całowac po stopach CA, pisać peany pochwalne i wogóle moczyć sie z radości.
Jeszcze nie jest wydany, a już ci się (bardzo) nie podoba - lepiej go nie kupuj.Cytat:
Bardzo przepraszam że cenie sobie jakośc produktu który kupuje za cieżko zarobione pieniądze .. Mea culpa.
Ale przecież nie kupujesz go z góry. Jak ci się spodoba - kupisz, nie spodoba - nie kupisz, proste.Cytat:
Bardzo przepraszam że cenie sobie
jakośc produktu który kupuje za
cieżko zarobione pieniądze .. Mea
culpa.
Wyjasnij mi jedno. NA CZYM MA POLEGAĆ to odblokowanie frakcji według ciebie ??Cytat:
Ale przecież tu nie chodzi o samą zmianę "unplayable" na "playable". Nie rozumiesz tego tak samo jak angielskiego?
Co tam niby CA ma zrobić z tym Pontem ?? Przecież to wszystko powinno byc w grze : grafika jednostek, postacie, prowincje, nazwiska, unikalna kultura itp bo ta frakcja musi być na mapie nawet jeśli bedzie tylko przeciwnikiem .
No chyba że CA zamierza zrobić tak że poki nie ma sie DLC to w tym rejonie swiata są zwyczajni rebelsi jak w RTW - wtedy to nie mam pytań bo to już jawne ssanie kasy ;)
A od razu mówie że w żadne unikalne ficzery w stylu hellenizacji, haremów itp nie wierze - CA zbyt wiele razy pokazało że nie stać ich na coś takiego i że po prostu mają to w dupie.
Oczywiście że mi sie nie podoba. Jak na strategie to te Rally Pointy, preview i super prezentacje nie pokazały NIC. Marność . Ot kolejna vanilla którą moderzy bedą musieli przerabiać żeby dało sie w to pograć bez zgrzytania zębami ( o ile w ogóle gra bedzie modowalna a w to wątpie bo zbyt wiele kaski by CA straciło jakby taki KLA amator wypuścił swoje jednostki o jakości bijącej na łeb te ich super DLCowe kohorty, katrafaktów czy co tam wymyślą zeby bić kasiore )Cytat:
Jeszcze nie jest wydany, a już ci się (bardzo) nie podoba - lepiej go nie kupuj.
Ależ oczywiście. Nie mów tego mi, tylko powiedz to tym, którym strasznie uwiera fakt ze nie sikam po nogach na sam fakt tego ze twórcy łaskawie dają mi 50 % tego co dawali mi te X lat temu przy RTW.Cytat:
Ale przecież nie kupujesz go z góry. Jak ci się spodoba - kupisz, nie spodoba - nie kupisz, proste.
Nie, jasne, że nie chodzi, poza tym, że w poprzednich dwóch postach najbardziej podkreślałeś to, że to skandaliczne zagranie ze strony CA, że zmuszają graczy do preorderów, zanim okaże się, że gra jest beznadziejna. Trochę konsekwencji, gadałeś głupoty to przyjmij to na klatę, a nie udawaj Greka.Cytat:
Zamieszczone przez Canaris
Nacji ponoć ma być ponad sto, więc te 12 to nawet mniejszy procent, niż podajesz. Poza tym znów się niepotrzebnie zacietrzewiasz, jakby CA Ci wyjadło obiad z piekarnika, bo akurat wskazane frakcje pewnie w grze będą. Nie bierzesz pod uwagę tylko tego, że frakcje grywalne będą bardziej dopracowane i zrobione pod żywego gracza, a nie komputerowego. Zresztą, frakcje nie przewidziane na DLC zostaną zapewne odblokowane przez mody (tak jak w Shogunie 2), ale możliwe, że będą straszyć brakami w interfejsie czy technologiach (jak w Empire).Cytat:
Niech bedzie i frakcji 12 . To i tak ile ? Połowa tych które I TAK BEDĄ W GRZE ( albo przynajmniej powinny być bo jak wiemy nikt w CA nie słyszał o czymś takim jak Sakowie, Baktria, Pergamon czy rózne plemiona germańskie ) ?? Jak nazwać to, że twórcy ograniczą możliwośc wyboru frakcji żeby potem zapewne wydawać DLC ( kosztujace kase ) które te frakcje "odblokują" ??
Czekam na skan umowy o dzieło, którą podpisałeś z CA...Cytat:
Bardzo przepraszam że cenie sobie jakość produktu który kupuje za cieżko zarobione pieniądze .. Mea culpa.
Swoją drogą te ciężko zarobione pieniądze mnie strasznie rozbawiły. Dorośli ludzie nie widzą nic dziwnego w wydaniu np. 100-200 zł na kolację z dziewczyną, 30 zł na bilet na 2-godzinny film i popcorn, ale wydanie tych 120 zł za grę, która dostarczy pewnie co najmniej 10h rozgrywki (a w niektórych wypadkach pewnie 100 i więcej) to już straszliwa inwestycja, porównywalna z kupnem mieszkania/samochodu i trzeba nad tym rozpaczać już pół roku wcześniej. Seriously? Ciężko mi uwierzyć, że pracujący człowiek ma czas na pieklenie się nad taką pierdółką, jak gra komputerowa, której jeszcze nawet nie kupił. I kupować wcale nie musi, a niektórzy zachowują się, jakby CA im pistolet do głowy przystawiała i siłą prowadziła do Empiku.
No to wtedy rzeczywiście zmieniliby tylko "unplayable" na "playable", zamiast bawić się w jakieś Free-LC. Grogmir w skrócie wyjaśnił o co chodzi.Cytat:
Co tam niby CA ma zrobić z tym Pontem ?? Przecież to wszystko powinno byc w grze : grafika jednostek, postacie, prowincje, nazwiska postaci itp bo ta frakcja musi być na mapie nawet jeśli bedzie tylko przeciwnikiem .
I naprawdę chce ci się tracić czas oznajmiając to ciągle w internecie? Dziwny świat.Cytat:
Oczywiście że mi sie nie podoba.
To zła korporacja przecież jest, nie wiadomo do czego są zdolni.Cytat:
I kupować wcale nie musi, a niektórzy zachowują się, jakby CA im pistolet do głowy przystawiała i siłą prowadziła do Empiku.
Chodzi o to że z faktu udostepnienia frakcji robi sie wielkie halo i powod żeby sie cieszyć i wiwatować pochwalnie na cześć CA. Za jedno to mi czy bedzie tylko pre-order, DLC czy jakaś inna cholera.Cytat:
Nie, jasne, że nie chodzi, poza tym, że w poprzednich dwóch postach najbardziej podkreślałeś to, że to skandaliczne zagranie ze strony CA, że zmuszają graczy do preorderów, zanim okaże się, że gra jest beznadziejna. Trochę konsekwencji, gadałeś głupoty to przyjmij to na klatę, a nie udawaj Greka.
Sto frakcji ?? O to już widze ich jakość skoro CA nie potrafiło tego dobrze zrobić w Empire gdzie praktycznie cała Europa walczyła w ten sam sposób, to ciekawe co bedzie w czasach kiedy było kilkanascie kultur, sposobów walki, sposobów organizacji militarno-społecznej itp itd.Cytat:
Nacji ponoć ma być ponad sto, więc te 12 to nawet mniejszy procent, niż podajesz. Poza tym znów się niepotrzebnie zacietrzewiasz, jakby CA Ci wyjadło obiad z piekarnika, bo akurat wskazane frakcje pewnie w grze będą. Nie bierzesz pod uwagę tylko tego, że frakcje grywalne będą bardziej dopracowane i zrobione pod żywego gracza, a nie komputerowego. Zresztą, frakcje nie przewidziane na DLC zostaną zapewne odblokowane przez mody (tak jak w Shogunie 2), ale możliwe, że będą straszyć brakami w interfejsie czy technologiach (jak w Empire).
Poza tym co oznacza "Dopracowanie pod gracza ??" To znaczy że AI bedzie miało do dyspozycji jakieś jednostki ala RTW a gracz grając tą sama frakcją bedzie miał istne EB ?? Czymże jest to mityczne dopracowanie o którym tyle slychać conajmniej od Empire a ni chu chu nie widać tego poza jakims reskinem i zmianą UI ??
Nie wiem co ludzie robią. Wiem co robie ja. I wiem że idąc twoją analogią, gdybym poszedł na film, zapłacił 30 złotych i potem okazało sie ze sąsiad z naprzeciwka kręci o wiele lepsze filmy i pokazuje je za darmo ( tak mówie o modach ) to chyba by mnie szlag trafił.Cytat:
Swoją drogą te ciężko zarobione pieniądze mnie strasznie rozbawiły. Dorośli ludzie nie widzą nic dziwnego w wydaniu np. 100-200 zł na kolację z dziewczyną, 30 zł na bilet na 2-godzinny film i popcorn, ale wydanie tych 120 zł za grę, która dostarczy pewnie co najmniej 10h rozgrywki (a w niektórych wypadkach pewnie 100 i więcej) to już straszliwa inwestycja, porównywalna z kupnem mieszkania/samochodu i trzeba nad tym rozpaczać już pół roku wcześniej. Seriously? Ciężko mi uwierzyć, że pracujący człowiek ma czas na pieklenie się nad taką pierdółką, jak gra komputerowa, której jeszcze nawet nie kupił. I kupować wcale nie musi, a niektórzy zachowują się, jakby CA im pistolet do głowy przystawiała i siłą prowadziła do Empiku.
A 120 złotych to dla mnie ponad 2 dni pracy - czyli 15 godzin fizycznej lataniny więc nie mów mi że mam za to dawać sobie wciskac byle gówno i sie jeszcze z tego cieszyć ( inb4 znajdź lepszą fuche ) .
A dorośli właśnie maja to do siebie że pieklą sie o "taką popierdółke" bo sami sobie kupują a nie płaci za nich mamusia więc szanują kase i chcą za nią jakości.
A jak tak sobie popatrze na vanille RTW a potem na taką np Rome Surrectum to normalnie lepiej mnie nie cytować co myśle o tych wydanych pieniądzach w stosunku do jakości gry a darmowego moda.
No to to samo pytanie dla ciebie : cóż to mityczne "dopieszczanie" znaczy ??Cytat:
No to wtedy rzeczywiście zmieniliby tylko "unplayable" na "playable", zamiast bawić się w jakieś Free-LC. Grogmir w skrócie wyjaśnił o co chodzi.
No i pytanie pomocnicze : Czemu w RTW nie trzeba było nic "dopieszczać" i płacić za to dodatkowo, tylko wszystko było od razu w grze ??
Tak gloryfikujesz mody, ale bez podstawki nic Ci mod nie da :).
Ale prawda jest taka że podstawka się z modami równać pod żadnym względem nie może McAbro :mrgreen: (jakakolwiek część TW by to nie była)