Już włączam. Dzięki wielkie :)
Ogólnie to zastanawiam się nad strategią. Zdobyć te buntownicze w persji czy wytłuc syryjczyków.
Wersja do druku
Już włączam. Dzięki wielkie :)
Ogólnie to zastanawiam się nad strategią. Zdobyć te buntownicze w persji czy wytłuc syryjczyków.
Ja zacząłem od sojuszy z Syrią, ślubnego z Jerozolimą i z Bizancjum i buntowników kosiłem.
Ale nie mam jihadu. i Ty masz większą mapkę w IV, bo ja testuję II ze zmianami.
Jihad działa. Dzięki, na prawdę.
Jeszcze mam pytanie.. jak włączało się autosave bo zapomniałem, a przydałby mi się :)
Syria to ze mną nawet praw handlowych nie chce.
Wejdź w plik BellumCrucis plik CFG w głównym i zmień autosave = 0 na =1.
To opóźnia nieco tury, niekiedy autosave się uszkadza. Rób kilka savów.
Zawrzyj sojuszy kilka to i prawa dostaniesz. Graj na H kampanii nie na VH, ale jak tam chcesz.
Niżej niż na vh nie gram ( w sumie wyżej też nie :P) . No ale dobra, narazie działa. A miałem się uczyć na jutro.
Pół roku już nie grałem, czas to nadrobić :) Najpierw jednak tak jak Araven wyżej pisał zrobię instalkę i zbierze się do kupy wszystko co działa, bo MegaS III i IV coś nie do końca były stabilne. Pytanie co będzie zawierał tan nowy pakiet.
Rozumiem, że Megasubmoda II, nowe jednostki i balans Kama2150, nowe jednostki i tekstury Aramegila i Marko1805, nowe AI Pitera 3.7 i jego dyplomację, submod muzyczny i PROPONUJĘ ODBLOKOWAĆ JIHADY. Historyczne spolszczenie jako opcja.
Co jednak z:
1. portretami,
2. money scriptem,
3. mapą (bo Mietek coś tam zmieniał, potem okazało się, że mapa się"postrzępiła" - naprawił to? Jak nie to proponuję mapę przywrócić do tej z podstawki),
4. free upkepem,
5. co z tymi teksturami, na czym stanęło? Bo któreś tam zawieszały grę, to już jest naprawione? Wszystko gra jak należy? To chyba gwardia zawieszała.
6. sojusze startowe są czy nie ma? Ja osobiście jestem temu przeciwny.
7. AI bitewne Branca Leone w wersji 7.1? A może AI bitewne Germanicu5 wersja 5.7? Czy żadne?
8. Ograniczona rekrutacja Mietka?
Zrobimy to i do wydania BC 7.0 mamy spokój. Potem pół roku grania w siódemkę i znowu submody pójdą w ruch :)
Proponuje dodać portrety, bo jednak dodają rozgrywce trochę klimatu, free upkep i ograniczoną rekrutację. w sprawie AI bitewnego proponuje Germanicu5 wersja 5.7. Money script jako opcja.
0. Nowy, balans, ai 3.7 i dyplomacja + nowe tekstury jak najbardziej. Spolszczenie jest częściowo historyczne z moimi poprawkami tu i tam. Fajne jest.Cytat:
Zamieszczone przez wino
1. Portrety można wstawić wg mnie.
2. Money_script jest łagodniejszy niż oryginalny.
3. Mapa jest taka ja w Megasubmodzie II, zawiera dodatkowo Podlasie, Powinna zostać jak jest wg mnie.
4. Free_upkeep i ograniczona rekrutacja jako standard proponuję.
5. Tekstury po patchach działają, potestuję jeszcze bitwy.
6. Sojusze są nieliczne, większość zlikwidowałem, mogę usunąć te co zostały.
7. AI bitewne Germanicu5 wersja 5.7 jako opcja, albo standard, raczej opcja. Ja na nim gram ale może, niektórzy wolą oryginalne.
8. Ograniczona jak najbardziej, dobrze wpływa na balans na mapie. Nie ma tyle woja.
Tyle wg mnie. Czekam na opinie Innych.
A kiedy będzie 7.0 ?:)
Nie wiadomo ( przynajmniej ja nie wiem). Zajrzyj na TWC możen tam coś znajdziesz.