Re: Najbardziej Upierdliwa Frakcja
Mediolan - bez względu jak mamy duże imperium i tak się doczepią do ciebie kiedyś.
Węgry - prawie że to samo co Mediolan tylko odrobinę trochę opanowana frakcja.
Niemcy - Zawsze zaczynają na ciebie ataki jak jesteś osłabiony.
Mongołowie - zmora południa.Wkurzająca kawaleria i zdrada.
Jak dla mnie to ostanio bardzo wkurzyła mnie Francja :D Ciągle naciskali na mnie abym oddał im Metz masakra ile można -,-" I Mediolan Ci to zawsze są zdrajcami :DD
Mediolan-wszedzie chca sie wcisnac
Dania-to samo
Francja-zawsze atakowali mnie jak gralem Hiszpanami
Niemcy-zawsze próbuja podbic Skandynawie i Polske (nie wyrabiam w obronie Polski, gram Wegrami)
Egipt-zawsze mi kupców przejmuja...nawet takich co maja na maxa finanse...ciagne po 2k z handlu, a tu boom
Papa-raz podbil cale Wlochy i próbowal atakowac Mediolan i Wenecje/Wegry
Wenecja-rozrastaja sie jak mrówki, jesli nie podbije wszystkich rebeliantów przy ich granicy to potem marne szanse na zwyciestwo.
Dla mnie najbardziej zdradzieccy byli Węgrzy.
Grając Francją zdominowałem wszystkie frakcje od rzeki Ren na zachód, łącznie z półwyspem apenińskim (bez Państwa Papieskiego) i Afryką. Wówczas nie obchodził mnie wshód, gdyż wszystkich tam jechali Mongołowie i Tatarzy. Jednak Węgrzy urośli w taką potęgę, że stawili czoła Tatarom i zaczęli wygrywać. Ja obawiając się ich potęgi zawiązałem z nimi sojusz wydając księżniczkę za mąż za przywódcę frakcji. Wtedy rozpocząłem wojnę z Tatarami walcząc z Węgrami ramie w ramie, a ci idioci mnie zaatakowali zablokowując mój port. A potem sam papież nałożył na mnie ekskomunikę mimo iż nie stoczyłem z nimi żadnej bitwy (Papieżem był Węgier). To było czyste chamstwo.
Podbij Pape i bedzie spokój ;P
Bo AI w podstawce to oczywisty debilizm :lol: i bubel, jest beta wersji bety, której chyba w ogóle nie testowali ;) A ataki przez blokady portu są całkiem losowe i bezsensowne.
Dla mnie najbardziej upierdliwą frakcją chyba są tatarzy, kiedy grałem Hiszpanią (nie spieszyłem się z grą, nie zależało mi na podbiciu terenów w wyznaczonym czasie) na swojej drodze chyba na Litwie spotkałem Tatarów, nie byłem jeszcze wtedy tak doświadczony więc musiałem zdobyć więcej wojska żeby ich pokonać, kiedy mi się to udawało w następnej turze przychodziła kolejna armia Tatarów, koło miast i zamków stawiałem po ok 1-2 armie żeby pomóc tym żołnierzom co są w zamku/mieście, i jakoś udawało mi się utrzymać moje granice, potem jakoś zacząłem ciągle wygrywać i jakoś to przeszło.
A z takich frakcji co są od początku to raczej Mediolan chyba jest najbardziej wkurzający. :D
Francja ! Potrafią tylko pływać przez kanał La Manche i topić floty !
Cytat:
Zamieszczone przez Kuba67
Francja ! Potrafią tylko pływać przez kanał La Manche i topić floty !
Jesli sie postarasz to i floty nie beda miec :twisted:
To mam pytanie czemu nie zdobędą moich terenów we Francji !?
Ech...