Charles de Tournemire
Spytał się po cichu swego brata zakonnego w języku łacińskim - Witacie się, bracie? Nie znam tak dobrze mowy arabskiej jak ty.
Wersja do druku
Charles de Tournemire
Spytał się po cichu swego brata zakonnego w języku łacińskim - Witacie się, bracie? Nie znam tak dobrze mowy arabskiej jak ty.
Sir George Srogi:
Zaśmiał się: Tak bracie, nie martw się ta panna na pewno zna łacinę skoro przebywa u konstabla.
Charles de Tournemire
Cóż, skoro tak twierdzisz, bracie - po czym pochylił głowę na przywitanie nieznajomej dodając do niej po łacinie "Witaj, pani", po czym czekał na dalsze decyzje konstabla.
Techniczny
Wrócę jak będzie podział na 2 grupy ja w tej mających mało czasu proszę, na razie MG steruj moją postacią. Sam wiesz czemu. :cool:
Tempo mordercze.
Surija
Odpowiedziała po łacinie Witaj cny panie
Katarina
Podeszła do lady za którą stał karczmarz. Chciałam zatrzymać się w tym pięknym mieście jakiś czas i polecono mi te miejsce. tu zrobiła ukłon w stronę swej towarzyszki . Macie jakąś izbę w której bym mogła odpocząć? Rozejrzała się po karczmie z nieukrywanym zadowoleniem....
Póki co dla drużyny z konstablem akcja stop, możecie rozmawiać ale dalsze wydarzena pchnę do przodu po wpisach Werki i Asuryana.
Katarina Kilian
Charlotte wyszeptała Ci do ucha - jakiś nowy karczmarz przejął dobytek, poprzedni zmarł 3 dni temu. Zaraz wracam - wyszła na zewnątrz. Karczmarz odparł uśmiechając się obleśnie - a to zależy pani, czy masz czym zapłacić. Ma wyraźne braki w uzębieniu, a odór z jego ust o mało Cię nie zbił z nóg.
Spytko (po łacinie)
Panie, piecza nad Grobem Pańskim to w istocie wielki zaszczyt. Czy należy go oddawać w grzeszne ręce lichwiarzy mieniących się rycerzami? W dodatku tak skąpych, by we dwóch na jednym koniu jeździć? zaszydził na koniec z pieczęci templariuszy.
Katarina
Bez wyraźnego entuzjazmu w głosie. Jeśli gościna będzie należyta to i opłata taka się znajdzie. Nie chciała wdawać się zbytnio w dyskusje bo była już dość zmęczona po podróży. Zwróciła się spokojnie ale stanowczo do karczmarza. Pokaż mi mój pokój proszę. I jeśli Ta kobieta która przed chwilą była ze mną będzie mnie szukać to wskaż jej moją izbę...
Techniczny
Wzorem innych Katarina mówi po łacinie. Jeśli inny język to zadeklaruję
Katarina Kilian
Czy opłata taka, jakiej oczekuję od samotnych podróżniczek też się znajdzie? Odrzekł przysuwając się, jego wielki brzuch niemal rozlewa się na ladę. Zaczyna się jeszcze paskudniej do Ciebie szczerzyć.
Spytko z Mstyczowa
Jeden z templariuszy wystąpił przed resztę i wykrzyczał - a kimże jesteś wyrostku, by naśmiewać się z naszej pieczęci!? Bo wyglądasz mi na bękarta, co ostrogi, pas i zbroję skradł prawemu rycerzowi! Reszta rycerzy jego zakonu wybuchła śmiechem.