Zmiana nazwy miast? Wiem, że kiedyś się dało, ale w Romie II też można to zrobić? Czy tylko w Attyli?
Wersja do druku
Zmiana nazwy miast? Wiem, że kiedyś się dało, ale w Romie II też można to zrobić? Czy tylko w Attyli?
W R2 się nie dało, ale da się w Attyli
Gameplay dla Emirate of Cordoba:
Grając tą frakcją aż się rzuca w oczy chęć ekspansji dwoma armiami w kierunku Pirenejów czyszcząc wszystko po drodze.
Królestwo Mercji następną grywalną frakcją.
Albo mi się wydawało albo podczas zmiany tury zauważyłem frakcję Awarów :3
A więc jednak, to teraz do pełni szczęścia brakuje tylko państwa z południa Włoch i wschodniej części mapy :)
Zatem czekamy na wschodnie rubieże mapy i z niecierpliwością wyglądamy grywalnych braci Słowian ;).
Północ Płw.Apenińskiego już jest grywalna więc południe nie wchodzi w rachubę z faktu zbyt bliskiej lokalizacji.Osobiście bym się cieszył z możliwości pokierowania losem jednej z hiszpańskich frakcji.Położenie pomiędzy muzułmanami a królestwem Karola Wielkiego byłoby pewnym wyzwaniem.
Mam nadzieję, że nie dadzą jakiejś Bawarii, Saksonii, czy Westfalii kosztem Słowian :D
Jutro ma być FLC do Attila, a że będą to najprawdopodobniej Słowianie (bo to jedyne sensowne rozwiązanie), to liczę, że również do Karola Wielkiego dojdzie jutro jako grywalna frakcja słowiańska. A przynajmniej taką mam nadzieję.
Ciekawa ta opcja stania się Szkocją, Walią lub Irlandią po ich podbiciu.
EDIT. Nowy gameplay