A ja natrafiłem ostaniu na problem. Nie mogłem zabić Vlada (miał już wszystkie swoje artefakty) i ducha (banshea).
Co u brodaczy jest dobre do zabijania pojedynczych przeciwników typu lord, bohater?
Wersja do druku
A ja natrafiłem ostaniu na problem. Nie mogłem zabić Vlada (miał już wszystkie swoje artefakty) i ducha (banshea).
Co u brodaczy jest dobre do zabijania pojedynczych przeciwników typu lord, bohater?
Najlepszy jest Ungrim w supporcie kowala run. Dobra też jest salwa Gromowładnych lub focus Żyrokoptera na początku bitwy. Ogólnie krasnoludy mają problem z niszczeniem herosów. Może jakby CA dało im Deamon Slayera to w końcu byłaby postać do likwidowania pojedyńczych herosów.
Jak uda Ci się Twoim bohaterem dobiec do przeciwnego lorda to powinieneś go usiec. Jeżeli bohater jest konno to mozesz sprobowac go z armat zestrzelić.
Gwardziści będą najlepsi przeciwko Vladowi. 1 oddział powinien spokojnie wystarczyć, a nawet jak przegrają to obiją go na tyle, że jakąś inną jednostką Vlada dobijesz. Strażnicy z wielką bronią albo gromowładni też są skuteczni, tylko trzeba czymś innym zatrzymać wrogiego lorda.
Ja u dwarfów lordów, bohaterów i inne pojedyncze cele zazwyczaj ściągałem skoncentrowanym ostrzałem piechoty. Zwykle były to jednostki z kuszami i trochę gromowładnych dodatkowo przeciwko opancerzonym armiom. Z tym że krasnoludami mam zazwyczaj dużo piechoty w armii, a artyleria jest tylko wsparciem.
mam pytanko dla osób grajacych Krasnoludami.
nie było u mnie przebudzenia chaosu a mam ture juz prawe 65
czy możne być to spowodowane nie przejęciem prze zemnie ziem orków
bo w walce wspierałem inne klany krasiów i teraz Kazador nie chce konfederacji ma 1 prowincje i w 2 po 2 miastach
ani Barak Var chodź ma tylko 4 miasta i nie ma żadnej prowincji w całości
z tego co pamiętam chaos budził się 2 tury po opanowaniu całości
z góry dzięki za odpowiedź
Skrypt na rozpoczęcie inwazji jest bardziej rozbudowany i zależny od kilku czynników: Liczby tur, poziomu rozwoju miast, zajętych terytoriów, liczby armii. Jeżeli się bardzo wolno rozwijasz to opóźnisz inwazję Chaosu.
rozwinięty jestem najlepiej jak do tej pory :) stolica już na 5 poziomie. wszytko prawie na maxa przychód na poziomie 7k i 5 armii pełnych i dojeżdżam już wampiry i za jakie 4 -6 tury powinienem mieć już Króla zabójców.
kilka razy jak rożnymi bohaterami grałem to jak opanowałem ostatnią prowincję na południu to 2 tury i statki chaosu lądowały
A na jakiej wersji grasz? Podstawka (młotek1) czy na połączonej mapie?
Bo jeśli mowa o tej drugiej opcji to to jest jeszcze bardzo mocno zabugowane i mi podczas gry Khalidą dopiero po 130 turze się pojawiło, a główna inwazja dopiero po 200.
nie w TW W 1 z wszystkimi dodatkami bez norski